Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vocalistul şi chitaristul trupei Celelalte Cuvinte lansează melodia ‘Fără drum’, care reflectă stările dificile din pandemie

Publicat

in

Vocalistul şi chitaristul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop, a lansat vineri, pe canalul personal de Youtube, melodia “Fără drum”, despre care spune că reflectă stările dificile din ultimul an şi jumătate de pandemie.

“Un single din viitorul album solo ‘Cutia cu secrete’, piesa este inspirată din stările dificile prin care am trecut ca artist, cauzate de absenţa spectacolelor, a situaţiei incerte din pandemie. În acelaşi timp, ea vorbeşte despre o nostalgie după vremurile trecute”, a declarat Călin Pop, pentru AGERPRES.

El a adăugat că videoclipul, realizat împreună cu Utopium, un producător video din Oradea, are ca personaj principal un mare fan al trupei, scrie Agerpres.ro.

“Am vrut ca în videoclip să apară o poveste aparte, în care personajul principal să fie un fan, care tot venea la concertele noastre. Este vorba de un orădean, Vlad Husăsan, student la Timişoara. Aşa s-a încropit regia şi scenariul, în funcţie de povestea audio a piesei şi am hotărât ca el să fie personajul principal, mai ales pentru că el, înţelegând muzica noastră, evident că se putea extrapola foarte uşor în pielea personajului respectiv”, a spus Călin Pop.

Artistul crede că piesa va fi preluată de radiouri.

“Nu am pretenţii. Fac muzica de plăcere, din dorinţa de a cânta şi de a împărtăşi aceste sentimente fanilor mei”, a subliniat Pop.

Despre albumul “Cutia cu secrete”, Călin Pop a dezvăluit că acesta va apărea anul viitor.

“Acum nu e ca pe vremuri, scoţi un album şi ai scos discul. Prezinţi întâi piesă cu piesă, care face parte din viitorul album. Şi abia când e gata, lansezi albumul. Acesta este ‘un alt secret al Cutiei’, care va fi finalizată anul viitor şi va întruni aproape o oră. Nu sunt sigur câte piese va include. Poate e mai bine aşa, că decât să trânteşti albumul şi să nu fie ascultat, scoţi câte un single, la câte două luni…”, a spus Călin Pop.

De altfel, anul trecut, când a debutat proiectul “Cutia cu secrete”, Călin Pop a compus piesa “Speranţa în glas”.

“A lovit rău de tot. A avut un succes… Nici nu m-am aşteptat. O piesă de rock, mai de nişă…”, a adăugat el.

La momentul lansării “speranţei”, artistul declara pentru AGERPRES că această melodie este ”o reacţie de autoapărare” şi un îndemn pentru a rezista în această perioadă de criză.

“Este o piesă pentru noi toţi, pentru toţi cei care suntem în această situaţie, pentru că suntem într-o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o niciunul dintre noi, o situaţie nu neapărat de panică, dar este o senzaţie de nesiguranţă pe care nu am mai întâlnit-o până acum, şi este o reacţie de autoapărare şi pentru o putere de luptă mai mare. Este un cântec pentru noi toţi, cei care rezonăm cu el, care suntem acasă”, spunea Călin Pop.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Un adult și patru copii, la spital după ce în locuința lor a izbucnit un incendiu

Publicat

in

Un adult și patru copii au fost transportați la spital după ce locuința lor din Focșani a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit ISU Vrancea, incendiul a izbucnit la un apartament din municipiul Focșani.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la nivelul bucătăriei unui apartament.

Au fost evacuate de către pompieri două persoane, iar alte șapte s-au autoevacuat.

Din cele 7 persoane autoevacuate, 5 persoane – un adult și patru minori cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani – ce se aflau în apartamentul cuprins de flăcări, au fost evaluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Adultul, în vârstă de 20 ani, prezenta intoxicație cu fum și a fost transportat la spital. De asemenea, și cei patru minori au fost duși la spital pentru investigații suplimentare.

Pompierii susțin că incendiul a fost localizat.

Citeste mai mult

NATIONAL

Câți români se uită la TV și folosesc internetul și telefonia. Pe cine au preferat anul trecut dintre Orange, Digi, Vodafone și Telekom

Publicat

in

​​La finalul anului trecut, 3 din 4 conexiuni de internet fix folosite de români erau doar prin fibră optică, cu 13% mai mult față de anul precedent, peste 2 milioane de conexiuni având viteze de peste 1 Gbps. România este încă departe de ținta UE ca toate gospodăriile să aibă conexiuni Gigabit, iar rețelele 5G sau cele cu performanțe similare să fie disponibile în toate zonele populate până în 2030.

Abonat la TV, telefonie și internetFoto: Prykhodov / Dreamstime.com

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a publicat vineri cele mai recente date privind piața de comunicații electronice din România, cifre comunicate de operatorii telecom aferente celui de-al doilea semestru al anului trecut.

HotNews.ro vă prezintă principalele informații din acest raport.

Internetul fix prin fibră optică a ajuns în peste 80% dintre gospodării

  • Cu o creștere de 4%, numărul de conexiuni în anul 2023 a depăşit 6,6 milioane, 93% permițând viteze care depășesc 100Mbps
  • 31% dintre conexiuni (2 milioane conexiuni, în creștere cu +20%) permit viteze de cel puțin 1 Gbps
  • Ritmul de creștere a numărului de conexiuni din mediul rural (+5%) îl depășește pe cel din urban (+4%)
  • Traficul mediu lunar a ajuns la 81 GB per locuitor (+17%), adică 2,7 GB/zi
  • La nivel național, rata de penetrare la 100 de gospodării este de 80% (86% în mediul urban și 72% în mediul rural)
  • După numărul de conexiuni, primii 3 furnizori sunt: RCS&RDS (70%), grupul Orange (17%) şi Vodafone (11%)

Internetul mobil: Conexiunile 5G s-au triplat

  • Numărul total de conexiuni active a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 21,5 milioane, dintre care 17 milioane au utilizat 4G şi/sau 5G
  • Numărul conexiunilor care au utilizat 5G s-a triplat față de sfârșitul anului 2022, ajungând la un total de 2,3 milioane
  • 20,4 milioane de conexiuni sunt folosite atât pentru telefonie, cât și pentru internet mobil, iar 1,1 milioane sunt utilizate doar pentru acces la internet mobil (data only)
  • Traficul mediu lunar a fost de aproape 11 GB per locuitor (+32%)
  • După numărul de conexiuni active, primii 3 furnizori sunt: grupul Orange (37%), RCS&RDS (27%) şi Vodafone (23%)

Telefonia mobilă – Două treimi din cartelele SIM active sunt pe bază de abonament

  • 23,6 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, din care două treimi sunt pe bază de abonament
  • Față de sfârșitul anului 2022, numărul cartelelor SIM cu abonament a înregistrat o creștere de 7%, în timp ce numărul de cartele SIM preplătite „active” a scăzut cu 11%
  • Traficul total de voce a înregistrat o scădere de 6%, până la 60 miliarde de minute, în timp ce traficul mediu de telefonie mobilă efectuat de un locuitor a fost de 4 ore și 22 minute/lună, respectiv de 16 SMS-uri/lună
  • În funcție de numărul de cartele SIM active, grupul Orange avea o cotă de piață de 35%, Vodafone 28%, iar RCS&RDS 24%

Telefonia fixă este tot mai puțin folosită

  • Numărul liniilor de telefonie fixă a scăzut cu 6% anul trecut, ajungând la 1,96 de milioane de linii telefonice.
  • Dintre acestea 1,30 milioane de linii telefonice erau folosite de persoane fizice, iar restul de către firme și instituții.

Televiziune: Românii preferă abonamentele prin cablu

  • Numărul abonaților la servicii TV s-a menţinut la 7,8 milioane
  • Se menține preferința utilizatorilor de a migra către serviciile de retransmisie prin cablu (+4%, până la 6,8 milioane abonați) în defavoarea serviciilor prin satelit/DTH (-22%, până la un total de 0,9 milioane)
  • În funcție de numărul total de abonați la sfârșitul anului 2023, RCS&RDS avea o cotă de piață de 73%, grupul Orange 14%, Vodafone 10%.

Veniturile din sectorul telecom: 3,4 miliarde de euro în 2023

Veniturile din sectorul telecom s-au menţinut la 16,9 miliarde de lei în anul 2023, adică 3,4 miliarde euro.

Internetul fix și mobil a generat 37% din totalul veniturilor, telefonia mobilă 29%, retransmisia programelor TV 15%, telefonia fixă 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii 10%.

În funcție de veniturile obținute din furnizarea de rețele și servicii de comunicaţii electronice, primii 3 furnizori erau: grupul Orange (39%), RCS&RDS (26%) și Vodafone (24%).

Sursa foto: Prykhodov / Dreamstime.com

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend