Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Emma Răducanu, faza zilei în Billie Jean King Cup – Ce se întâmplă când nu știi cât e scorul

Publicat

in

Emma Răducanu a obținut o victorie importantă în Billie Jean King Cup, britanica câștigând meciul cu Caroline Garcia (locul 23 mondial). Campioana din 2021 de la US Open a oferit și faza zilei.

Emma RaducanuFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu nu a știut cât este scorul și a crezut că meciul s-a terminat la 5-1

Aflată în prezent pe locul 302 în ierarhia mondială, Emma a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi pentru a aduce un punct important echipei Marii Britanii. După două ore și 8 minute, Răducanu s-a impus, scor 3-6, 6-3, 6-2.

În acest moment, Franța și Marea Britanie se află la egalitate, scor 1-1.

În manșa decisivă, la scorul de 4-1 în favoarea sa, Emma și-a câștigat gameul de serviciu, s-a bucurat și s-a dus spre fileu pentru a da mâna cu adversara.

Concentrată peste măsură, Emma nu a știut cât este scorul și a oferit faza zilei din Billie Jean King Cup. I s-a atras atenția că meciul nu s-a încheiat, iar partida a continuat fără probleme.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

STUDIU: Încrederea managerilor români în economie, la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani

Publicat

in

Încrederea managerilor români în economie a ajuns la 52,5, cea mai mare valoare din ultimii patru ani, conform celui mai recent studiu Confidex. Cele mai optimiste sunt companiile din servicii, iar pe locul doi se află cele din IT, scrie news.ro.

„Valoarea indicelui Confidex, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani, de 52,5, arată cel mai recent studiu Confidex S1 2024. Astfel, pe fondul scăderii inflaţiei, al creşterii PIB-ului şi al unui optimism crescut al mediului de afaceri autohton, dar şi internaţional, în legătură cu evoluţia economiei, valoarea indicelui a depăşit maximul anterior de 50,2, înregistrat în primul semestru al anului trecut”, precizează un comunicat al Impetum Group.

Conform studiului CONFIDEX din primul semestru al acestui an, ponderea managerilor care se declară optimişti cu privire la starea economiei româneşti a urcat până la 34%, faţă de 26%, în semestrul precedent. Totuşi, 38% dintre aceştia rămân precauţi.

Sursa citată menţionează că cifrele reprezintă un indicator al rezilienţei, flexibilităţii şi adaptabilităţii mediului de business românesc la schimbările abrupte ale condiţiilor de piaţă cu care s-au confruntat în ultimii ani, începând cu pandemia COVID-19, urmată de creşterea preţurilor la energie, apoi de izbucnirea războiului din Ucraina, de modificările fiscale şi de valul inflaţionist care încă nu s-a încheiat.

„De la an la an, creşte rezilienţa şi gradul de încredere al antreprenorilor români în capacitatea de dezvoltare atât a lor, cât şi a economiei româneşti. Astfel, chiar dacă în contextul crizelor multiple prin care a trecut economia, starea dominantă este precauţia, se observă totuşi o creştere a gradului de optimism cu privire la economia românească. Aceasta se datorează, pe de o parte, semnalelor pozitive la nivel de indicatori macroeconomici, cum ar fi scăderea inflaţiei şi creşterea PIB-ului, şi, pe de altă parte, mindsetului mediului de afaceri care nu şi-a oprit motoarele, nu a clacat, ci a căutat soluţii şi noi oportunităţi de a rămâne relevanţi pe piaţă”, a declarat Andrei Cionca, CEO & Co-founder Impetum Group.

Cele mai optimiste companii

Potrivit datelor studiului CONFIDEX, companiile din domeniul serviciilor sunt cele mai optimiste (indice de încredere 57,1 la nivelul sectorului), urmate de IT (53,7) şi construcţii şi comerţ (ambele domenii cu o valoare a indicelui de 52,6. La polul opus, cu o abordare mai precaută, se regăsesc afacerile din agricultură (48,5), energie (49,8) şi industrie (51,3).

De asemenea, Impetum Group mai precizează că sursele de finanţare a afacerilor reprezintă un subiect aflat în mod constant pe ordinea de zi a managerilor români. În acest context, cel mai recent studiu CONFIDEX relevă faptul că 80% dintre manageri au o părere bună sau foarte bună despre investitori, opinia foarte bună crescând de la 31% dintre antreprenori, în S2 2023, la 39%, în prezent.

„Această creştere a percepţiei pozitive poate fi influenţată, pe de o parte, de faptul că managerii au observat mai multe listări la bursă şi exemple concrete de exituri reuşite. Pe de altă parte, schimbarea de mindset poate contribui şi ea: managerii îşi dau seama că, pentru a se menţine şi dezvolta, este nevoie de susţinere, fie financiară, fie prin expunerea pe care un fond de investiţii o poate oferi business-ului, comparativ cu un credit de la bancă care aduce doar capital financiar”, a explicat Andrei Cionca.

Totodată, managerii consideră că investitorii contribuie la stabilitatea financiară a companiilor în care investesc (62%), dar sunt şi orientaţi doar spre obţinerea unui profit mai mare (59%). De asemenea, 57% consideră că aceştia se pricep la business, după cum arată studiul CONFIDEX din primul semestru al acestui an.

Studiul mai arată că optimismul managerilor este unul ancorat în realitate deoarece managerii români sunt atenţi la riscurile care ar putea afecta economia, precum: accentuarea crizei forţei de muncă, presiunea pe majorarea salariilor, scăderea vânzărilor şi inflaţia.

„La peste 4 luni de la intrarea în vigoare a noilor măsuri fiscale, antreprenorii au o imagine mai clară asupra impactului real al acestora. Majoritatea oamenilor de afaceri români participanţi la studiu declară că resimt impactul acestora. 87% dintre antreprenorii din domeniul serviciilor se declară afectaţi, mai mult sau mai puţin, de schimbarea modului de taxare al microîntreprinderilor. La fel de numeroşi sunt managerii care resimt dificultăţi din cauza anulării scutirii de impozit pentru venituri peste 10.000 lei. De asemenea 82% dintre managerii intervievaţi susţin că taxarea cu minimum 1% din cifra de afaceri a companiilor cu businessuri mari a afectat companiile”, mai precizează comunicatul.

Impetum Group a adăugat că în contextul actual al pieţei, priorităţle managerilor autohtoni sunt creşterea vânzărilor (48% dintre aceştia), retenţia angajaţilor (26%), îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii (26%), accesul la finanţare (22%) şi digitalizarea şi automatizarea (21%).

Principalele oportunităţi pe care le iau în considerare oamenii de afaceri din România sunt accesul mai facil la pieţele internaţionale (12% dintre participanţii la studiul actual, comparativ cu 11%, în studiul din S2 2023), creşterea cererii pe piaţă (12%, în scădere de la 18%) şi digitalizarea şi tehnologizarea (12%, dublu faţă de 6%, în studiul precedent). De asemenea, diversificarea produselor, accesarea unor fonduri europene sau a unor subvenţii şi forţa de muncă sunt alte oportunităţi importante către care se îndreaptă antreprenorii români.

Citeste mai mult

NATIONAL

Romgaz și-a deschis o sucursală în Republica Moldova pentru furnizarea gazelor

Publicat

in

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, și-a deschis o nouă sucursală în Republica Moldova, informează compania. Pe 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala ROMGAZ din Chişinău.

Conducte de gazeFoto: AGERPRES

Consiliului de Administrație al ROMGAZ a aprobat, în acest an, înființarea unei sucursale de furnizare gaze în Republica Moldova și efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA Mediaș – Sucursala Chișinău”.

Romgaz vrea să-și extindă activitatea la nivel regional

Romgaz intenționează să își extindă furnizarea de gaze la nivel regional

“Demersul înregistrării Sucursalei ROMGAZ la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”, a declarat Răzvan POPESCU, CEO Romgaz.

Următorul pas este obținerea licenței de furnizare.

„În perioada imediat următoare, ROMGAZ va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus ristotel JUDE, Director General Adjunct ROMGAZ.

Romgaz analizează extinderea furnizării și pe piața românească

Romgazintenționează să-și extindă afacerile pe zona de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale și pe piața românească.

Compania analizează varianta de a achiziționa un business deja matur, în atenție fiind furnizarea gazelor naturale și electricitate de la E.ON Energie, au declarat pentru HotNews.ro, în luna martie, surse convergente din piață. E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din România, cu un portofoliu de circa 3,4 milioane clienți.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend