Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Accident șocant pe Defileul Jiului: Un șofer a murit strivit după ce un bolovan a căzut peste mașina lui / Un incident similar, luna trecută / Ce spune Ministerul Transporturilor

Publicat

in

Un bărbat a murit, duminică, după ce un bolovan desprins de pe un versant pe Defileul Jiului a căzut peste mașina sa și a trecut prin parbriz.

Defileul Jiului Foto: Agerpres

19:16 Zona de pe Defileul Jiului unde un șofer a murit după ce i-a căzut un bolovan peste mașină este asigurată cu plase, iar piatra care a căzut peste autoturismul aflat în trafic a fost dislocată “fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic”, situaţia fiind “una total impredictibilă”, susțin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

17:20 În zona în care s-a produs tragedia versanții nu sunt protejați cu plase.

  • “Piatra căzută e una de mici dimensiuni, a venit de pe o zona de torenți unde nu se pot monta plase, iar acest tip de piatră, în mod normal, nu ar fi trebuit să ajungă pe carosabil. Este singurul incident de acest gen.
  • Noi permanent intervenim acolo. Sunt și situații imprevizibile, indiferent ce măsuri ai lua”, a susținut, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Alin Ștefănescu.

Incidentul a avut loc în localitatea Bumbeşti-Jiu, după ce un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz.

Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină în stop cardio-respirator, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Conform Poliției Gorj, șoferul avea 56 de ani, era din judeţul Giurgiu și conducea din direcţia Petroşani-Târgu-Jiu.

Cu el în mașină se mai aflau două femei care au fost rănite.

  • “În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani şi două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani.
  • Şoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, ulterior fiind declarat decedat.
  • Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate şi li s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului, însă acestea au refuzat transportul la spital”, a precizat și ISU Gorj, conform Agerpres.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Nu este primul incident de acest fel în Defielul Jiului.

Un șofer de TIR a scăpat nevătămat la începutul lunii septembrie după ce un bolovan a căzut pe cabina autrotrenului, care a fost grav avariată, potrivit Observatorul Național.

Drumarii susțineau atunci că rocile au căzut dintr-o zonă unde nu există plase de siguranță, cel mai probabil din cauza ploilor ori chiar a animalelor sălbatice.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ionuț Stroe în contrazice pe Rareș Bogdan, pe subiectul zilei: E absolu legitim

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe spune că nu exclude ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la prezidenţiale, el arătând că dacă agenda comună a celor două partide va cuprinde şi discuţii privind această candidatură comună, se poate întâmpla. ”Practic ar fi o continuare a buneri conlucrări şi a rezultatelor pe care le avem la guvernare”, a mai spus Stroe, adăugând că dacă s-a putut realiza această ofertă politică comună la europarlamentare, de ce nu s-ar putea duce mai departe şi către parlamentare sau poate prezidenţiale.

PNL și PSD au acum alte priorități

”Preocupările noastre actuale sunt strict legate de administraţia locală şi agenda europeană, europarlamentară. În egală măsură, ne interesează să asigurăm şi o guvernare funcţională. Foarte probabil, după 9 iunie se va schimba agenda politică, pentru că se va epuiza această etapă a alegerilor locale şi vom avea o altă agendă legată de ce se va întâmpla în toamnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre declaraţiile liderilor PSD şi PNL privind susţinerea pentru liderii partidelor ca şi candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Ionuţ Stroe a arătat că ”este absolut legitim interesul fiecărui partid politic din coaliţie să îşi promoveze candidatul”

Întrebat dacă exclude ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la prezidenţiale, Ionuţ Stroe a răspuns: ”Nu am spus că este exclusă o discuţie cu social-democraţii. Dacă agenda noastră comună va cuprinde şi discuţii privind această candidatură comună, se poate întâmpla. Practic ar fi o continuare a buneri conlucrări şi a rezultatelor pe care le avem la guvernare. S-a putut realiza această ofertă politică comună la europarlamentare, de ce nu s-ar putea duce mai departe şi către parlamentare sau poate prezidenţiale”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Barbu: În viitoarea PAC, este esenţială asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe

Publicat

in

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială în viitoarea PAC, acestea fiind vitale în asigurarea veniturilor şi securităţii alimentare, a susţinut, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, la întâlnirea cu comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowsi, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care comisarul o realizează în România, în perioada 13 – 14 mai. Principalele subiecte aflate pe agenda discuţiilor au vizat: prelungirea perioadei şi creşterea plafonului cadrului temporar de criză şi de tranziţie pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, majorarea sprijinului şi suplimentarea plafonului privind ajutoarele de minimis în sectorul agricol, precum şi derogarea pentru neonicotinoide în vederea protejării culturilor de primăvară.

În cadrul discuţiilor, comisarul Wojciechowski a apreciat evoluţia pe care ţara noastră a avut-o ca producător agroalimentar în ultimul deceniu, considerând esenţial ca fermierii din România să continue să producă în cantităţi mari şi cu cele mai sustenabile metode, în beneficiul pe termen lung al economiilor regionale, al pieţei UE şi al securităţii alimentare mondiale.

Unul dintre punctele aflate pe agenda discuţiilor a vizat eligibilitatea achiziţiei animalelor de reproducţie, în acest sens ministrul Barbu subliniind că dezvoltarea zootehniei este esenţială pentru a valorifica cerealele obţinute pe plan local şi pentru a spori autosuficienţa în producţia de carne, lapte şi alte produse de origine animale. Barbu a precizat că solicită sprijinul CE în ceea ce priveşte necesitatea modificării Regulamentului UE 2115/2021, respectiv art. 73, în vederea introducerii eligibilităţii achiziţiei animalelor de reproducţie.

Referitor la acordarea derogărilor pentru utilizarea neonicotinoidelor, şeful de la Agricultură a spus că România solicită modificarea Regulamentelor 783, 784 şi 785/2018 “în sensul completării cu excepţia de utilizare a neonicotinoidelor la tratamentul pentru sămânţa folosită la înfiinţarea culturilor în anumite regiuni, unde se identifică depăşirea Pragului Economic de Dăunare al dăunătorilor de sol”.

“Este foarte important pentru fermierii români să poată folosi în continuare cele trei substanţe neonicotinoide interzise, care nu au înlocuitori adecvaţi. În acest sens, România va propune în cadrul Consiliului de Miniştri o solicitare de modificare a Regulamentelor mai sus menţionate, împreună cu toate argumentele tehnice necesare. Este importantă pentru România acordarea în continuare a derogărilor pentru neonicotinoide”, a adăugat el.

De asemenea, oficialul român a punctat importanţa adoptării următoarelor măsuri: o susţinere financiară bugetară mai consistentă a Politicii Agricole Comune (PAC), corelarea bugetului pus la dispoziţie cu cerinţele pentru fermieri şi identificarea de soluţii pentru o simplificare reală a mecanismelor de implementare a acestei politici, utilizarea integrală a fondurilor alocate PAC, reducerea sarcinii administrative în aplicarea condiţionalităţilor de către fermieri în contextul dificultăţilor şi a incertitudinilor excepţionale cauzate de conflictele din vecinătatea Uniunii, a fenomenelor meteorologice extreme şi, într-un context economic dificil, amânarea aplicării condiţionalităţii sociale, care pune presiune suplimentară pe fermieri şi necesită mai mult timp pentru a putea fi pusă în aplicare.

Totodată, ministrul Barbu a subliniat oportunitatea de a fi evaluate următoarele elemente esenţiale pentru producătorii agricoli din ţara noastră: sprijin egal pentru toţi fermierii din statele membre ale UE, menţinerea unui buget consistent al plăţilor directe din Pilonul I, acestea fiind vitale în garantarea veniturilor şi securităţii alimentare. În viitoarea PAC, este esenţială asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din UE, acestea fiind vitale în asigurarea veniturilor şi securităţii alimentare.

Comisarul european pentru agricultură a fost însoţit de şeful de cabinet, Andreas Schneider, iar din delegaţia Comisiei Europene au făcut parte Mara Roman, şefa interimară a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, alături de alţi decidenţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

La întâlnire, alături de ministrul Agriculturii, s-au aflat secretarii de stat Violeta Muşat şi Adrian Pintea, secretarul general Mihai Puţintei, directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală, Dana Rebega, directori ai direcţiilor de specialitate din MADR, precum şi directorul general al APIA, Cornel Turcescu, şi Cristiana Constantinescu, director în cadrul AFIR.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend