Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Victor Ponta îl UMILEȘTE pe Ludovic Orban: ‘Se mai dădeau niște vedete prin presă că au aventuri cu femei frumoase. Așa și cu Orban’

Publicat

in

Premierul Ludovic Orban se întâlneşte, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare pe tema convocării alegerilor anticipate. Orban a anunțat că singurul partid exclus este PSD, însă un alt lider de partid, Victor Ponta, de la Pro România, a infirmat că ar avea o întâlnire cu premierul demis.

”Mai degrabă cu Viktor Orban, nici vorbă cu el. Se mai dădeau niște vedete prin presă că au aventuri cu femei frumoase. Așa și cu Orban. Nu am de ce să mă întâlnesc cu el, ca să mă mintă! Cum să îl votăm? Doamne-ferește! Nu are oameni, nu e în stare să guverneze. Îi mai întreb și eu pe cei din PNL: vouă vi se pare normal ce face Orban? și ei îmi răspund: lasă că a făcut și PSD! Bun, dacă PSD a omorât oameni, trebuie să facă la fel și Orban? Și ei îmi răspund că da.”, a declarat Victor Ponta, luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: EXCLUSIV Document. După episodul ‘Liftiera’, un nou scandal bubuie în Ministerul Muncii .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49! În buzunarul cui va pleca fabuloasa sumă de 3.610.326,64 lei

Publicat

in

De

Loteria Română a anunțat, duminică seara, că s-a câștigat premiul cel mare la extragerea LOTO din ziua de Florii. La tragerea Loto 6/49 de astazi, 28.04.2024, s-a câștigat premiul de categoria I în valoare de 3.610.326,64 lei (peste 725.000 de euro).

Biletul norocos a fost jucat la agentia 72-054 din Bucuresti, sectorul 2 si a fost completat cu o varianta simpla la Loto 6/49 si o varianta la Noroc, pretul biletului fiind de 10,50 lei.

Acesta este al treilea castig de categoria I obtinut in acest an la Loto 6/49.

Ultima data, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost castigat in data de 11.04.2024 si a fost in valoare de 9.646.132,64 lei.

Conform Regulamentului privind organizarea si administrarea jocurilor de tip loto traditional, castigatorul are la dispozitie 90 de zile incepand cu data tragerii pentru a-si revendica castigul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Tot ceea ce ne înconjoară este, de fapt, doar o simulare pe calculator: lumea științifică prezintă un argument solid

Publicat

in

De

Trăim într-o simulare. Poate părea o nebunie, dar unele dintre cele mai strălucite minți din comunitatea științifică sunt de mult timp preocupate de ideea că tot ceea ce ne înconjoară este, de fapt, doar o simulare pe calculator, asemănătoare cu ceea ce am văzut în filmul Matrix din 1999, dar fără toate scenele de acțiune și luptele palpitante împotriva mașinilor, informează bgr.com.

Cea mai recentă apariție a acestei idei vine de la omul de știință Melvin Vopson. Vopson a formulat anterior ceea ce el numește “A doua lege a infodinamicii”. Această “lege” se bazează pe faptul că a doua lege a termodinamicii guvernează modul în care entropia crește sau rămâne aceeași, dar nu va scădea niciodată. Vopson spune că entropia în sistemele informatice ar trebui să fie aceeași.

Dar nu este așa. De fapt, entropia în sistemele informatice rămâne de obicei constantă sau chiar scade până la o valoare minimă. Din acest motiv, Vopson a creat a doua lege a dinamicii informației, afirmând că “a cincea stare a materiei” trebuie să existe pentru a echilibra modul în care universul se extinde fără a pierde sau a câștiga căldură. Acest fapt, spune Vopson, necesită ca entropia totală din univers să rămână constantă, iar acest lucru ar putea dovedi că trăim într-o simulare.

Dovezile se rezumă la mutații

Charles Darwin, unul dintre cei mai importanți oameni de știință care au contribuit la promovarea evoluției, credea că mutațiile se produc la întâmplare. Cu toate acestea, Vopson spune că mutațiile au loc pentru a ajuta la echilibrarea entropiei informaționale. Pentru a dovedi acest lucru, el a analizat Covid-19 și mutațiile sale și a găsit o “corelație unică între informație și dinamica mutațiilor genetice”.

Toate acestea, spune Vopson, se adaugă la posibilele oportunități de a dovedi că trăim într-o simulare, folosind a doua lege a dinamicii informației. Desigur, toate aceste afirmații necesită multe teste și verificări înainte de a putea fi luate în considerare în mod serios. Dar, ele ridică unele întrebări și oferă mai mult combustibil pentru focul pe care mulți îl alimentează de când Platon a pus la îndoială pentru prima dată realitatea noastră.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend