Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vezi lista salariilor din primǎria Curtea de Argeş

Publicat

in

Majorǎrile salariale ale funcţionarilor public din primǎria Curtea de Argeş au stârnit diverse controverse, atât printre angajaţii care considerǎ cǎ nu toatǎ lumea munceşte la fel, cât şi printre unii aleşi locali .

Iar pentru argeşenii care au auzit doar de nişte majorǎri în procente sau pentru cei care vor sǎ ştie ce salariu încaseazǎ un funcţionar public, iatǎ mai jos câteva exemple. Menţionǎm cu sumele reprezintǎ venitul brut, adicǎ cel din care se scad taxele şi impozitele.

Primar Constantin Panţurescu –  9425 lei, viceprimar Gabriel Jubleanu –  7975 lei, secretar Radu Chirca – 6960 lei, director economic Gheorghe Florescu – 6851 lei, arhitect şef Cǎtǎlin Bǎşoiu – 5960 lei iar exemplele continuǎ.

Un şef de serviciu incaseazǎ 4988 lei, şefii de birouri au 4959 iar cel mai mic salariu il are arhivarul, adicǎ 2081 lei.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un șofer beat a provocat un accident rutier mortal în Argeș

Publicat

in

Un bărbat a murit și o altă persoană a a fost rănită grav, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui accident rutier produs în comuna Popești (județul Argeș).

Trei echipaje de pompieri de la Secția Costești și Punctul de Lucru Izvoru, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, au intervenit la un accident rutier produs în comuna Popești, în care un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și a lovit un gard.

Forțele ISU Argeș au constatat că în interiorul vehiculului se afla un bărbat încarcerat, și au început de urgență efectuarea manevrelor pentru extragerea acesteia. Victima a fost extrasă inconștientă, iar echipajele medicale au început protocolul de resuscitare. Din păcate, victima a fost declarată decedată.

Echipaje medicale au mai asistat o persoană, pe care au transportat-o la spital.

UPDATE: Șoferul era băut

Din verificările preliminare, efectuate de polițiști s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Popești, județ Argeș, având direcția de deplasare dinspre Tătărăștii de Sus spre Popești, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard din beton, aflat pe partea dreaptă față de sensul său de deplasare.

În urma coliziunii a survenit decesul unui pasager, respectiv alt tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman. De asemenea, șoferul a fost rănit.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului. Având un vedere că valoarea alcoolemiei a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun.

Citeste mai mult

Sanatate

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Publicat

in

Acum poți zâmbi din nou cu mult curaj, fără să te ferești de privirile celor din jur. Implantul dentar nu este doar o soluție medicală pentru a-ți înlocui dinții pierduți, ci și o modalitate sănătoasă pentru a-ți redobândi încrederea în propria persoană. Rata de succes este foarte mare, iar avantajele pentru sănătatea întregului organism sunt, de asemenea, numeroase.

Poți opta pentru un implant dentar la clinica LLL Dental, bucurându-te de tot ceea ce îți poate oferi, mai târziu, o viață fără griji – fără stresul că cineva te poate judeca, fără să te ferești de preparatele culinare preferate. Descoperă, în rândurile următoare, care este durata de viață a unui implant dentar, dar și cum ar trebui să-ți îngrijești zâmbetul.

Rolul implantului dentar

Implantul dentar este soluția ideală pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, având ca scop menținerea structurii osoase, îmbunătățirea procesul de masticație, restabilirea esteticii și redobândirea sănătății orale. Există mai multe tipuri de implanturi dentare, ceea ce înseamnă că există o soluție pentru fiecare pacient. Medicina modernă și implantologia oferă acum planuri personalizate de tratament, cu o rată de succes foarte mare. Trebuie doar să ceri ajutor specializat și să nu amâni vizita la cabinet.

Durata de viață a implantului dentar

Putem spune că, în cele mai multe cazuri, pacienții se pot bucura de avantajele oferite de implantul dentar chiar și mai bine de 30 de ani. Pe de altă parte, această perioadă este în strânsă legătură cu anumiți factori.

  • Afecțiuni generale: Conform studiilor, durata de viață a implantului dentar poate fi afectată serios de bolile cronice, în special cele decompensate. Diabetul este cel mai bun exemplu aici;
  • Stilul de viață: Ai auzit și ai văzut peste tot. Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului, dar mai ales în ultima perioadă, faptul că un stil de viață sănătos ne poate feri de nenumărate probleme. În cazul de față, consumul excesiv de alcool sau tutun poate scădea considerabil durata de viață a implantului dentar;
  • Infecții: Implantul dentar nu se inserează atunci când la nivelul cavității bucale există anumite infecții. Întreaga procedură va începe cu tratament de specialitate. Apoi, se va alege implantul dentar potrivit. De asemenea, se recomandă ca pacienții să se ferească de bacterii și infecții și pe viitor.

Îngrijirea implantului dentar

Pentru a prelungi durata de viață a implantului dentar, e esențial ca fiecare pacient să respecte indicațiile primite în cabinet. Echipa medicală îți va prezenta riscurile la care te supui dacă nu acorzi o atenție deosebită îngrijirii danturii. La fel cum se întâmplă în cazul dinților naturali, implanturile dentare pot fi afectate de bacterii. În acest sens există două recomandări: controale regulate, la fiecare 6 luni și rutină de îngrijire serioasă (periaj, apă de gură, ață dentară și duș bucal de 2 ori pe zi). Pe lângă cele două reguli de bază, ar fi ideal să te ferești de traumatisme, în sensul că nu este recomandat să desfaci ambalaje cu dinții ori, pe fond de stres, să rozi capacul de la pix în timp ce lucrezi.

Prin urmare, implantul dentar este un dispozitiv medical conceput pentru a face față cu brio testului impus de trecerea timpului. Cu toate acestea, factori precum: stilul de viață, traumatismele, bolile cronice sau o igienă orală precară pot influența negativ durata de viață a acestuia. Cere sfatul medicilor în legătură cu îngrijirea implantului dentar!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend