Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un celebru analist economic prezice dezastrul: criza actuală va fi mai gravă decât Marea Depresiune

Publicat

in

Celebrul analist economic, Farouk Mezghich, susține că actuala criză economică se va dovedi mai gravă decât Marea Depresiune din 1929-1932, cunoscută în istorie drept ”Marea Criză”. El sfătuiește oamenii să cumpere aur și argint, aceste două metale prețioase având calitatea că nu-și vor pierde din valoare.

Există numeroase asemănări între ceea ce trăim în acest an şi ce s-a întâmplat de fapt chiar înainte de marea criză economică ce a început în septembrie 1929.

Cu toate acestea, ce vedem astăzi ar duce la o situaţie mult mai gravă şi ar necesita acţiuni urgente.

Să sperăm că NU.

Ce s-a întâmplat în 1929?

Piaţa bursieră a pierdut treptat 80% din valoarea sa între 1929 şi 1932. În primele două săptămâni de la prăbuşirea din septembrie 1929, aceasta a pierdut deja aproximativ 40% din valoare. După intervenţii pe termen scurt din partea Băncii Federale pentru a limita criza, aceasta s-a agravat, s-a prelungit şi s-a extins la nivel mondial.

Luând în considerare inflaţia, cei care au investit în 1929 au trebuit să aştepte până în 1992 pentru a ajunge la un echilibru (sau pentru a avea cel puţin 0% randament) în privinţa investiţiei lor.

2022 este noul 1929 .. dar în rău

Asemănare #1: Aceeaşi lipsă de reglementare care duce la haos

În 1929, piaţa bursieră era supraevaluată, deoarece investitorii de retail inundau piaţa bursieră: oamenii obişnuiţi luau împrumuturi cu uşurinţă pentru a cumpăra acţiuni şi profitau de creşterea valorii acţiunilor pentru a-şi plăti datoriile. Aceeaşi situaţie se întâmplă şi în zilele noastre, dar cu puţine diferenţe. În 1929, aveam o singură piaţă financiară (bursa) care era mai puţin reglementată decât cea din 2022, însă astăzi avem şi o piaţă financiară populară, care este complet nereglementată: cea a monedelor cripto.

Asemănare #2: Aceeaşi pompare artificială a acţiunilor

În 1929, au existat şi manipulări planificate ale pieţei pentru a umfla artificial şi rapid valoarea marilor companii. Între martie şi august 1929, preţul acţiunilor pentru Radio Company of America – RCA (care era deja o companie mare) a crescut cu 50%, folosind tactici similare celor pe care le-am văzut în 2020 şi 2021 pentru multe acţiuni tehnologice în ultimii 2 ani.

Asemănare #3: Cel mai vechi truc va fi folosit din nou pentru a înrăutăţi lucrurile

Inundarea pieţei cu bani (aka tipărirea de bani, aka relaxare cantitativă) va întârzia criza, dar o va face mai lungă, mai gravă şi mai dureroasă pe termen lung.

Mulţi analişti confirmă faptul că această criză ar fi trebuit să se producă, dar a fost în cele din urmă amânată (şi s-a agravat) din cauza diferitelor variante ale Sars-CoV-2. De fapt, COVID-19 i-a făcut pe oameni să economisească bani, în timp ce Banca Federală şi alte bănci centrale au tipărit trilioane de dolari.

Acum, majoritatea ţărilor au încetat toate restricţiile chiar înaintea primăverii şi verii, când oamenii încep în mod tradiţional să cheltuiască pentru turism şi cumpărături.

Prin urmare, mulţi sunt de părere că începutul prăbuşirii ar urma să aibă loc în jurul acestei veri.

Această criză va fi mai gravă decât Marea Criză Economică

În 1929, criza a avut loc când dolarul era susţinut (aproape) de aur, în timp ce astăzi este doar fiat (susţinut doar de un decret guvernamental). În comparaţie, în anii 1930, bunurile s-au ieftinit, dar majoritatea oamenilor nu au economisit şi astfel nu au avut bani pentru a cumpăra bunuri, în timp ce astăzi oamenii au economisit bani care nu vor mai avea nicio valoare din cauza hiperinflaţiei şi a abandonării standardului aurului (Şocul Nixon).

Cumpăraţi aur: oamenii au decis cumva că aurul este atât de valoros încât se transformă în bani în timpul unei crize economice (şi nu mai este o marfă). În prezent, există o presiune ca preţul aurului să nu crească, pentru ca cei bogaţi şi puternici să poată acumula mai mult.

Cumpăraţi argint: din aceleaşi motive din care să cumpăraţi aur. În comparaţie cu aurul, argintul este de 8 ori mai abundent, mai util în multe industrii şi de 80 de ori mai ieftin.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alungă ghinionul din casă: Cele cinci obiecte care trebuie să dispară din locuință

Publicat

in

De

Feng Shui poate fi o metodă interesantă pentru a crea un mediu armonios în casă. Iată câteva obiecte pe care Feng Shui recomandă să le eviți pentru a împiedica blocajele energetice și a atrage vibrații pozitive în viața ta.

Oglinzi rupte sau fisurate: Se crede că oglinzile sparte pot atrage energii negative și pot perturba fluxul de energie în casă. Este recomandat să înlocuiești oglinzile rupte sau să le repari în cel mai scurt timp posibil.

Plante moarte sau uscate: Plantele care au murit sau au început să se usuce pot emana energie stagnată și pot avea un efect negativ asupra stării de spirit și a energiei în casă. Este important să ai grijă de plantele tale și să le îndepărtezi pe cele care nu se mai pot salva.

Obiecte cu conotații negative sau sentimentale triste: Obiectele care îți aduc amintiri neplăcute sau care au o semnificație negativă pot afecta energia în casă. Încearcă să identifici aceste obiecte și să le elimini sau să le înlocuiești cu altele care aduc o energie mai pozitivă.

Obiecte rupte sau deteriorate: Obiectele rupte, deteriorate sau nefuncționale pot simboliza lipsa de grijă și pot atrage energii negative în casă. Este recomandat să repari sau să înlocuiești aceste obiecte pentru a menține o atmosferă armonioasă.

Articole asociate cu eșecul sau tristețea: Obiectele care sunt asociate cu eșecul, tristețea sau nefericirea pot crea o energie densă și să împiedice fluxul de energie pozitivă în casă. Încearcă să identifici aceste obiecte și să le elimini sau să le înlocuiești cu altele care îți aduc bucurie și optimism.

Înlocuirea acestor obiecte cu altele care emană energie pozitivă poate contribui la crearea unei atmosfere mai armonioase și mai plăcute în casa ta, conform principiilor Feng Shui.

Citeste mai mult

NATIONAL

Trump spune că va menține ajutorul SUA pentru Ucraina numai dacă și Europa îl aduce la acelaşi nivel

Publicat

in

De

Statele Unite ar trebui să nu mai furnizeze ajutor Ucrainei decât dacă și „Europa începe să egalizeze” situația, a declarat candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, într-un interviu pentru revista Time publicat marți, relatează Kyiv Independent.

Donald TrumpFoto: José Luis Villegas / AP / Profimedia

Trump a spus că nu se va angaja să ofere Ucrainei asistență militară în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din acest an, iar influența sa în cadrul Partidului Republican a contribuit de altfel la blocajul de peste șase luni asupra ajutorului american de circa 61 de miliarde de dolari promis de Washington Ucrainei.

„Dacă Europa nu va plăti, noi de ce să plătim? Ei sunt mult mai mult afectați. Noi avem un ocean între, ei nu au”, a declarat Donald Trump revistei Time.

De la începutul invaziei ruse pe scară largă, Statele Unite au oferit Ucrainei mai mult ajutor decât orice altă țară. Sprijinul acordat până acum Kievului de către Washington este în valoare de peste 67 de miliarde de dolari, dintre care 43 de miliarde de dolari reprezintă ajutor militar.

Europa a alocat peste 96 de miliarde de dolari pentru sprijin militar, umanitar și financiar, potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială, un institut german care urmăreşte ajutorul acordat Ucrainei.

Între vara anului 2023 și primăvara lui 2024, alocările Europei pentru sprijinirea Ucrainei „le-au depășit în mod constant pe cele ale SUA”, menționează Institutul Kiel.

_____

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend