Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Un bărbat din Colorado a votat pentru Donald Trump utilizând buletinul soției, pe care anterior o omorâse

Publicat

in

Un bărbat din Colorado, Statele Unite, care a fost recent condamnat pentru omor în cazul soției care a dispărut acum un an, este cercetat și pentru fraudă electorală. El a votat la alegerile din 2020 pentru Donald Trump utilizând buletinul soției, pe care anterior o omorâse.

Barry Lee Morphew a fost condamnat săptămâna trecută pentru omor, după ce a încercat să compromită dovezile existente și să manipuleze un angajat al poliției care se ocupa de cazul dispariției soției sale, Suzanne Morphew. Ea era dată dispărută de pe data de 10 mai 2020.

Acum, pe numele lui Barry Morphew a fost emis un mandat pentru fraudarea alegerilor. Pe 22 octombrie 2020, autoritățile electorale au semnalat „un buletin de vot pe numele unei persoane dispărute, Suzanne Renee Morphew”.

Buletinul nu era semnat, dar în câmpul destinat martorului era trecut numele lui Barry Morphew.

Când agenții FBI l-au intervievat pe Barry Morphew, pe 22 aprilie 2021, el le-a spus că a făcut-o pentru că a vrut ca Donald Trump să câștige alegerile. „Am vrut ca el să cîștige. M-am gândit să-i dau un vot în plus”.

„Mi-am dat seama că și ceilalți vor trișa. Și știam că ea (Suzanne Morphew) ar fi votat pentru Trump, oricum”, a completat el.

Morphew se află în arest la Chaffee County Detention Facility, fără drept de a ieși pe cauțiune. Joi a fost audiat în dosarul de omor și i s-a oferit un avocat din oficiu. Pentru acuzațiile de fraudă electorală poate plăti cauțiunea, în valoare de 1.000 de dolari.

Următoarea înfățișare va fi pe 27 mai.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Pentru prima dată, AstraZeneca recunoaște: „Vaccinul anti-Covid poate provoca tromboze rare”

Publicat

in

De

Compania biofarmaceutică internațională AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată că unul dintre efectele secundare ale vaccinului său împotriva Covid-19 ar putea fi sindromul de tromboză cu trombocitopenie (TTS), scrie “The Telegraph”, citând documente judecătorești.

Sediu al AstraZenecaFoto: MARCUS BRANDT / AFP / Profimedia

A fost intentată o acțiune legală colectivă împotriva companiei, deoarece vaccinul, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, a cauzat daune grave sau fatale mai multor pacienți, se arată în comunicat.

“Vaccinul poate provoca, în cazuri foarte rare, un sindrom de tromboză cu trombocitopenie (TTS). Cauzele sunt necunoscute”, se arată într-un extras dintr-un document transmis de companie unei instanțe, în februarie. Potrivit relatărilor presei, 51 de cereri de despăgubire au fost depuse la Înalta Curte din Londra, în care victimele și familiile lor solicită despăgubiri de aproximativ 125 de milioane de dolari. Sindromul de tromboză cu trombocitopenie provoacă cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite, a explicat ziarul, potrivit Rai News.

Prima solicitare, explică articolul, a fost prezentată anul trecut de Jamie Scott, care, după ce i s-a administrat vaccinul în aprilie 2021, a dezvoltat un cheag de sânge și o hemoragie cerebrală, care ar fi cauzat leziuni permanente ale creierului. Este citat și cazul familiei tinerei Francesca Tuscano, o italiancă care a murit în aprilie 2021, după ce a fost vaccinată împotriva coronavirusului. Familia tinerei de 32 de ani a apelat la un medic legist și un medic hematolog, care au stabilit că “decesul pacientei poate fi pus pe seama efectelor secundare ale administrării vaccinului împotriva virusului Covid-19”. Femeia a murit de tromboză vasculară cerebrală a doua zi după administrarea vaccinului AstraZeneca.

Compania a precizat, totuși, că “din totalitatea dovezilor colectate în studiile clinice și din datele din lumea reală, s-a demonstrat continuu că vaccinul anti-Covid AstraZeneca-Oxford are un profil de siguranță acceptabil și organismele de reglementare din întreaga lume afirmă în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile unor efecte secundare potențial extrem de rare”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca, în timp ce în presa britanică apar declarațiile companiei – publicate de “The Telegraph”, care citează documente depuse de companie în februarie, în cadrul unei acțiuni judiciare colective în Regatul Unit – privind riscul ca vaccinul Covid-19 să poată provoca în cazuri foarte rare așa-numitul sindrom de tromboză cu trombocitopenie (TTS), caracterizat prin cheaguri de sânge și niveluri scăzute de trombocite în sânge.

(Material realizat cu sprijinul Rador Radio Romania)

Citeste mai mult

NATIONAL

16 soldaţi ucraineni vor fi înmormântaţi într-o groapă comună la Cernăuţi

Publicat

in

De

Pentru prima dată de la invazia rusă în Ucraina, la Cernăuţi, în vestul ţării, va fi amenajată o groapă comună pentru 16 soldaţi ai Forţelor Armate ale Ucrainei, care au fost ucişi într-un raid aerian, la 11 martie 2022, în Ludvinivka, în regiunea Kiev, relatează Ukrainskaia Pravda, citat de news.ro.

Cu ajutorul experţilor ucraineni şi străini, au fost identificate 16 nume din cei 19 morţi din atacul din 2022.

Rudele victimelor au decis să amenajeze o groapă comună, deoarece soldaţii au servit împreună în aceeaşi unitate a Forţelor Armate ale Ucrainei – Brigada a 10-a de asalt de munte “Edelweiss”.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora locală 11:00, la cimitirul Sadhora.

La groapa comună va fi instalat un copac simbolic cu ouă de Paşte.

Consiliul oraşului Cernăuţi a transmis că oamenii pot aduce un ou de Paşte pictat, cu o panglică ataşată, pentru a-i onora pe cei căzuţi.

Potrivit Halinei Ianko, avocată a familiilor victimelor, la înmormântare vor participa soldaţi din regiunile Cernăuţi, Hmelniţki, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Liov, Dnipro, Kirovohrad, Poltava şi Doneţk.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend