Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

U BT Cluj, prima înfrângere în Top 16 Basketball Champions League (71-86 vs Unciaja Malaga)

Publicat

in

U BT Cluj a suferit prima înfrângere în Grupa K, faza Top 16 a competiției Basketball Champions League. Campioana României a fost învinsă marţi, pe teren propriu, de formaţia Unicaja Malaga, scor 86-71.

U BT Cluj-NapocaFoto: Facebook – U BT Cluj-Napoca

Peste 4.000 de fani au asistat la partida cu Unicaja Malaga. Au fost puse în vânzare şi 10 locuri premium la nivelul terenului, de câte 500 de lei tichetul, iar întreaga sumă obţinută din vânzare va fi donată de U BT Cluj către PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of Romania), organizaţie care oferă suport umanitar pentru refugiaţii ucraineni de pe teritoriul României, scrie News.ro.

Din grupa K s-a retras formaţia BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din ţara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL.

Ultimele două meciuri din grupă sunt Filou Oostende – Unicaja (16 martie) şi Filou Oostende – U BT Cluj (22 martie).

Clasament Grupa K:

1. U BT Cluj 7 puncte

2. Unicaja 6

3. Oostende 3

4. Prometey 5 (retrasă din competiție).

În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75, după care a trecut de BC Prometey, cu 92-81, ultimul rezultat fiind anulat.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6 şi 8 mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Grindeanu, anunț de ultimă oră despre Autostrada Sibiu-Pitești: ‘Din toamnă intrăm în licitație’

Publicat

in

Autostrada Sibiu-Pitești, cea mai grea și mai complexă autostradă din România, despre care se tot vorbește după Revoluție, intră într-o nouă etapă. Conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, autostrada este finalizată aproape 70%, iar din toamnă urmează noi licitații.

„Când am venit la Ministerul Transporturilor, am venit să vorbesc și despre Sibiu-Pitești. Despre traversarea Carpaților se vorbește de peste 30 de ani, de la Revoluție. Când am venit la Ministerul Transporturilor, din cele 5 loturi de pe traseul Sibiu-Pitești, pe 3 din ele nu erau semnate contractele, dar noi construiam autostrada de 30 de ani… Acum, cu studiul de fezabilitate finalizat, în toamnă, intrăm în licitație. Nu avem cum să anticipăm ce zice studiul de fezabilitate. Ceea ce am făcut important cu studiul de fezabilitate este că, din costul imens care era –  în jur de 8 miliarde de euro – , soluțiile adoptate și discutate cu proiectanții au dus la înjumătățirea sumei. Să așteptăm studiul de fezabilitate, la toamnă, și aflăm prețul, durata și așa mai departe”, a anunțat ministrul Sorin Gridneanu a finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, înaintea ședinței de Guvern de astăzi, că că se vor aproba indicatorii tehnici pentru realizarea studiului de fezabilitate, în urma căruia se va realiza Autostrada A13 între Brașov și Bacău. Autostrada care va lega Transilvania de Moldova va avea 164 de kilometri, dar se va lega cu alte autostrăzi.

81,2 milioane de lei pentru Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău

„Astăzi aprobăm indicatorii economici pentru sectorul Cristian-Ghimbav, din autostrada Ploiești-Brașov. Chiar dacă vorbim de doar 5 kilometri de autostradă, aceștia sunt foarte importanți pentru a face legătura atât cu autostrada Brașov-Făgăraș, cât și cu autostrada Râșnov-Cristian. Este, de fapt, un nou pas către construcția autostrăzii București-Brașov, atât de așteptată de noi toți.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură legăturile Brașovului cu restul țării, au fost abordare integrat de către Guvernul României. Tocmai de aceea putem vorbi, în prezent, de autostrada Sibiu-Făgăraș, care asigură legătura cu vestul țării, dar și către statele din vestul Europei.

Toate contractele au fost semnate în mandatul actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, iar acum sunt în faza de implementare.

”Am desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău! După semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui Studiu de Fezabilitate.

Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și dupa soluționarea acestora”, arată Cristian Pistol.

Citeste mai mult

NATIONAL

Anunțul premierului referitor la impozitarea salarială: Se vor da deduceri pentru cei cu venituri mai mici

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, referitor la posibilitatea ca salariile bugetarilor să crească, în special ale celor nemulțumiți care protestează inclusiv la Guvern în aceste zile, că din punctul său de vedere prioritatea este în acest moment ca Banca Mondială să termine studiul pe care îl va înainta Comisiei Europene.

„Avem cererea de plată numărul 4 trecută reforma și respectiv o nouă lege a salarizării. Până atunci avem discuții în marja legii 153, lege pe care o avem în acest moment”, a declarat prim-ministrul.

Ciolacu a subliniat că „a fost o abordare greșită” pentru că neputiința în colectare și de a avea digitalizare a dus la luarea unei decizii total greșită, aceea de a mări fiscalitatea unde statul român colectează cel mai bine.

Nu va fi o impozitare progresivă

„S-a ajuns ca munca să fie impozitată cel mai mult… total incorect! Impozitarea este uniformă indiferent de venituri. De aceea sunt ferm convins că în perioada următoare voi începe discuțiile cu partenerii sociali pentru a reașeza lucrurile. Dar acest lucru nu doresc să-l fac cum au făcut alții, respectiv să luăm niște decizii pe colțul mesei, pe care pe urmă le vom plăti prin creșterea inflației”, a spus șeful Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că „nu poți să plătești aceeași impozitare când ai salariul minim pe economie și când ai peste 20 de mii de lei”.

„Și atunci nu se va veni cu o impozitare progresivă pe salariu, în schimb se vor da deduceri pentru cei cu venituri mai mici. Paleta va fi mai mare. Categoric, la impozitarea muncii în România, mai ales pentru cei cu venituri mici, trebuie să intervenim. Este vorba despre o treime dintre români”, a afirmat Ciolacu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend