Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sondaj CURS – 8 din 10 români consideră că restaurantele ar trebui redeschise

Publicat

in

Aproximativ 8 din 10 români consideră că restaurantele ar trebui redeschise, conform unui sondaj realizat de Curs la solicitarea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), care şi-a propus să afle ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condiţiile actuale, potrivit unui comunicat al organizaţiei, anunță AGERPRES.

“Din dorinţa de a fi cât mai conectaţi cu oaspeţii care trec pragul restaurantelor şi pentru a continua dialogurile constructive, HORA a iniţiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluţia industriei şi la consecinţele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaţilor din Horeca, dar si asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienţii. Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparţin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniţi şi relaxaţi, restaurantele sunt un context excelent de socializare.

În acest sens, ne-am propus să aflăm ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condiţiile actuale şi cât de importante sunt pentru ei”, se spune în comunicat.

Citește și: Analiza specialiștilor: când va începe scăderea cazurilor de Covid-19 în România/SURSE

Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, şi relevă că: 78% din populaţia României consideră că restaurantele ar trebui redeschise; 80% din români sunt de acord total sau parţial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiţi economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie; 38% din populaţie consideră că este foarte important pentru viaţa lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea; 56% din români obişnuiau să iasă cel puţin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor; 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare şi de distanţare socială.

Conform sursei citate, studiul s-a efectuat faţă în faţă, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populaţiei adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

“În marea de impredictibilitate şi evoluţie negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranţă şi ne dau încrederea şi puterea de a continua să găsim soluţii pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant. Considerăm că restricţionarea totală a vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat. Misiunea noastră rămâne aceeaşi, de a apăra interesele industriei de ospitalitate şi de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj şi de o comunitate puternică”, se mai spune în comunicat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Andrzej Duda se va uita mai mult peste ocean: Polonia va încerca să consolideze relaţiile cu SUA în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE

Publicat

in

De

Andrzej Duda se va uita mai mult peste ocean: Polonia va încerca să consolideze relaţiile cu SUA în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE

Viitoarea preşedinţie poloneză a Consiliului Uniunii Europene, funcţie ce va fi asigurată în prima jumătate din 2025, se va concentra pe consolidarea cooperării cu SUA şi Ucraina, a anunţat miercuri preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, relatează DPA, potrivit Agerpres.

”Ar trebui să organizăm două summituri europene în Polonia pentru a evidenţia cele mai importante elemente ale dezvoltării Europei pentru viitor”, a declarat Duda într-un discurs pentru celebrarea a 20 de ani de la aderarea Poloniei la UE.

Duda a precizat că primul summit ar urma să se concentreze pe relaţiile dintre UE şi SUA

El a precizat că primul summit ar urma să se concentreze pe relaţiile dintre UE şi SUA, iar al doilea va fi dedicat reconstrucţiei Ucrainei, ţară atacată de Rusia în mod nejustificat şi neprovocat în februarie 2022.

Susţinătoare fermă a Kievului, Polonia doreşte să vadă progrese în procesul de aderare a Ucrainei la UE.

Andrzej Duda este apropiat de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), formaţiune care a condus guvernul polonez până la alegerile de anul trecut. Centristul Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European, a devenit prim-ministru în luna decembrie.

La 1 mai 2004, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Malta şi Cipru au aderat la Uniunea Europeană.

”Prezenţa noastră în UE a contribuit la dezvoltarea dinamică a Poloniei în ultimii 20 de ani într-o manieră care nu poate fi supraestimată”, a spus Duda, citat de agenţia de presă PAP.

Citeste mai mult

NATIONAL

Un mare etnolog român spune de ce ține „la existența oului roșu de Paște, nu doar la cel multicolor”

Publicat

in

De

Au aruncat cu pietre după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sângelui, povestește într-un dialog cu HotNews.ro etnologul Șerban Anghelescu, una dintre personalitățile căreia îi datorăm explicarea tradițiilor și credințelor țăranului român.

Ouă roșii ciocnite de PașteFoto: Shutterstock

Numele lui Șerban Anghelescu este legat de Muzeul Țăranului Român. Cariera lui este legată de studierea vieții, tradițiilor și credinței țăranului român. Anghelescu dă rareori interviuri, dar a făcut o excepție, pentru cititorii HotNews.ro. Marele etnolog a vorbit despre obiceiurile de Paște și despre înțelegerea profundă a acestui nod existențial din anul vieții românului, eveniment legat de Cer și de Pământ.

„Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus”

Vom publica acest intreviu-eveniment în curând, dar astăzi, în perioada când încă ne gândim cu să vopsim ouăle de Paște, „decupăm” din dialog câteva pasaje.

„Cum să fie oul, domnule Anghelescu?”, l-am întrebat. „Eu țin la existența oului roșu și nu cred în cele multicolore. Coaja oului eu cred că trebuie să rămână roșie. Dar e opinia mea. Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus sau a înroșirii prin pietre aruncate după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sîngelui”.

Șerban Anghelescu vede Paștele ca pe o sărbătoare a primenirii.

„De ce trebuie ciocnit oul în vârf ?”

„Se spune că oul poate fi ciocnit în trei feluri. În vârf, în fund sau în lateral. Sunt toate admise, doar că e clasic, vârf contra vârf. Nici o credință nu-mi vine acum în minte să spună că e o relație între spargerea oului în vârf și Înviere. Bine, spargerea oului sigur că poate să semene cu ecloziunea, să însemne o nouă apariție. Poate în acest sens ar fi vorba de viață de înviere”, crede Șerban Anghelescu.

El a spus însă o istorie religioasă care își pune pecetea asupra acestei perioade pascale: ”Dar aici e de spus altă poveste foarte frumoasă și bineînțeles incredibilă, nu? pentru cei neinițiați. După moartea lui Isus Cristos, evreii petreceau cu ouă fierte și o ciorbă de cocoș. Și zic ei: o să fie Înviere când cocoșul din ciorbă o învia și ouăle se vor înroșii. Și la vorbele lor, cocoșul învie și îi stropește pe față pe toți comesenii și ouăle se înroșesc”.

Interviul cu Șerban Anghelescu, în curând, pe HotNews.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend