Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sociolog, despre FURIA liberalilor: ‘Din cauza faptului că Iohannis îl vrea pe Cîțu și nu pe Orban, ei vor pierde BANI’

Publicat

in

Sociologul Barbu Mateescu scoate în evidență o stare de nemulțumire care ar exista în interiorul PNL, chiar în rândul susținătorilor lui Florin Cîțu. Potrivit sociologului, liberalii urmează să piardă mulți bani prin asocierea cu PSD, situație spre care sunt împinși de președintele Klaus Iohannis.

„Absolut niciunul din statusurile “echipei câștigătoare” nu e pe bune. Toți știu că Iohannis i-a băgat în gura PSD, menținându-l pe Cîțu premier. Asta înseamnă foarte, foarte mulți bani pierduți care trebuie dați PSD în loc să fie ascunși de USRPLUS și folosiți după cum dorea PNL. În spatele cuvintelor fiecărui membru PNL din echipa Cîțu zace furia. Dar furia nu pe USRPLUS, pe care PNL i-a tratat întotdeauna de idioți și deci nici măcar demni de furie, ci furia pe Iohannis.

Nimic din ceea ce scriu ei nu este real. Niciunul din ei nu îl respectă pe Cîțu, mulți nici nu știu cine și de ce l-a parașutat în partid iar dacă aveau ceva dubii cu privire la capacitățile sale, totul s-a clarificat după ce le-a distrus o alianță cu un partid care urma să pice de fraier de-a lungul anilor următori și să fie blamat pentru toate problemele guvernării. Cuvânt cu cuvânt pe Facebook, om cu om, filială cu filială, lider trimis în studiouri de televiziune după lider trimis în studiouri de televiziune, toți joacă o piesă de teatru. Din cauza faptului că Iohannis îl vrea pe Cîțu (deci PSD) și nu pe Orban (deci USRPLUS), ei vor pierde BANI. Dar pentru a nu pierde BANII RĂMAȘI, trebuie să se prefacă că “USRPLUS ne-a obligat…” când realitatea este “Iohannis ne-a obligat…”.

Eu știu foarte bine de ce Emil Boc face ce face. Și îl iert. Să ne înțelegem, n-am nicio pretenție ca un non-clujean (sau alți locuitori ai Clujului de altfel) să îl înțeleagă darămite să îl ierte. În cea mai nenorocită stare e Bolojan. Restul asta e.

Ce am scris mai sus este foarte important pentru orele care vin și pentru zilele următoare”, scrie sociologul Barbu Mateescu pe Facebook.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Legătura între nutriţie şi fertilitate (specalist în gastroenterologie) – Dietele recomandate

Publicat

in

De

Legătura între nutriţie şi fertilitate (specalist în gastroenterologie) – Dietele recomandate

Medicul Roxana Voica, specialist în garstroenterologie, a explicat, marţi seară, că, în urma unor studii, s-a constatat că există o legătură între nutriţie şi hormonii care au legătură cu fertilitatea. Potrivit acesteia, consumul de peşte este recomandat, în timp ce obezitatea este o problemă atunci când este vorba de fertilitate.

”S-au făcut o mulţime de studii şi s-au arătat diverse legături între nutriţie, între partea alimentară şi tot ce înseamnă hormoni, hormoni de care se leagă în mod direct fertilitatea. Există anumite alimente, anumiţi nutrienţi care impactează în mod proporţional această parte de fertilitate. Medicii care se ocupă de partea de fertilitate, în speţă ginecologii şi cei care fac reproducere asistată sau urologii sau andrologii care se ocupă de partea de infertilitate, recomandă adesea anumite caracteristici ale pacienţilor, să aibă un stl de viaţă sănătos care implică o scădere a inflamaţiei. Acesta ar fi primul lucru, o dietă anti-inflamatorie şi poate un indice de masă corporal scăzut. Adică pacientul nu trebuie să aibă obezitate nici de-o parte, nici de alta. Obezitatea în sine sau supraponderabilitatea reprezintă o patologie de sine care produce multă inflamaţie”, a declarat dr. Roxana Voica, marţi seară, la Medika TV.

Voica a explicat şi ce circumferinţă abdominală trebuie să aibă, în medie, bărbaţii şi femeile

”Avem, de asemenea, o dietă care presupune un consum de nutrienţi. Când recomandăm unui pacient să aibă o nutriţie adecvată pentru a creşte parametrii şi calitatea celulelor sexuale, le recomandăm în primul rând să slăbească, dacă au un indice de masă corporală crescut. Mai mult de atât, le măsurăm circumferinţa abdominală. Aceasta pentru că un om poate fi cu indice de masă corporală crescut, însă fără să fie gras. Poate să aibă o masă musculară mai dezvoltată şi atunci că cântărească mai multe kilograme şi putem diagnostica greşit cu obezitate, el nefiind gras. Cel mai corect este să nu avem această burtă, pe înţelesul tuturor. Circumferinţa abdominală la bărbaţi ar trebui să fie 94, cel mai mult, iar la femei, 80”, a precizat Voica.

De asemenea, medicul a explicat că este recomandată dieta bazată pe plante sau consum de carne de peşte.

”Alte studii făcute recent arată că această dietă inflamatorie se bazează pe plante. Aşa cum spun mereu, plant best diet este stilul de viaţă care se află la baza tuturor dietelor sau stilurilor de viaţă sănătoasă. Ea produce scăderea inflamaţiei. De ce? Pentru că aceste plante au trebuit să răzbească de-a lungul timpului în mediul înconjurător şi au produs antioxidanţi. (…) Încercăm să scădem consumul de carne roşie, carnea de porc, de vită, spunându-le că rămâne recreaţional, poate de weekend şi încurajăm consumul de peşte, de conserve pentru că e greu să găseşti în zona noastră sardine. Dar sardinele în ulei de măsline, de exemplu, sunt extrem de bogate ăn Omega3”, a mai spus Roxana Voica, ea recomandând totodată şi consumul de nuci de Brazilia, legume şi fibre.

Citeste mai mult

NATIONAL

Această plantă este o adevărată mină de aur pentru agricultorii români / Le aduce 30.000 de euro pe hectar

Publicat

in

De

În ultimii ani, agricultura a devenit o preocupare tot mai mare pentru români, iar oportunitățile din acest domeniu au fost din ce în ce mai evidente. Dacă în trecut se punea accentul pe culturile tradiționale, astăzi agricultorii își îndreaptă atenția către plantele cu potențial de profit impresionant.

Un exemplu concret este ricinul, o plantă care încă de pe vremea bunicilor se dovedește a fi o sursă valoroasă de venituri pentru agricultori. Deși cunoscută, puțini sunt cei care au explorat cu adevărat potențialul acestei plante.

Ricinul, o adevărată mină de aur pentru agricultori

Specialiștii susțin că ricinul poate fi o adevărată mină de aur pentru agricultori, generând profituri de până la 30.000 de euro pe hectar. Cu semințe bogate în ulei, ricinul are multiple aplicații, de la industria farmaceutică până la cea cosmetică.

Deși populară în țări precum India și China, cultivarea ricinului în România a avut loc pentru prima dată în 1989. Cu toate acestea, potențialul acestei plante nu este pe deplin explorat în țara noastră.

Costurile reduse ale culturii de ricin, care nu depășesc 1.500 de euro pe hectar, din care doar 1.200 de euro costă doar semințele, fac ca această afacere să fie extrem de atractivă pentru agricultori.

Cu toate acestea, drumul către succes în cultivarea ricinului nu este lipsit de provocări. Deși solurile din România sunt propice pentru această cultură, este nevoie de o abordare atentă și de investiții inițiale în semințe și tehnologie.

Cu un potențial de producție care poate atinge 5.000 de kilograme pe hectar, agricultorii încep să privească cu tot mai mult interes către această plantă aparent modestă, dar cu un potențial financiar imens, potrivit fanatik.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend