Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Simona Halep, pregătită pentru Wimbledon 2022 – Ce a spus despre starea sa de sănătate, adversara din primul tur și colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Publicat

in

Simona Halep va reveni marți pe iarbă de la Wimbledon: meciul cu Karolina Muchova va fi primul pe care fosta lideră WTA îl va disputa la All England Club după ce s-a impus în finala ediției din 2019. Sportiva noastră a susținut o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte: problemele de sănătate de la Bad Homburg, adversara din primul tur, dar și colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Simona HalepFoto: Captura YouTube – Wimbledon

Simona Halep, problemele la gât, relația cu iarba și duelul cu Karolina Muchova de la Wimbledon 2022

Halep a afirmat că problemele la gât (care au obligat-o să se retragă din semifinalele de la Bad Homburg) au trecut și că este pregătită pentru meciul cu Karolina Muchova din primul tur de la Wimbledon 2022.

„Mă simt mai bine de la zi la zi. Sunt sănătoasă. Acum mi-am revenit în doua zile. A fost suficient pentru mă recupera complet la gât.

Mă simt încrezătoare. Am avut meciuri bune săptămâna trecută pe iarbă. Dar pe iarbă nu se știe niciodată. Așa că aștept cu nerăbdare fiecare zi în care exersez aici pentru a intra în formă, pentru a avea acea senzație de teren. Acum am o legătură aparte cu suprafața, pentru că în 2019 am jucat foarte bine. Deci am amintiri grozave. Am impresia că pot juca bine pe iarbă, dar nu se știe niciodată. Așa că o să iau fiecare zi în parte.

Deja aştept cu nerăbdare primul meci. Va fi, sperăm, unul bun. Va fi o primă rundă foarte grea. Știu că Muchova joacă foarte bine. O cunosc foarte bine. Va fi o mare provocare.

Nu am nimic de pierdut. Anul acesta am spus că îmi voi acorda timp să mă perfecționez cât mai mult în ceea ce trebuie. Anul trecut a fost cel mai dificil. Așa că încerc doar să mă bucur. De fiecare dată când pășesc pe teren, cred că am șansa mea. Așa că o să lupt pentru asta” – Simona Halep.

Reacția Simonei Halep după ce a aflat că nu va juca prima pe terenul central de la Wimbledon

Organizatorii de la All England Club au hotărât ca Iga Swiatek, lideră a ierarhiei mondiale, să joace prima pe terenul central de la Wimbledon, chiar dacă multe voci importante din tenis au cerut ca această onoare să îi revină Simonei Halep (în calitate de campioană a ediției din 2019).

„E prea mult spus că sunt supărată. Sunt supărată pentru că am ratat turneul anul trecut din cauza accidentării și nu am putut să risc. Ar fi fost foarte frumos să deschid turneul, dar șansa mea a dispărut. Probabil că în viața asta mai pot avea o șansă, așa că o voi aștepta cu nerăbdare. Nu e atât de simplu (n.r. să câștige la Wimbledon), dar o să lucrez pentru asta” – Simona Halep.

Simona Halep și colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Fosta lideră WTA a afirmat că a fost foarte dezamăgită după turneul de la Doha, dar colaborarea cu Patrick Mouratoglou a reușit să îi reaprindă pasiunea pentru tenis.

“După Doha, am simțit că nu mai pot face asta. Eram destul de jos, eram epuizată. Nu credeam că pot fi din nou în top. Așa că m-am simțit foarte dezamăgită. Dar apoi am mers la academia lui Patrick Mouratoglou fără să mă gândesc că aș putea lucra cu el pentru că era antrenorul Serenei, așa că era chiar imposibil să mă gândesc la asta.

Dar atmosfera de la academie, toți copiii de acolo care erau la 8 dimineața pe teren pentru că le place să muncească din greu, acea dorință de a fi într-o zi campion m-a ajutat să mă recuperez. Mi-a reaprins pasiunea că încă mai pot juca tenis și încă îmi place.

De aceea sunt aici astăzi, datorită acelei atmosfere de la academie, datorită întâlnirii cu Patrick, care mi-a spus că el chiar crede că mă pot întoarce. Așa că acum cred și eu și muncesc din greu să văd dacă voi putea într-o zi să mă întorc în top” – Simona Halep.

Simona a afirmat că a fost surpinsă în momentul în care Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru eliminarea sa de la Roland Garros.

„Ei bine, nu, nu aș spune că nu a fost suficient de bun pentru mine, așa cum a scris în postare. Am fost doar panicată în timpul meciului. Nu am suportat prea bine presiunea. Nu știam că va posta. Nu mă anunță ce postează.

Dar da, am fost surprinsă, șocată că a făcut acea postare și a luat totul asupra lui. Dar nu era vina lui. Eu am fost vinovată pentru că nu am fost în stare să mă descurc mai bine și chiar să mă calmez atunci când am intrat în panică. A fost ceva nou și pentru mine și nu am fost suficient de bună.

Dar acum suntem mult mai buni decât în acea zi. Probabil că amândoi învățăm unele lucruri unul despre celălalt. Acum ne vom descurca mai bine cu astfel de situații” – Simona Halep.

Halep a spus că Patrick Mouratoglou este antrenorul potrivit pentru ea, acesta reușind să o înțeleagă și să îi fie aproape în momentele dificile.

„Sincer, nu mă așteptam să am această șansă de a lucra cu Patrick atunci când am fost la academia lui. Sunt foarte onorată să-l am în echipa mea. Este un antrenor grozav și are multă experiență. A lucrat atâția ani cu cea mai bună jucătoare din lume. Simt presiunea de a fi mai bună.

Dar el îmi dă timp. Are răbdare, mă sprijină în tot ceea ce fac. Încearcă să mă înțeleagă pentru că cred că acesta este principalul lucru pe care îl vreau de la un antrenor, să mă înțeleagă, sunt destul de emoționată de cele mai multe ori. Patrick se descurcă grozav la asta.

Simt că mă îmbunătățesc. Chiar dacă nu am câștigat mare lucru, simt că avem nevoie de timp să ne cunoaștem mai bine, să putem pune în practică tot ce îmi spune. Nu este ușor să o fac imediat, dar sunt sigură și încrezătoare că, prin muncă asiduă, voi putea face tot ceea ce îmi spune” – Simona Halep.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: Karolina Muchova

Turul II: Kirsten Flipkens / Jaimee Fourlis

Turul III: Camila Giorgi

Optimi: Paula Badosa / Petra Kvitova

Sferturi: Karolina Pliskova / Coco Gauff / Amanda Anisimova / Serena Williams

Semifinale: Iga Swiatek / Garbine Muguruza / Jessica Pegula / Barbora Krejcikova

Finala: Anett Kontaveit / Ons Jabeur / Maria Sakkari / Danielle Collins / Emma Răducanu.

Grand Slamul de la Wimbledon, al treilea al sezonului, este programat între 27 iunie – 10 iulie. La feminin, Asheligh Barty a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

NATO se pregătește de invazia Rusiei: are loc cel mai mare exercițiu militar de aproape 40 de ani, cu 90.000 de oameni (VIDEO)

Publicat

in

De

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional organizat, în luna mai, de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa. SWIFT RESPONSE 24 presupune recuperarea unei baze militare ocupate, fiind una dintre cele mai mari operaţiuni de desant aerian din Europa de după Al Doilea Război Mondial.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că 5.000 de militari şi 320 de mijloace tehnice, din şapte state aliate şi partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exerciţiul multinaţional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF).  România participă la acest exerciţiu cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice.

În ce constă

”SWIFT RESPONSE 24 este un exerciţiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorităţii aeriene, paraşutarea unei forţe aliate şi executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exerciţiul este condus de Forţele Armate Germane în parteneriat cu Forţele Terestre Române, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române”, au precizat reprezentanţii MApN.

Ei au adăugat că, în timpul exerciţiului, va avea loc una dintre cele mai mari operaţiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de paraşutişti din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos.

”Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Naţional de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu şi poligonul din comuna Ştiuca. De asemenea, se vor folosi facilităţi ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc şi Aeroportul Banat din Caransebeş”, a menţionat sursa citată.

Armata iese pe străzi

MApN a mai afirmat că militari şi coloane de tehnică de luptă, însoţite de echipaje de poliţie militară, se vor deplasa, începând de marţi, pe căi rutiere din ţara noastră către facilităţile de instrucţie de mai sus.

SWIFT RESPONSE 24

SWIFT RESPONSE 24 este condus de Corpul V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite şi presupune operaţiuni aeriene comune pentru creşterea gradului de pregătire şi de interoperabilitate cu forţele aliate, contribuind la eforturile de descurajare ale NATO. Exerciţiul implică aproximativ 3.650 de militari din SUA şi 9.500 din statele aliate şi partenere, fiind programat să înceapă cu operaţii aeriene şi de desant.

Anul acesta, SWIFT RESPONSE este conexat cu exerciţiile naţionale QUADRIGA SOUTH din Germania, DACIA 24 din România şi SPRING STRIKE din Suedia.

Contextul mai larg

Platforma de instruire DEFENDER 24 (compusă din exerciţiile SABER STRIKE 24, IMMEDIATE RESPONSE 24 şi SWIFT RESPONSE 24) este planificată de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condusă de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF).

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 28 martie – 31 mai, include peste 40.000 de militari din 20 de ţări aliate şi partenere şi este cel mai mare exerciţiu al armatei americane din Europa. Acesta urmăreşte dezvoltarea instruirii în format aliat şi consolidarea capacităţii de apărare a Alianţei, fiind conexat cu exerciţiul STEADFAST DEFENDER 24 al NATO.

Cele mai mari exerciții NATO din aproape 40 de ani au loc în apropierea granițelor Federației Ruse. 90.000 de militari participă la ele. Scenariu: soldații NATO trebuie să respingă agresiunea coaliției conduse de Rusia

NATO desfășoară cel mai mare exercițiu din 1988. Un total de 90.000 de persoane iau parte la manevrele Steadfast Defender 24, care au loc din ianuarie până în mai. Exercițiile se desfășoară în mai multe etape. În martie, în Polonia au avut loc exerciții ale forței de reacție rapidă a NATO, în martie-aprilie, manevre militare comune din 12 țări au avut loc în Letonia la terenul de antrenament Ādaži, în aprilie, un grup de luptă al batalionului combinat avansat al NATO a efectuat manevre tactice pe teren în Lituania, iar în Estonia exercițiile vor avea loc în mai. În cadrul exercițiilor la scară largă, militarii țărilor membre NATO vor elabora transferul de trupe din Statele Unite și Canada către Europa peste Oceanul Atlantic, precum și interacțiunea forțelor deja dislocate pe teritoriul european. Financial Times a scris că, potrivit scenariului exercițiilor, NATO respinge agresiunea împotriva unei țări din alianță de către coaliția condusă de Rusia.

Citeste mai mult

NATIONAL

Lukașenko le cere sportivilor belaruși să își bată măr adversarii la Jocurile Olimpice / „Va fi o victorie politică”

Publicat

in

De

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, i-a îndemnat marți pe sportivii belaruși care participă la Jocurile Olimpice de la Paris sub statut neutru să își bată măr adversarii, potrivit AFP.

Aleksandr LukaşenkoFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

„Dacă ați ales așa și mergeți acolo sub statut neutru, să-i bateți măr, arătați-le că sunteți un adevărat belarus”, a declarat Lukașenko, citat într-un comunicat de presă al președinției, în condițiile în care Belarusul este exclus ca stat de la Jocuri din cauza sprijinului său pentru invazia rusă în Ucraina.

La sfârșitul lunii martie, CIO a anunțat că sportivii ruși și belaruși nu vor putea defila în timpul ceremoniei de deschidere de la Paris.

Această interdicție se adaugă la obligația lor de a participa sub un steag neutru, cu condiția să nu fi susținut în mod deschis atacul asupra Ucrainei. Imnurile Rusiei și Belarusului vor fi, de asemenea, interzise.

În timpul unei vizite în regiunea belarusă Mogilev, locuitorii locali l-au întrebat pe Alexandr Lukașenko ce părere are despre participarea sub statut neutru, potrivit unei relatări publicate pe site-ul președinției belaruse.

„Depinde de sportiv să aleagă. Dacă va decide să participe la Jocurile Olimpice, va fi și mai aprig. Pentru că înțelegeți că starea de spirit și furia nu au o importanță minoră în sport”, a reacționat Lukașenko.

„Sunteți belaruși și atunci când câștigați, este un mod bun pentru noi de a-i bate politic”, a insistat el.

Lukașenko, aflat la putere din 1994, a lichidat toate formele de opoziție din țara sa, suprimând o mișcare pașnică de masă în 2020.

El este, de asemenea, obișnuit să facă declarații radicale și stupide, cum ar fi atunci când a defilat în fața demonstranților care se opun puterii sale, cu un kalașnikov în mână, numindu-i „șobolani”.

În februarie 2022, a deschis Belarusul armatei ruse pentru ca aceasta să poată invada Ucraina dinspre nord.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend