Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sfaturi și precauții pe care ar trebui să le cunoști, atunci când organizezi un depozit relevant pentru afacerea ta

Publicat

in

Un depozit modern și bine organizat necesită un spațiu destul de larg, pentru lucrări de primire și expediere, depozitarea mărfurilor și a produselor și pentru alte activități importante. Prin urmare, realizarea lui se face în funcție de tipul de afacere, acordând prioritate și capacității de stocare, eficienței acesteia, astfel încât să se potrivească și cu numărul de lucrători.

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii pe viitor, este indicat să nu exagerezi cu eficiența depozitării, pentru că există riscul să ajungi să stochezi produsele într-un loc, de unde să fie dificil de manipulat, sau de extras în timp util. Prin urmare, trebuie de menținut un echilibru între eficiența depozitării produselor și eficiența muncii.

Sisteme de depozitare – rafturi metalice

Când instalezi sisteme de rafturi metalice înalte sau sisteme de rafturi metalice depozitare paleți, ai avantajul de a putea stoca deasupra mărfurile expediate rar: https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice. În ceea ce privește mărfurile pe care le expediezi în mod frecvent, acestea le poți stoca la o înălțime de unde pot fi extrase rapid și ușor. Este foarte important de luat în considerare și siguranța lucrătorilor, prin urmare, plasarea mărfurilor grele trebuie făcută în locuri adecvate, stabilite cu atenție.

Prin folosirea sistemelor de rafturi metalice depozitare paleți ai multe avantaje și anume:

  • Stocarea produselor se face rapid și eficient
  • Se economisește spațiu și se îmbunătățește capacitatea de stocare
  • Sunt reduse costurile cu operarea, întreținerea produselor depozitate
  • Accesul la paleți este asigurat
  • Nivelul de risc sau deteriorare al echipamentului este redus la minim
  • Se face economie de timp, sunt reduse anumite costuri.

În prezent, stelajele pentru paleți sunt cea mai utilizată formă de depozitare, de către comercianți, companii logistice, ateliere, magazine mari, depozite din toată țara.

Eficiența muncii

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii, trebuie ca angajații (ce aleg și transportă produsele) să aibă suficient loc de deplasare, fără să se incomodeze între ei sau să stea degeaba, din cauza timpului de așteptare. Nu este indicat nici ca pasajul de trecere să fie prea îngust, dar nici prea larg pentru că poate duce la pierderea spațiului din depozit.

Asigurarea spațiului se face ținând cont și de perioadele de inventar. Se va lua în calcul și posibilitatea de extindere a unui nou depozit, atunci când acesta folosit în prezent ar putea deveni prea mic, ar începe să blocheze culoarele din cauza realizării inventarului. În acest sens, se pot face anumite îmbunătățiri, se poate reorganiza depozitul sau se pot implementa alte sisteme de depozitare.

În general, prin alegerea corectă a unor sisteme de depozitare se realizează optimizarea operațiunilor de depozit. Ideea este de a economisi spațiu, sau de a crea spațiu de stocare a mărfurilor.

Siguranța este foarte importantă

content-image

În orice depozit cu stocuri mari și un număr mare de angajați, siguranța este primordială. Pentru asta, depozitul trebuie amenajat corespunzător, respectând normele în vigoare. Acesta trebuie dotat cu o serie de echipamente speciale, care asigură o securitate sporită și anume:

  • Uși culisante, cu un sistem automatizat, care asigură accesul mai ușor în depozit
  • Camere de supraveghere pentru depistarea unor persoane care ar vrea să sustragă bunuri în mod necinstit, sau a unor intruși, care au intrat prin efracție
  • Sisteme de verificare și de scanare a produselor, protecția ușilor sau detectarea facială prin interfoane – acestea fac parte din sistemele de securitate ale depozitelor moderne
  • Sisteme de supraveghere și avertizare de la distanță, astfel se pot evita situațiile neprevăzute
  • Sisteme anti-cădere pentru rafturi pentru reducerea riscurilor de accidentare a angajaților, în cazul manevrării greșite a mărfurilor
  • Sisteme de securitate performante pentru prevenirea distrugerii bunurilor și menținerea lor în siguranță, în caz de furt, inundație, incendiu; acestea pot controla și supraveghea accesul în diferite zone ale depozitului
  • Senzori de mișcare instalați în zone bine stabilite, în care se depozitează obiecte de valoare, la care au acces doar anumite persoane.

De asemenea, depozitul trebuie să aibă locații de ieșire de urgență în caz de evenimente neprevăzute sau alte proceduri de evacuare. Nu trebuie să lipsească stingătoarele și alte echipamente de urgență necesare. Toate aceste echipamente cresc securitatea depozitului, lucru foarte important în ziua de azi, în orice afacere.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Un adolescent a murit după ce a mâncat chipsuri: Provocarea care a luat amploare și în România

Publicat

in

Un adolescent american, Harris Wolobah, în vârstă de 14 ani a murit după ce a participat la o ”provocare” care consta în a mânca chipsuri extrem de iuţi, potrivit unui raport consultat de AFP.

@ramizeinn They made this chip even spicer than last year ???? #fyp ♬ original sound – Rami

Harris Wolobah din Massachusetts (nord-est) a suferit un ”stop cardiorespirator cauzat de ingestia unei substanţe alimentare cu o concentraţie puternică de capsaicină”, se arată în raportul autopsiei.

Capsaicina este un compus activ al ardeiului iute, care provoacă o senzaţie de arsură.

Presa locală scrie că băiatul, care locuia în oraşul Worcester, a murit la 1 septembrie 2023, după ce a participat la ”One Chip Challenge”, o provocare controversată care consta în ingerarea acestor chipsuri foarte iuţi fără să bea apă cât mai mult timp posibil. Această provocare a luat amploare și în România, iar tot mai mulți tineri se filmează în timp ce manâncă chipsuri extrem de iuți.

Produsul respectiv conţinea ardei Carolina Reaper, cel mai puternic din lume, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness.

Chipsurile erau vândute ambalate într-un pachet în formă de sicriu, decorat cu un cap de mort.

Societatea care le produce le-a retras din comerţ după moartea lui Harris.

Potrivit autopsiei, adolescentul suferea de o patologie cardiovasculară, care ar fi putut contribui la moartea sa.

Presa locală citează cazuri ale altor adolescenţi care s-au îmbolnăvit sau au fost spitalizaţi după ce au consumat aceste chipsuri, în California şi Minnesota.

Citeste mai mult

NATIONAL

„Își aminteşte tot ce s-a întâmplat”. Primele cuvinte ale lui Robert Fico către președintele ales Pellegrini, după atacul din Slovacia

Publicat

in

Premierul slovac Robert Fico îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, transportat spre spitalFoto: Jan Kroslák / AP / Profimedia

„Prim-ministrul îşi aminteşte ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul”, a explicat Peter Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care şi-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe şeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împuşcat, şi a putut vorbi cu el câteva minute.

Deşi Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conştient şi poate comunica.

Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit şi sub efectul medicamentelor.

Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversaţia sa cu premierul convalescent şi a indicat că acesta a fost conştient tot timpul până când a fost sedat înainte de operaţie.

„Ştia totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgenţă şi că a fost sedat în sala de operaţie. Până atunci a fost conştient”, a spus Pellegrini.

Noul şef al statului, care va prelua funcţia luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte „la mustaţă”.

„Şeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanţele ar fi lovit cu câţiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit”, a spus el.

„Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită linişte”, a spus politicianul slovac.

Pellegrini a mai declarat că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supravieţuit tentativei de asasinare şi i-a urat însănătoşire rapidă.

Fico a fost împuşcat miercuri, la încheierea unei şedinţe a Consiliului de Miniştri desfăşurată în oraşul Handlova, de un bărbat de 71 de ani, care şi-a justificat atacul prin faptul că nu-i plăceau politicile guvernului.

Profilul atacatorului, identificat drept Juraj Cintula, arată numeroase contradicţii: un critic al lui Fico şi care se opune violenţelor, dar care s-a aliniat în trecut naraţiunilor ultranaţionaliste şi rasiste.

Cintula provine dintr-o regiune cu şomaj ridicat din cauza închiderii minelor de cărbune în timpul guvernelor anterioare conduse de Fico şi a participat la mai multe proteste antiguvernamentale organizate de opoziţie în decembrie anul trecut.

Polarizarea politică şi socială care exista deja în Slovacia înainte de pandemia de coronavirus s-a intensificat de la revenirea lui Fico la putere în octombrie anul trecut, în fruntea unei coaliţii de naţionalişti de stânga şi de extremă dreapta.

Măsurile lui Fico precum desfiinţarea Parchetului Anticorupţie, care ancheta membri ai partidului său, planul său de eliminare a radioului şi televiziunii publice, pe care le consideră nepatriotice, sau restricţiile impuse ONG-urilor, după modelul rusesc, au provocat proteste masive cetăţeneşti încurajate de opoziţia progresistă, aminteşte EFE.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend