Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se propune plafonarea prețului la benzină și motorină la 6,5 lei! ‘Măsura propusă ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată’

Publicat

in

Alianța pentru Unirea Românilor anunță că va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA-ului la combustibili, de la 19 la 1%.

Această reducere se va aplica doar pentru un preț de vânzare la pompă de sub 6,5 lei.

Măsura propusă ar urma să se aplice pentru o perioadă de timp determinată, astfel încât nivelul prețurilor la nivel european să scadă în limite rezonabile, informează AUR, într-un comunicat de presă.

Este o măsură similară cu cea care a fost luată în domeniul construcțiilor. Estimăm că menținerea unei valori scăzute a TVA-ului va face din companiile românești din sectorul transportului auto de mărfuri un competitor redutabil la nivel european, fapt care va genera o infuzie de capital în România și o reducere a deficitului de balanță comercială. Avem multe măsuri bune și nu ne vom lăsa până când nu vom reuși implementarea lor”, a declarat Adrian Axinia, vicepreședinte AUR.

De asemenea, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere, a criticat în conferința de presă săptămânală angajamentul luat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, în fața Comisiei Europene: „S-a angajat să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi așa-numită a decarbonizării până la 30 iunie. În această lege ar urma să se prevadă că se vor închide, definitiv și ireversibil, toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și carierele de cărbune. În condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și de energie pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina, noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune. Nu există nicio motivație, alta decât că vrem să mărim dependența României de furnizori externi de energie. Noi eram independenți până când să înceapă toată nebunia cu închiderea de mine, închiderea de capacități de producție și liberalizarea iresponsabilă a pieței de energie”, a subliniat Târziu.

Totodată, Alianța pentru Unirea Românilor se opune măsurilor de creștere a taxelor și impozitelor în contextul în care, oricât de mulți bani ar fi aduși la bugetul de stat, coaliția toxică PSD-PNL-UDMR nu îi va direcționa către investiții.

Citeste mai mult

NATIONAL

Hackatonul pentru studenți, UniCredit Fin Tech Hack, la Romanian Creative Week: 48 de ore, pentru cea mai bună aplicație de banking. Premii de mii de euro

Publicat

in

Maraton de fintech, de două zile, pentru a elabora conceptul unei aplicații mobile de banking – este provocarea pe care Romanian Creative Week (RCW) o lansează studenților din Iași, în 17-18 mai 2024. UniCredit Fin Tech Hack, cu premii de mii de euro, va fi găzduit de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Maraton de fintechFoto: Romanian Creative Week

Participanții se vor putea înscrie în competiție până cel târziu în data de 17 mai 2024, ora 9.30, printr-un e-mail la adresa contact@romaniancreativeweek.ro. Concurenții se vor organiza în echipe mixte de coding, design și marketing. Fiecare echipă va fi formată din cinci membri, iar cel puțin unul dintre ei trebuie să fie student la o facultate cu profil de business sau de managementul afacerilor.

Cei care nu au o echipă își pot găsi una în care să lucreze, organizatorii asigurându-i pe concurenți că vor avea la dispoziție suficient timp pentru a se cunoaște între ei și a-și alege o echipă, înainte de începerea hacking-ului propriu-zis.

Timp de două zile, concurenții la UniCredit Fin Tech Hack vor lucra împreună la proiectele lor și, ulterior, își vor prezenta soluțiile pentru aplicația de banking în fața unui juriu format din specialiști și experți fintech, reprezentanți ai mediului academic și lideri ai unor business-uri din domeniul tehnologiei.

„Știm că participarea la hackatoane le poate deschide studenților apetitul pentru lumea antreprenoriatului. UniCredit Fin Tech Hack le oferă tinerilor posibilitatea de a trece printr-un adevărat proces antreprenorial: gândesc un proiect, realizează produsul în cadrul unei echipe de specialiști, găsesc metode să îl vândă pentru a-și dezvolta mai departe afacerea. Premiile pe care le oferim sunt generoase, tocmai pentru că ne dorim să-i încurajăm pe studenți să participe la hackaton, să fie cât mai creativi și mai deschiși la ideea de a face pasul spre antreprenoriat”, a declarat Cengiz Arslan, Vicepresedinte Executiv COO la UniCredit Bank.

Premiul I este în valoare de 2.500 de euro, premiul II este de 1.500 de euro, iar premiul III este de 1.000 de euro. Mai multe informații despre UniCredit Fin Tech Hack pot fi găsite pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro.

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE, are loc la Iași, în perioada 15 – 26 mai 2024. Peste 200 de evenimente, semnate de 1.000 de artiști, sunt pregătite pentru cea de-a patra ediție a RCW. Anul acesta, organizatorii au lansat aplicația RCW, care este disponibilă pe prima poziție în căutările din Google Play și Apple Store și conține programul integral al evenimentului. Pe lângă program, aplicația le ofere participanților o experiență inedită, prin intermediul unui modul de realitate augumentată.

DESPRE UNICREDIT BANK

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Uniunii Europene, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Parteneriat media

Citeste mai mult

NATIONAL

Eminescu, la Caransebeş: Bustul poetului, sfinţit şi dezvelit în Piaţa Revoluţiei

Publicat

in

În centrul civic al municipiului Caransebeș, a fost inaugurat bustul poetului național Mihai Eminescu, informează Rador Radio România.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat o slujbă de binecuvântare, după ce a fost intonat imnul de stat și a fost dezvelit acest monument, amplasat în parcul din Piața Revoluției.

Au participat la evenimentul cultural autorități centrale, județene și locale, preoți, elevi seminariști, mai multe oficialități și oameni de cultură. Toți cei care au fost implicați în ridicarea acestui bust au rostit alocuțiuni după slujba de sfințire.

În încheiere, grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului a oferit un moment muzical, iar cei prezenți au depus flori și candele la baza bustului poetului nepereche. Acest monument a fost realizat de către Episcopia Caransebeșului, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Caransebeș, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Caransebeș, cu sprijinul domnului Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Manifestarea se înscrie în șirul de evenimente organizate de către Episcopia Caransebeșului cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, denumite generic „Zilele credinței și culturii”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend