Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scene din lumea a treia după FCU Craiova – Rapid. Clubul giuleștean acuză agresarea căpitanului în zona vestiarelor (video)

Publicat

in

La finalul meciului câştigat de FC U Craiova 1948 în faţa Rapidului, scor 1-0, au avut loc incidente la vestiare. Clubul de sub podul Grant susţine că “o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului” a iscat un conflict fizic cu jucătorii rapidişti, lucru care denotă mari deficienţe de organizare din partea craiovenilor. FC Rapid a precizat că fundașul Cristian Săpunaru, căpitanul echipei, a încercat “să îşi apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenţii necunoscute şi imprevizibile”.

“Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor. Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noştri, dar a şi iscat un conflict fizic cu aceştia, denotă deficienţe grave de organizare din partea clubului gazdă. Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) şi agenţilor de pază.

Prin urmare, deşi numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator. Astfel, este firesc ca liderul şi căpitanul echipei să încerce să îşi apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenţii necunoscute şi imprevizibile. Indiferent de miza din teren, siguranţa jucătorilor şi a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun şi regulamentele din domeniu, obligaţia clubului gazdă. Regulamentele impun sancţiuni pentru neîndeplinirea acestei obligaţii, astfel încât ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să fie impuse în scurt timp. În acelaşi timp, dorim să ne asigurăm toţi adversarii că, în Giuleşti, siguranţa acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranţa jucătorilor noştri”, a anunţat clubul Rapid.

Căpitanul FC Rapid a explicat ce s-a întâmplat la vestiare.

“Haideţi să vă explic şi eu varianta noastră. E numai varianta lor. Vă spun ce s-a întâmplat. Am stat cu galeria noastră, am cântat cu galeria noastră. Am venit spre vestiare. Spre vestiare la tunel, unde ar trebui să fie un tunel să intre jucătorii, era omul care a intrat pe teren şi i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu. Nu pot să îi spun numele că nu mă interesează. A aruncat cu apă pe noi, a aruncat cu sticle pe noi, a aruncat cu ţigări pe noi. Eu de aia m-am enervat. Nu am avut nicio treabă cu jucătorii sau cu oficialii Craiovei, aşa cum spune domnul Mititelu. M-am întors pe teren, că am vrut să mă cert cu el…”, a spus Cristi Săpunaru, după meci.

“Când m-am întors pe teren, a apărut o persoană care nu ştiu cine este, fără ecuson. Acum, sincer, poate să aibă un cuţit în mână şi mi-l bagă în piept. Cine plăteşte pentru asta? Plânge familia acasă. Cine plăteşte? Că noi sunt vandali, suntem noi nebuni. Atunci când o să vină domnul Mititelu pe Giuleşti, o să vin şi eu cu 20 de prieteni şi să stea el pe tunel. E normal aşa ceva? La tunel nu a stat niciun steward. Ei s-au ocupat de galeria noastră. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la pauză: scuipaţi, apă peste noi, înjurături. Filmarea care s-a dat la televizor e o minciună. Eu nu am dat în el, nu am nicio treabă cu el. Nu am dat în nimeni. Sută la sută am fost provocaţi tot meciul”, a spus Cristi Săpunaru, după meci, conform digisport.ro.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Harvey Weinstein, un nou proces în New York după ce condamnarea pentru viol din 2020 a fost anulată

Publicat

in

De

Fostul producător de film Harvey Weinstein va fi rejudecat în New York, a anunţat miercuri biroul procurorului districtual din Manhattan, la o săptămână după ce cea mai înaltă instanţă a statului a anulat condamnarea sa pentru viol din 2020, conform The Associated Press, citată de News.ro.

Harvey Weinstein în sala de judecatăFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Weinstein a sosit la un tribunal din Manhattan în cursul după-amiezii, prima sa apariţie de la decizia luată săptămâna trecută de Curtea de apel.

El a apărut într-un scaun cu rotile împins de un ofiţer în timp ce intra la audienţa preliminară din Manhattan, care se aşteaptă să includă discuţii despre probe, programarea şi alte chestiuni, potrivit avocatului lui Weinstein, Arthur Aidala.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a declarat prin intermediul personalului din biroul său că echipa sa este hotărâtă să rejudece cazul împotriva mogulului de film căzut în dizgraţie.

Femeile care îl acuză pe Weinstein trebuie să depună din nou mărturie

Experţii juridici spun că acest lucru ar putea fi un drum lung şi ar putea depinde de femeile pe care le-ar fi agresat sunt dispuse să depună din nou mărturie. Una dintre femei, Mimi Haley, a declarat vineri că încă se gândeşte dacă va depune mărturie la un eventual nou proces.

Aidala a declarat că Weinstein a participat la audiere în ciuda faptului că bărbatul de 72 de ani a fost spitalizat la scurt timp după ce s-a întors vineri în sistemul penitenciar al oraşului de la o închisoare din nordul statului.

El a declarat că Weinstein, care are probleme cardiace şi diabet, a fost supus unor teste nespecificate din cauza problemelor sale de sănătate.

Procurorii au declarat că una dintre acuzatoare, Jessica Mann, a fost miercuri în instanţă şi a cerut judecătorului o dată pentru rejudecarea procesului la începutul toamnei.

Aidala a declarat sâmbătă că intenţionează să îi spună judecătorului că el crede că un proces ar putea avea loc oricând după Ziua Muncii din septembrie.

Weinstein are de executat încă 16 ani de închisoare în California

Cel care odinioară era puternicul şef al studiourilor a mai fost condamnat la Los Angeles, în 2022, pentru un alt viol şi mai are de executat încă 16 ani de închisoare în California.

În cazul din New York, care a fost anulat acum, el a fost condamnat pentru viol de gradul trei pentru un atac asupra unei actoriţe în 2013 şi pentru că a forţat-o pe Haley, o fostă asistentă de producţie de la Project Runway, în 2006. Weinstein a pledat nevinovat şi a susţinut că orice activitate sexuală a fost consimţită.

Associated Press nu identifică, în general, persoanele care susţin că au fost agresate sexual decât dacă acestea consimt să fie numite, aşa cum au făcut Haley şi Mann.

Joi, Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea sa printr-o decizie de 4-3, anulând sentinţa de 23 de ani de închisoare, după ce a concluzionat că un judecător de fond a permis juraţilor să vadă şi să audă prea multe dovezi care nu aveau legătură directă cu ceea ce i s-a imputat.

Hotărârea a şocat şi dezamăgit femeile care au sărbătorit câştiguri istorice în timpul erei #MeToo, o mişcare care a inaugurat un val de reclamaţii de comportament sexual nepotrivit la Hollywood şi nu numai.

Însă fondatoarea #MeToo, Tarana Burke, le-a numit „eroine” pe femeile care au vorbit împotriva lui Harvey Weinstein şi a declarat că astfel de campanii pentru justiţie şi egalitate vor continua să aducă progrese în societate.

Citeste mai mult

NATIONAL

Declarația unică 2024: Ultimul an în care mai poți dona 3,5% din impozitul pe venit / Ce bifezi în formular

Publicat

in

De

Dacă ai venituri din activități independente, de exemplu din rețele de socializare, faci diverse vânzări pe platforme de genul OLX, prestezi diverse servicii etc., până la 27 mai trebuie să depui Declarația unică 2024. Dacă tot completezi formularul, poate ar trebui să folosești și opțiunea de a dona până la 3,5% din impozitul pe venit.

Declaratia unica 2024 – formular 212Foto: ANAF

Nu este obligatoriu, dar e ultimul an în care se mai poate face asta. Guvernul Ciolacu a scos opțiunea asta, în defavoarea ONG-urilor (o altă măsură mai este și faptul că microîntreprinderile nu mai au facilitatea de a scădea din impozitul pe venit).

*Salariații pot dona în continuare prin D230.

Practic, prin bifarea și completarea unei secțiuni din Formularul 212 (Declarația unică), Statul nu păstrează tot impozitul pe venit (de 10%) pe care îl plătești. 3,5% îi va redirecționa către un ONG ales de tine.

Ce bifezi în Declarația unică dacă vrei să nu păstreze Statul tot impozitul

Cum am spus și mai sus, nu este obligatoriu să completezi acea parte din Formular, fiind opțional. Așadar, dacă vrei să redirecționezi 3,5%, trebuie să bifezi I.7.

Apoi veți sări la completarea informațiilor despre ONG și procentul dorit (nu trebuie să introduceți suma, ci doar cât la sută). Puteți împărți 3,5% către mai multe organizații, dacă asta doriți. Pentru asta trebuie să apăsați butonul „Adaugă destinație” și să completați informațiile respective despre ONG.

Despre modul în care se completează Declarația unică, HotNews.ro a realizat un Ghid Video cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend