Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare fond forestier afectate de calamități cu fonduri din PNRR

Publicat

in

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va reîmpăduri 341,1 hectare afectate de calamități, precum doborâturi de vânt, atacuri de dăunători sau fenomenul de uscare, cu o investiție de 18.266.449 lei, fonduri europene accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Din acestea, 43,93 hectare sunt administrate de către Direcția Silvică Brăila, 55,71 hectare de către Direcția Silvică Argeș, prin trei ocoale silvice, alte 164,7 hectare de către Direcția Silvică Dolj și 76,76 hectare de către Direcția Silvică Bihor.

Pentru reîmpădurirea acestor suprafețe calamitate vor fi utilizați circa 1,5 milioane de puieți forestieri.

Menționăm că în acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantații pe 2.381 hectare precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 726 de hectare.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantații, refaceri a plantațiilor calamitate, de întrețineri ale plantațiilor și a suprafețelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Clotile Armand despre incendiul din Capitală: Mașinile de pompieri au intrat mai greu pentru că s-a construit haotic

Publicat

in

De

Vorbind despre incediul puternic izbucnit luni seară, în zona de nord a Capitalei, în sectorul 1, primarul Clotilde Armand a acuzat că autospecialele de stingere cu apă și spumă ale ISU au intrat mai greu pe străzile înguste pentru că „sunt zone unde s-a construit haotic”.

Clotilde Armand Foto: Inquam Photos / George Călin

Ea a acuzat administrațiile anterioare că dădeau autorizații de construire „pe spăgi și pe interese de partid”.

Primarul mai spune că a cerut verificări la departamentul de Urbanism privind cele două incendii care au avut loc astăzi în Sectorul 1, cine sunt proprietarii imobilelor afectate și ce avize au fost emise în aceste zone.

„Persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Sector 1- 0734.454.543”, a scris Clotilde pe pagina ei de Facebook.

Citeste mai mult

NATIONAL

Record de secții de votare în diaspora – MAE anunță măsurile pentru evitarea cozilor la votul în străinătate (VIDEO)

Publicat

in

De

Ministra Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a anunţat că au fost organizate 916 de secţii de votare în străinătate, aproape dublu comparativ cu alegerile europarlamentare din anul 2019. „Totodată, este cel mai mare număr de secţii de votare organizate vreodată în străinătate, peste maximul anterior de 385 de secţii organizate la alegerile prezidenţiale din 2019”, a mai spus ea.

MAE acordă o prioritate maximă asigurării condiţiilor optime pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 şi pentru îndeplinirea tuturor atribuţiilor legale care revin ministerului. Vom organiza, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, nu număr de peste 900 de secţii de votare, mai exact 916, aproape dublu faţă de cele 471 organizate la alegerile europarlamentare din 2019. Totodată, este cel mai mare număr de secţii de votare organizate vreodată în străinătate, peste maximul anterior de 385 de secţii organizate la alegerile prezidenţiale din 2019”, a declarat Luminiţa Odobescu, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, împreună cu şeful AEP.

Alegătorii de la secții aglomerate, redirecționați

Luminiţa Odobescu a mai anunţat că, pentru a fi evitat aglomerările în secţiile de votare din străinătate, la alegerile europarlamentare, a solicitat „şefilor de misiuni în care se concentrează importante comunităţi de cetăţeni români, în care ne aşteptăm la un număr mai ridicat de alegători, să monitorizeze acest flux de alegători la secţii şi să îi redirecţioneze, dacă va fi cazul, către alte secţii de votare”.

„Votarea şi desfăşurarea procesului de votare vor fi semnificativ ameliorate prin utilizarea tabletelor în secţii, în condiţiile în care listele electorale nu se vor mai completa pe hârtie. Am solicitat şefilor de misiuni în care se concentrează importante comunităţi de cetăţeni români, în care ne aşteptăm la un număr mai ridicat de alegători, să monitorizeze acest flux de alegători la secţii şi să îi redirecţioneze, dacă va fi cazul, către alte secţii de votare”, a afirmat Luminiţa Odobescu, întrebată până la ce oră vor putea fi efectiv să îşi exercite dreptul de vot românii din străinătate, într-o conferinţă de presă susţinută, luni la sediul MAE, împreună cu preşedintele AEP Toni Greblă.

Ea a mai spus că „Ministerul Afacerilor Externe nu are atribuţii legale de a monitoriza şi comunica prezenta la vot, dar ceea ce intenţionăm să facem este de a preveni crearea disproporţionată de aglomerări la unele secţii, în situaţia în care există şi secţii alternative organizate în apropiere”.

Hartă interactivă cu secțiile de votare din diaspora

„Deci interesul nostru este de a sprijini comunităţile de români, în situaţia în care se prezintă în număr mai aglomerat şi de a evita unele posibile aglomerări la secţiile de votare, prin această redirecţionare către secţiile de votare mai apropiate”, a completat Odobescu.

Ministra Afacerilor Externe a reamintit că va există pe site-ul MAE şi o hartă interactivă „în care vom indica în detaliu secţiile de votare şi locaţia acestora pentru a putea sprijini cetăţenii români”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend