Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

România s-a calificat în finala Eurovision 2022 / WRS, cu piesa „Llamame”, e reprezentantul țării noastre în concurs

Publicat

in

Reprezentantul României la concursul Eurovision 2022 – WRS, cu piesa „Llamame” – s-a calificat joi în finala competiției muzicale, care va avea loc sâmbătă, la Torino, în Italia.

WRS cu piesa Llamame reprezintă România la Eurovision 2022Foto: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

România a concurat joi seară în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, numărându-se apoi printre țările votate să meargă mai departe în marea finală.

Doar zece dintre concurenții din fiecare semifinală merg mai departe în finală.

Joi seară, s-au calificat concurenții din Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, România și Serbia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Piesele care s-au calificat din cea de-a doua semifinală Eurovision 2022

Belgia: Jérémie Makiese – Miss You

Cehia: We Are Domi – Lights Off

Azerbaidjan: Nadir Rustamli – Fade To Black

Polonia: Ochman – River

Finlanda: The Rasmus – Jezebel

Estonia: Stefan – Hope

Australia: Sheldon Riley – Not the Same

Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

România: WRS – Llámame

Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano

Piesele calificate din prima semifinală Eurovision 2022

Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”

Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”

Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”

Olanda – S10 – „De Diepte”

Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”

Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”

Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”

Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”

Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”

Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Cum se votează la Eurovision cine merge în marea finală

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania au decis, alături de juriile de specialitate (al cărui vot contează 50%), cine va merge în Marea Finală. Juriul a deliberat după prestațiile artiștilor dintr-o repetiție oficială desfășurată miercuri.

La semifinala de joi seară fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) au putut vota Llamame de până la 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv, anunță TVR.ro

WRS reprezintă România la Eurovision 2022 cu piesa „Llámame”

România a intrat în concurs joi, 12 mai, în cea de-a doua semifinală a Eurovision 2022, având poziția 13 în concurs. Cel care reprezintă țara noastră este WRS, cu piesa „Llamame”, după ce artistul a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Cea mai recentă piesă a lui wrs, „”Amore” feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa “Tsunami” a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance), potrivit TVR.

Ce cote are România la casele de Pariuri / Cine este marea favorită

Conform datelor centralizate de Eurovision World de la 17 mari case de pariuri, România este cotată printre ultimele, cu sub 1% șanse să câștige trofeul.

Ucraina este favorita detașată la casele de pariuri, cu 53% șanse de câștig conform cotațiilor de la pariuri.

Ucraina va participa la Eurovision Song Contest 2022 cu melodia „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Eurovision Song Contest are loc anul acesta în Italia

Eurovision Song Contest 2022 are loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România intră în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul “The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie, potrivit TVR.ro

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Volkswagen înregistrează o scădere de 20% a profitului în primul trimestru din cauza vânzărilor mai slabe la mărcile premium

Publicat

in

De

Producătorul german de automobile Volkswagen a declarat marţi că profitul său operaţional a scăzut cu 20% în primul trimestru, deoarece cererea mai slabă pentru mărcile sale premium a determinat un declin al vânzărilor, transmite CNBC.

Profitul operaţional a fost de 4,6 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2024, a spus compania.

În aceeaşi perioadă din 2023, profitul operaţional a fost de 5,7 miliarde de euro.

Volkswagen a menţionat vânzări mai mici şi costuri fixe mai mari, precum şi ”o combinaţie nefavorabilă de ţară, mărci şi modele”, ca factori cheie în scăderea profitului, conform News.ro.

Vânzările de vehicule au coborât cu 2% în primul trimestru, totalizând 2,1 milioane de unităţi, a spus compania.

”Aşa cum era de aşteptat, rezultatele noastre din primul trimestru arată un început lent al anului”, a declarat directorul financiar şi directorul operaţiunilor Volkswagen Group, Arno Antlitz, într-un comunicat.

Brandul de lux al producătorului de automobile, Porsche, a înregistrat un profit operaţional scăzut la 1,2 miliarde de euro, faţă de 1,7 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2023.

Porsche a vândut 71.000 de vehicule la nivel global în primul trimestru, o scădere de 16% faţă de cele 85.000 de vehicule vândute în acelaşi trimestru al anului trecut.

Volumele mai mici au fost legate de dezvoltarea produselor, precum şi de întârzieri legate de vamă, a spus Volkswagen.

Volkswagen încă se aşteaptă să-şi atingă obiectivele financiare pentru 2024, inclusiv o creştere cu 5% a veniturilor din vânzări şi o marjă operaţională pe tot anul cuprinsă între 7% şi 7,5%.

”Ne aşteptăm la un impuls suplimentar pe parcursul anului de la lansarea a peste 30 de modele noi la toate mărcile. În acelaşi timp, efectele programelor noastre de eficienţă se vor desfăşura treptat pe măsură ce va progresa”, a spus Antlitz.

Citeste mai mult

NATIONAL

Noi modificări la Codul Muncii: Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte / Legea merge spre promulgare la Iohannis

Publicat

in

De

Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte, ei vor putea doar dacă își doresc, potrivit unui proiect aprobat de Camera Deputaților. Proiectul a fost adoptat în Camera Deputaților, for decizional, și va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Acesta vine în sprijinul părinților singuri care fac ture de noapte și nu au cu cine să-și lase copiii. Până acum, doar anumite categorii de persoane erau exceptate de la turele de noapte.

„În prezent, Codul muncii prevede dreptul de a decide dacă lucrează în ture de noapte doar în cazul femeilor gravide, al lăuzelor și al celor care alăptează, însă lista beneficiarilor se extinde. Potrivit legii, munca de noapte este definită ca activitatea desfășurată în intervalul orar 22:00 – 06:00. Sunt foarte multe cazuri în care părinții singuri nu au cu cine să-i lase pe cei mici. Nu toți au un bunic, o rudă sau o persoană apropiată pe care să se bazeze, iar o bonă este extrem de scumpă. Așa că de cele mai multe ori copiii ajung în grija unor persoane nepotrivite sau sunt lăsați singuri pe timp de noapte. Familiile monoparentale au nevoie de sprijin, nu de obstacole sau bețe în roate. Relația părinte-copil poate fi grav afectată de programul de noapte, părintele vine acasă după o tură obositoare și de cele mai multe ori nu se mai poate ocupa cum trebuie de cel mic”, a declarat Silvia Dinică, senatoare USR și inițiatoarea proiectului de lege.

Proiectul le dă opțiunea părinților singuri să lucreze în ture de noapte, dacă așa doresc. Astfel, turele de noapte nu mai sunt obligatorii.

Pentru a fi pus în aplicare, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend