Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi consideră că haosul din Iran este inacceptabil

Publicat

in

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi i-a condamnat miercuri pe protestatari şi a calificat drept inacceptabil haosul creat, pe fondul demonstraţiilor declanşate după moartea tinerei Mahsa Amini, transmite AFP preluat de agerpres.

“Cei care au luat parte la revolte trebuie trataţi cu fermitate, aşa cum doreşte poporul”, a spus el într-un interviu la televiziunea de stat.

“Inamicul a vizat unitatea naţională şi vrea să îi ridice pe unii împotriva altora”, a adăugat el, acuzând Statele Unite că a alimentat disputa.

Preşedintele Raissi a recunoscut că moartea tinerei Mahsa Amini a provocat “durere şi tristeţe” în rândul iranienilor şi a promis că autorităţile vor prezenta “în curând” un raport final cu privire la decesul acesteia.

“Securitatea oamenilor este linia roşie a Republicii Islamice Iran şi nimeni nu are voie să încalce legea şi să creeze haos”, acest lucru fiind “inacceptabil”, a declarat şeful statului iranian.

În fiecare seară începând cu 16 septembrie, data morţii în spital a tinerei Mahsa Amini, în Iran au loc demonstraţii, care s-au soldat până acum cu zeci de morţi şi peste o mie de persoane arestate.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Trupele ruse forțează puternic linia frontului: forţele de apărare ucrainene lovite de 59 de atacuri

Publicat

in

De

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka, relatează ukrinform.net, citat de news.ro.

În total, 71 de situaţii de luptă au avut loc pe linia frontului pe parcursul zilei, potrivit Statului Major General.

Avioanele ucrainene au lovit 16 zone în care erau concentrate trupe ruseşti.

Apărarea aeriană a Ucrainei a distrus o rachetă aeriană ghidată Kh-59 a ruşilor.

Pe parcursul zilei, armata rusă a efectuat 31 de atacuri cu rachete, 46 de atacuri aeriene şi 23 de atacuri cu MLRS asupra poziţiilor apărătorilor ucraineni şi a zonelor populate.

Citeste mai mult

NATIONAL

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: ‘Atenție la mici și bere!’

Publicat

in

De

Avertisment de la Protecția Consumatorilor de 1 mai: ‘Atenție la mici și bere!’

Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiți atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului, avertizează, sâmbătă, Paul Anghel, director în cadrul ANPC.

„Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări”, scrie, sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel. El susține că la cumpărarea produselor din carne tocată, trebuie acordată atenție aspectului produsului și modului de etichetare.

„Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare! Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!”, arată aceasta.

De unde trebuie cumpărate

De asemenea, directorul din cadrul ANPC atrage atenția că aceste produse nu trebuie cumpărate din locuri neautorizate.

„La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale”, mai arată Paul Anghel.

În cazul în care petreceți ziua de 1 Mai în zone de agreement, e bine să fiți atenţi la câteva aspecte, spune specialistul:

-Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume: existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate etc.

-De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.

-Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.

-Solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs.”

Acesta arată că în urma controalelor desfășurate de comisarii ANPC în anii trecuți, s-au constatat abateri, printre care:

utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită (cârnați, carne de mici, băuturi răcoritoare), utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare (carne de mici, muștar, Ketchup), comercializarea unor produse cu urme de mucegai (chifle), utilizarea unui ulei excesiv de ars pentru prăjire, nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant, folosirea unor ustensile neigienizate cu aspect înnegrit, utilizarea unui cântar fără verificare metrologică, prezența la comercializare a unor produse cu modificări organoleptice (maioneză, sosuri pentru salate, roșii, ceapă, cartofi, castraveți) sau utilizarea unor grătare neigenizate corespunzător și a unor ustensile pentru bucatărie degradate (clești pentru grătar, cuțite).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend