Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Partidul Ecologist Român intervine în scandalul deschiderii gropii de gunoi Glina

Publicat

in

Preşedintele PER Dănuț Pop spune ca partidul pe care îl reprezintă este de partea cetațenilor îngrijorați si revoltați de posibilitatea redeschiderii gropii de gunoi de la Glina şi astfel face apel către Agentia de Mediu si ministrul Mediului să nu condamne încă o dată populația din zona la îmbolnaviri şi chiar moarte prin acordarea autorizației de funcționare pentru o stație de sortare.

Vestea că se încearcă redeschiderea focarului de poluare de la groapa de gunoi Glina prin autorizarea mascată a unei stații de sortare, procedura aflată în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, a declanşat panică în rândul populației din zonă. Avem infringement pe poluare în Bucureşti si deja se ştie că statul român nu are grijă de cetățenii săi!

Studiile arată că bolile cele mai frecvente la populația din astfel de zone pot fi afecțiuni ale căilor respiratorii, alergii, astm, cancer pulmonar, afecțiuni renale, afecțiuni gastro- intestinale, afecțiuni ale sistemului cardiovascular etc. Se pare că în zona gropii de gunoi Glina specialiştii au descoprit “rezultate alarmante având depășiri la stibiu, argint, arsen, bariu, cadmiu, cobalt, cupru, mercur, molibden, plumb, zinc care pun în pericol și în prezent populația.”

Solicităm ministrului Mediului, Tanczos Barna şi Agentiei Mediului să reflecteze foarte bine asupra riscurilor redeschiderii gropii Glina întrucât acordarea autorizației de funcționare înseamnă genocid asupra populației! Si aşa la periferia capitalei se ard deşeuri periodic ceea ce ne afectează sănătatea, iar acest capitol a rămas nerezolvat! România este la pământ cu gestionarea deşeurilor! Ne condamnă la moarte, încet şi sigur!” a scris Dănuț Pop preşedintele PER pe pagina sa de facebook.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministrul Finanțelor se laudă cu încasările la bugetul de stat: ‘Este o sumă record’

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor a anunţat, marţi, că încasările la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate, în luna aprilie, au fost de 45 miliarde lei în aprilie. El a mai spus că este o sumă record, fiind efectul aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României.

„Pentru primul trimestru, veniturile planificate în valoare de 99 miliarde lei au fost în întregime realizate de către ANAF şi acum aşteptăm închiderea lunii aprilie. Până la această dată vă pot confirma că am trecut, în luna aprilie, de suma de 45 miliarde lei, încasări la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate”, a declarat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de marţi a Executivului.

Acesta mai spus că „este o sumă record care urmează să fie definitivată în zilele următoare”.

„Este efectul aplicării legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României, iar în acest context, procesul de consolidare fiscală pe care l-am iniţiat şi care este în implementare, în momentul de faţă, are în vedere ca fundament atât măsurile de digitalizare, cât şi măsurile care au fost aprobate prin legea 296, în septembrie 2023”, a completat Boloş.

Citeste mai mult

NATIONAL

Dublă tragedie în Săptămâna Mare: O bunică a făcut infarct când a aflat că nepoata de 4 ani a murit

Publicat

in

De

O fetiţă de patru ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

”La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră şi bunica sa, de 59 de ani, au fost preluate de la domiciliu cu o ambulanţă şi transportate la două unităţi spitaliceşti diferite, unde, ulterior, au decedat. Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situaţiei de fapt”, transmit, marţi, oficiali ai Poliţiei judeţene Călăraşi.

Fetiţa a fost preluată de la domiciliul familiei, din comuna Spanţov, luni dimineaţă. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila de patru ani se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica a făcut, cel mai probabil, infarct

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

”Când a fost cazul anunţat, a fost anunţat ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar după ce au fost culese informaţii despre tabloul clinic al fetiţei, tabloul clinic al bunicii, informaţii de la celelalte persoane care au consumat produse împreună cu bunica şi fetiţa, cel mai probabil nu toxiinfecţia alimentară a fost cauza decesului celor două persoane. Este greu de spus la fetiţă despre ce este vorba, s-ar putea să fie o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, iar în cazul bunicii, cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat la aflarea veştii că fetiţa a decedat”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.

Cele două au mâncat împreună cu alţi membri ai familiei, fiind vorba în total despre zece persoane, iar ceilalţi nu au acuzat stări de rău.

DSP a prelevat probe de apă, probe biologice, pentru a stabili dacă a existat ceva în mâncare sau apă care să fi provocat starea de rău a copilei.

Ancheta va stabili, în cazul fiecăreia dintre cele două, cauzele decesului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend