Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Părintele Damaschin Grigoriatul de la Sfântul Munte Athos se află în Republica Moldova, unde va susține mai multe conferințe

Publicat

in

Părintele Damaschin Grigoriatul de la Sfântul Munte Athos, Mănăstirea Grigoriu, se află în perioada 11-13 iulie în Republica Moldova, unde susține o serie de conferințe, potrivit basilica.ro.

Prima conferință a avut loc duminică, 11 iulie, la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din municipiul Cahul, în prezența Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Tema evenimentului a fost „Povățuiri din Sfântul Munte Athos și Misiunea Ortodoxă în Africa”.

PS Veniamin i-a oferit părintelui Damaschin icoana Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, în semn de apreciere și binecuvântare.

Program

Episcopia Basarabiei de Sud informează că Părintele Damaschin va mai conferenția și în următoarele locații:

Luni, 12 iulie, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău (str. Alba Iulia nr. 16):

– ora 09:00 Sfânta Liturghie oficiată de arhiereu.

– după Sf. Liturghie, cuvântarea Părintelui Damaschin Grigoriatul.

Marți, 13 iulie, la Mănăstirea Eroilor Români din satul Țiganca, raion Cantemir

– de la ora 09:00 vor avea loc mai multe evenimente de comemorare a eroilor căzuti în batalia de la Țiganca; invitati: Tradiția Militară

– de la ora 11:00 conferință cu următorii invitati : PS Veniamin, Părintele Damaschin Grigoriatul, Prof. Dr. Ion Ghelețchi – Universitatea B.P Hașdeu din Cahul, Dr. Costin Croitoru – Muzeul Brăilei „Carol I”.

Schimonahul atonit Damaschin de la Mănăstirea Grigoriu face misiune în Africa de peste 23 de ani și este vorbitor de limbă română. Părintele Damaschin are o experiență de 44 de ani de monahism în Sfântul Munte Athos și peste 23 de ani de misiunea ortodoxă din Africa.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49! În buzunarul cui va pleca fabuloasa sumă de 3.610.326,64 lei

Publicat

in

De

Loteria Română a anunțat, duminică seara, că s-a câștigat premiul cel mare la extragerea LOTO din ziua de Florii. La tragerea Loto 6/49 de astazi, 28.04.2024, s-a câștigat premiul de categoria I în valoare de 3.610.326,64 lei (peste 725.000 de euro).

Biletul norocos a fost jucat la agentia 72-054 din Bucuresti, sectorul 2 si a fost completat cu o varianta simpla la Loto 6/49 si o varianta la Noroc, pretul biletului fiind de 10,50 lei.

Acesta este al treilea castig de categoria I obtinut in acest an la Loto 6/49.

Ultima data, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost castigat in data de 11.04.2024 si a fost in valoare de 9.646.132,64 lei.

Conform Regulamentului privind organizarea si administrarea jocurilor de tip loto traditional, castigatorul are la dispozitie 90 de zile incepand cu data tragerii pentru a-si revendica castigul.

Citeste mai mult

NATIONAL

Tot ceea ce ne înconjoară este, de fapt, doar o simulare pe calculator: lumea științifică prezintă un argument solid

Publicat

in

De

Trăim într-o simulare. Poate părea o nebunie, dar unele dintre cele mai strălucite minți din comunitatea științifică sunt de mult timp preocupate de ideea că tot ceea ce ne înconjoară este, de fapt, doar o simulare pe calculator, asemănătoare cu ceea ce am văzut în filmul Matrix din 1999, dar fără toate scenele de acțiune și luptele palpitante împotriva mașinilor, informează bgr.com.

Cea mai recentă apariție a acestei idei vine de la omul de știință Melvin Vopson. Vopson a formulat anterior ceea ce el numește “A doua lege a infodinamicii”. Această “lege” se bazează pe faptul că a doua lege a termodinamicii guvernează modul în care entropia crește sau rămâne aceeași, dar nu va scădea niciodată. Vopson spune că entropia în sistemele informatice ar trebui să fie aceeași.

Dar nu este așa. De fapt, entropia în sistemele informatice rămâne de obicei constantă sau chiar scade până la o valoare minimă. Din acest motiv, Vopson a creat a doua lege a dinamicii informației, afirmând că “a cincea stare a materiei” trebuie să existe pentru a echilibra modul în care universul se extinde fără a pierde sau a câștiga căldură. Acest fapt, spune Vopson, necesită ca entropia totală din univers să rămână constantă, iar acest lucru ar putea dovedi că trăim într-o simulare.

Dovezile se rezumă la mutații

Charles Darwin, unul dintre cei mai importanți oameni de știință care au contribuit la promovarea evoluției, credea că mutațiile se produc la întâmplare. Cu toate acestea, Vopson spune că mutațiile au loc pentru a ajuta la echilibrarea entropiei informaționale. Pentru a dovedi acest lucru, el a analizat Covid-19 și mutațiile sale și a găsit o “corelație unică între informație și dinamica mutațiilor genetice”.

Toate acestea, spune Vopson, se adaugă la posibilele oportunități de a dovedi că trăim într-o simulare, folosind a doua lege a dinamicii informației. Desigur, toate aceste afirmații necesită multe teste și verificări înainte de a putea fi luate în considerare în mod serios. Dar, ele ridică unele întrebări și oferă mai mult combustibil pentru focul pe care mulți îl alimentează de când Platon a pus la îndoială pentru prima dată realitatea noastră.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend