Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Părintele Calistrat Chifan dezvăluie semnele Apocalipsei: Sfârşitul în urma unui război nuclear nu e sfârşitul lumii creat de Dumnezeu

Publicat

in

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni îi linişteşte pe credincioşi: sfârşitul lumii nu va veni odată cu războiul atomic. Preotul spune că acest sfârşit “omenesc” este diferit de sfârşitul creat de Dumnezeu.

Părintele Calistrat Chifan ne sfătuieşte să ne ţinem departe de scenariile apocaliptice, pentru că sfârşitul lumii îl cunoaşte doar Dumnezeu. Iar atunci când va veni, va fi anunţat de trâmbiţa judecăţii. Preotul ne spune, de asemenea, cum vom putea recunoaşte semnele Apocalipsei.

„Ne bucurăm că a trecut cu bine o vară cu roade pentru cei păcătoşi şi pentru cei care merită şi-L laudă pe Dumnezeu. C-aşa se spune: ‘Plouă peste drepţi, plouă şi peste cei păcătoşi, Soarele luminează şi peste cei drepţi, şi peste cei care sunt mai puţin drepţi pentru că, ne spune Evanghelia, Hristos nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu. Mai mult decât atât, tot Mântuitorul a spus: ‘Nici n-am venit să judec lumea’. De aceea trebuie să ne încredem într-un Dumnezeu care iartă, iubeşte, mântuieşte şi binecuvântează.

Să lăsăm un pic deoparte toate talibanismele astea care vin cu tot felul de scenarii apocaliptice. Singurul care poate crea Apocalipsa este Dumnezeu. Ne spune Evanghelia Domnului Iisus Hristos şi-n Apocalipsă doar atât: ‘Nimeni nu ştie ceasul şi clipa în care vine sfârşitul lumii decât numai Tatăl. Nici măcar Fiul, cu toate că este Cuvântul lui Dumnezeu şi este din veac cu tatăl, dar stă pe pământ sub vremi din Mamă’. Nici îngerii. Se spune că la glasul Arhanghelului (vine sfârşitul lumii – n.red)

Glasul Arhanghelului cum îl ştiu? Atunci când avem de-a face cu porunca Tatălui, sună trâmbiţa judecăţii. Şi atunci când Arhanghelul dă ordinul, să stăm bine să luăm aminte. Începătoriile cu trâmbiţi de aur vor suna Apocalipsa. Până atunci ne pregătim de Apocalipsa proprie. Pe unul îl calcă maşina, unul moare în somn, unul îmbătrâneşte, unul împlineşte o sută de ani, unul 90, unul 20, unul 40, unul 60, fiecare în rândul cetei sale. Dumnezeu nu numără anii cu anii, ci numără cu înţelepciunea. Bătrâţneţea nu se-numără cu cărunteţea, ci cu virtutea.

Şi avem scris la Isaia următorul lucru: ‘Cei care au murit tineri, nouă ni se pare nebunie, dar ei dorm în pace pentru că, în ani scurţi, au făcut osteneală îndelungată’. Tot acolo vorbim în Apocalipsă: ‘Eu vin şi plătesc fiecăruia după faptele lui. Dacă cineva face rău, să facă rău. Dacă face bine, să facă în continuare bine. Dacă cineva se spurcă, spurce-se. Eu vin curând şi plătesc fiecăruia după faptele lui’.

Deci nu scrie în Apocalipsă că vin tancuri, că vin diavoli, că vin bombe. Sfârşitul acesta omenesc care poate fi în urma unui război nuclear sau atomic nu e sfârşitul lumii creat de Dumnezeu. Dumnezeu strânge sulurile timpului atunci când primeşte leul poruncă să pună peceţile pe sulurile pe care le ţine subraţ să le ducă la Dumnezeu. Dar cât Iisus Hristos este la cârma lumii, şi El veghează pământul, pentru că toată judecata a dat-o Fiului, ne lăsăm în seama Duhului Sfânt şi în seama Tatălui care spune aşa: ‘Veniţi toţi cei osteniţi şi împovăraţi la mine şi eu vă voi odihni pe voi. Luaţi jugul meu şi povara mea, că uşoară este şi veţi afla odihnă sufletelor voastre’. Nu există altă cale mai luminoasă spre adevăr, lumină şi mântuire decât calea lui Hristos. ‘Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa’„, explică preotul într-un video postat pe TikTok, potrivit romaniatv.net.

@prcalistratofficial

Despre scenariile apocaliptice si panica irationala

♬ sunet original – Parintele Calistrat

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Siguranța conturilor poate fi îmbunătățită prin utilizarea unui manager de parole sau autentificarea în doi factori

Publicat

in

De

Parolele rămân o ţintă majoră pentru hackeri şi alţi actori din sfera ameninţărilor cibernetice, iar în acest context aplicaţiile de tip manager de parole şi metode de autentificare cu doi factori (2FA) reprezintă soluţii foarte bune pentru reînnoirea cheilor de acces, notează specialiştii Eset, într-un articol publicat pe blogul din România al companiei.

“În ultimii ani, s-a vorbit mult despre potenţialul tot mai mare al autentificării fără parolă şi al cheilor de securitate. Datorită omniprezenţei funcţiei de recunoaştere faciale bazată pe smartphone, posibilitatea de a vă conecta la aplicaţiile preferate sau la alte servicii doar printr-o simplă privire (sau folosind o altă metodă de autentificare biometrică, de exemplu) este acum o realitate şi o modalitate simplă şi sigură de acces pentru mulţi utilizatori. Dar încă nu este regula, mai ales în lumea desktop-urilor, iar mulţi dintre utilizatori încă se bazează pe vechile parole (…) Până nu cu mult timp în urmă, se recomanda o rotaţie regulată a parolelor pentru a reduce riscul de furt sau de compromitere de către infractorii cibernetici. Perioada vehiculată de schimbarea a parolei era între 30 şi 90 de zile. Cu toate acestea, vremurile se schimbă, iar cercetările sugerează că schimbarea frecventă a parolelor, mai ales urmând un program stabilit, nu îmbunătăţeşte neapărat securitatea conturilor. Cu alte cuvinte, nu există un răspuns universal la întrebarea când ar trebui să vă schimbaţi parolele. (…) acum trăim într-o lume în care găsim aplicaţii de tip manager de parole şi metode de autentificare cu doi factori (2FA)”, explică specialistul Eset, Phil Muncaster, într-o analiză detaliată.

Potrivit acestuia, în cazul managerului de parole, ajută utilizatorul să stocheze şi să-şi amintească parolele lungi, puternice şi unice pentru fiecare cont. Unele aplicaţii de tip manageri de parole au acum încorporată funcţia de monitorizare dark web pentru a semnala automat când datele de conectare ar putea fi compromise şi distribuite pe site-urile dark web.

În ceea ce priveşte autentificarea cu doi factor, se adaugă un strat suplimentar de securitate procesului de logare cu parolă.

Experţii din cadrul Institutului Naţional de Standarde şi Tehnologie din SUA (NIST) şi ai Centrului Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie (NCSC) nu recomandă ca utilizatorii să fie obligaţi să îşi schimbe parolele la fiecare câteva luni, cu excepţia cazului în care sunt îndeplinite anumite criterii.

“Conform NIST, utilizatorii au tendinţa de a alege şi memora parole mai slabe atunci când ştiu că vor trebui să le schimbe în viitorul apropiat. Iar atunci când aceste schimbări au loc, ei aleg adesea parole care sunt similare cu vechile parole memorate prin aplicarea unui set de transformări comune, cum ar fi schimbarea unui număr din parolă. Această practică oferă un fals sentiment de securitate, deoarece, dacă o parolă anterioară a fost compromisă şi nu o înlocuiţi cu una puternică şi unică, atacatorii o vor putea sparge din nou cu uşurinţă. De asemenea, parolele noi, mai ales dacă sunt create la fiecare câteva luni, sunt mai susceptibile de a fi notate undeva scrise şi/sau uitate, potrivit NCSC. Mai mult de atât, “această ipoteză reprezintă unul dintre acele scenarii de securitate contra-intuitive; cu cât utilizatorii sunt forţaţi să schimbe parolele mai des, cu atât mai mare este vulnerabilitatea generală la atacuri. Ceea ce părea a fi un sfat perfect raţional, stabilit de mult timp, se pare că nu rezistă la o analiză riguroasă a întregului sistem”, susţine NCSC”, se menţionează în articolul Eset.

Cu toate acestea, există mai multe scenarii care necesită schimbarea parolei, în special pentru conturile cele mai importante, precum: o breşă de securitate a datelor suferită de către o terţă parte, parolă slabă şi uşor de ghicit sau de spart, refolosirea parolei în mai multe conturi, partajarea parolei cu o altă persoană, conectarea pe un computer public (de exemplu, într-o bibliotecă) sau pe dispozitivul altei persoane.

“Dacă nu folosiţi parolele aleatorii şi puternice sugerate de managerul dvs. de parole (sau de generatorul de parole ESET), consultaţi această listă de sfaturi compilată de către Agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurii (CISA) din SUA. CISA sugerează utilizarea celei mai lungi parole permise sau a unor passphrase-uri (8-64 de caractere), acolo unde este posibil, şi includerea de litere majuscule şi minuscule, numere şi caractere speciale. Ţelul pe termen lung este ca, în timp, passkeys – cu sprijinul Google, Apple, Microsoft şi al altor actori importanţi din ecosistemul tehnologic – să reprezinte sfârşitul erei parolelor. Dar, până atunci, asiguraţi-vă că vă menţineţi conturile cât se poate de sigure cu instrumentele deja existente”, atenţionează expertul.

Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

Citeste mai mult

NATIONAL

Prețurile gazelor naturale vor creștere, pariază investitorii – Românii vor fi afectați, dar e și o oportunitate

Publicat

in

De

Investitorii pariază din ce în ce mai mult pe faptul că preţul gazelor naturale în Europa va creşte pe termen lung, fiind îngrijoraţi că noi perturbări pe partea de ofertă vor declanşa o volatilitate şi mai mare pe piaţă, într-un context în care atenţia se îndreaptă spre refacerea stocurilor pentru iarna următoare, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

  • Pentru România, creșterea prețului la gaze ar fi, pe de o parte, o veste bună, țara noastră urmând să devină cel mai mare producător european datorită gazelor din Marea Neagră. Pe de altă parte, creșterea prețurilor ar afecta și consumatorii și industria locală.

Numărul de poziţii de tip “long” deţinute de fondurile de investiţii pe cotaţiile futures la gaze, la hub-ul de la Amsterdam unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, a crescut pentru a treia săptămână consecutiv, până la cel mai ridicat nivel de după luna octombrie, arată datele publicate miercuri de Intercontinental Exchange Inc. Acest trend scoate în evidenţă faptul că deşi cererea de gaze rămâne limitată, iar Europa a ieşit din sezonul de iarnă cu cele mai mari stocuri din istorie, traderii sunt îngrijoraţi.

Incertitudini privind oferta

Există incertitudini cu privire la continuarea livrărilor de gaze ruseşti prin Ucraina precum şi cu privire la revenirea cererii de gaze în Asia. O iarnă mai rece decât de obicei în Norvegia, principalul furnizor de gaze al Europei, ar declanşa un consum mai mare acasă şi întreruperi neprogramate, contribuie de asemenea la o perspectivă de tip “bull” (- un termen folosit pe piaţa financiară pentru a descrie o perioadă mai lungă de creştere a preţurilor-nr.).

Numărul contractelor de tip “long”, care sunt practic pariuri că preţurile vor creşte, deţinute de managerii de fonduri au crescut cu 3% în săptămâna care s-a încheiat la 26 aprilie, în timp ce numărul contractelor de tip “short” a scăzut.

La hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale au scăzut comparativ cu vârfurile atinse la mijlocul lunii aprilie, însă preţurile sunt în continuare extrem de volatile iar fluctuaţiile mari de preţuri pe parcursul unei singure zi au devenit ceva obişnuit.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend