Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pacientă a dr. Cîrstoiu: „Când a fost grav, de operație, am mers la stat. Când era de consultații, analize și de scos firele, la clinica privată Anemona”

Publicat

in

„În februarie 2022, dr. Cîrstoiu m-a consultat la Anemona, în martie m-a operat la stat, apoi tot în martie mi-a scos firele la Anemona. În august voia să mă opereze din nou la stat și doar acesta este mesajul pe care-l arată acum Cîrstoiu”, spune pacienta, după ce candidatul PSD-PNL a făcut publice joi mesaje care consideră că-l ajută în afirmația lui că „nu am luat pacienți de la stat la privat”. În aceste condiții, pacienta a fost de acord să descrie toți pașii medicali stat – privat și să-i ilustreze prin documente oficiale și mesaje electronice.

Catalin Cirstoiu și un bon de consultatie de la clinica privataFoto: Colaj HotNews.ro

  • Printre documentele publicate astăzi de HotNews.ro este și bonul fiscal de 475 lei, bani plătiți pe 25 martie 2022 de pacientă pentru ”extragere fire sutură” la Anemona. Sunt firele scoase la privat după operația făcută la stat. Extragerea firelor este realizată, în mod normal, în spitalul al cărui pacient este, în acest caz, la Spitalul Universitar de Urgență București. În cazul pacientei, extragerea firelor s-a făcut la clinica familiei Cîrstoiu.
  • Conform fostului premier Theodor Stolojan, care a intervenit în ședința PNL, moment relatat de Digi 24, ce se întâmplă în cazul dr. Cîrstoiu arată „ciupercăraia” din sistemul de sănătate: „Actele medicale care nu presupun cheltuieli mari sunt îndreptate spre aceste clinici private, iar actele medicale care presupun cheltuieli mari de sănătate sunt îndreptate spre spitalele de stat”.

Dr. Cătălin Cîrstoiu a arătat miercuri la B1TV și joi, pe pagina oficială de Facebook, mesaje care, potrivit medicului, ar demonstra că „acel pacient nu doar că nu a fost direcționat la vreo clinică privată pentru consultații, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar”.

Candidatul PSD-PNL susține că este victima „unui articol mincinos și mârșav” al Hotnews.ro.

Pacienta spune că medicul „amestecă intenționat datele mesajelor” și că, drept urmare, ea a decis să arate mesajele și facturile care „demonstrează că am fost plimbată, de mai multe ori” între spitalul public manageriat de Cîrstoiu și clinica Anemona, deținută de familia Cîrstoiu. „Când era grav, de operație, mergeam la stat. Când era de consultații și de scos firele, la privat, la clinica privată Anemona”, susține pacienta.

Este unul dintre cei 4 pacienți care s-au adresat redacției

Pacienta a povestit cum pe 21 februarie 2022 a fost direcționată de Spitalul Universitar spre Clinica Anemona pentru consultații la medicul Cătălin Cîrstoiu. Apoi, a fost internată în martie și operată la stat. Tot în martie, după operație, a fost rechemată la Anemona pentru scoaterea firelor și tratament postoperator.

23 martie 2022:

Pacientă: Când să vin la spital și care este următorul plan terapeutic?

Medic: Veniți vineri la ora 14:30 pentru a discuta cu dl Profesor și scoatem firele.

Pacientă: Vă anunț când ajung la spital. Da?

Medic: La clinica Anemona Med vă rog.

9 iunie 2022:

Pacientă: Am lăsat cardul de sănătate la spital iar fetele de la registratură mi-au spus să vă întreb pe dvs când pot să-l ridic.

Rezident: Bună seara, veniți miercuri 15 iunie la Anemona Med, o să aduc și cardul de sănătate.

Ce a spus Cătălin Cîrstoiu

„Acel pacient nu doar că nu a fost direcționat la vreo clinică privată pentru consultații, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgență București”.

Mesajul prezentat de Cîrstoiu:

Anemona Med: „Având în vedere că nu s-a ameliorat, singura opțiune terapeutică rămasă rămâne [redactat/anonimizat]. Vă gândiți și îmi spuneți. Domnul Profesor vă oferă tot sprijinul la Spitalul Universitar”.

Ce spune pacienta

„Mesajele în care medicul îmi spunea să merg la Anemona au fost în martie 2022 și iunie 2022. Dr. Cîrstoiu arată un mesaj de mai târziu, din august 2022, când mi-au propus să mă opereze a doua oară, la stat, căci prima operație nu mergea bine”.

Cronologia prezentată de pacientă:

28 februarie 2022: „Am fost la prima consultație la dr. Cîrstoiu la Anemona. Am plătit 700 lei ” (conform bonului fiscal)

1 martie 2022: „Am fost chemată la Anemona pentru testul Covid necesar internării la Universitar. Am plătit 200 lei. Nici măcar analiza aceasta nu m-au lăsat să o fac la spital, unde era gratuită. Pe buletinul de analize eliberat de Anemona este trecut inclusiv numele medicului meu curant, Cătălin Cîrstoiu”.

TEST COVID

2 martie 2022: „Am fost internată la SUUB, iar pe 9 martie am fost operată de dr. Cîrstoiu”. (conform documentelor medicale)

25 martie 2022: „Am fost chemată la Anemona pentru scoaterea firelor după operație. Am plătit 475 de lei.” (conform bonului fiscal).

Ca și în alt caz prezentat de HotNews.ro, pacienta a fost consultată și tratată la Anemona, dar plata a făcut-o către firma Praxis Medical, care aparține, de asemenea, familiei Cîrstoiu.

În vară a continuat

Conform documentelor, pacienta a continuat să fie chemată la consultații la Anemona și pe parcursul verii.

Pe 5 iulie 2022 a plătit 500 de lei (conform bonului fiscal).

Pe 31 august s-a adresat medicului de legătură, de la Spitalul Universitar, spunând că are dureri în continuare. I s-a răspuns în aceeași zi fiind informată că singura soluție este o nouă intervenție chirurgicală. Acesta este mesajul publicat joi de dr. Cîrstoiu:

Medic: ”Având în vedere că nu s-a ameliorat, singura opțiune terapeuitcă rămâne… Vă gândiți și îmi spuneți. Domnul Profesor vă oferă tot sprijinul la Spitalul Universitar”.

„Nu m-am mai operat a doua oară la dr. Cîrstoiu. Până la urmă am fost la Iași, la un alt specialist ortoped și am rezolvat cazul meu medical”, spune femeia.

Cazul este unul dintre cele patru prezentate zilele trecute de Hotnews.ro de pacienți tratați de dr. Cîrstoiu la Anemona. Dintre ei, trei au fost redirecționați de către angajații de la Spitalul Universitar (în relație de subordonare cu managerul Cîrstoiu) la clinica privată a familiei Cîrstoiu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cel mai mare obiectiv industrial din România a primit acord de Mediu. Investiția se ridică la 1,4 miliarde de euro

Publicat

in

De

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Datorită capacităţii de producţie de 1.700 de MW, acest proiect este catalogat drept cel mai mare obiectiv industrial din România, de la Revoluţie, până în prezent. Investiţia estimată la 1,4 miliarde de euro ar urma să fie realizată până în anul 2026.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara (APM) a emis Acord de Mediu, pentru construirea noii centrale electrice pe gaz de la Mintia, din judeţul Hunedoara, considerată cel mai mare obiectiv industrial din România, având în vedere investiţia estimată la 1,4 miliarde de euro, care ar urma să fie realizată până în anul 2026”, anunţă ANPM.

Prima turbină va ajunge în centrală, până la finalul lunii mai.

„Noua centrală va produce energie electrică în condiţii mai prietenoase cu mediul, datorită emisiilor foarte scăzute de pulberi PM 10 şi PM 2,5, cu impact minim asupra mediului. Mai mult decât atât, oxizii de sulf care se găseau în trecut printre emisiile centralei, nu mai există în noul proiect, după cum arată documentele care au stat la baza acordului. După spusele colegilor de la APM Hunedoara, care au gestionat tot acest demers din punct de vedere al protecţiei mediului, prima turbină va ajunge în centrală, până la finalul lunii mai”, a anunţat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Potrivit directorului executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabaş, datorită capacităţii de producţie de 1.700 de MW, acesta este catalogat drept cel mai mare obiectiv industrial din România, de la Revoluţie, până în prezent.

„Să sperăm că va face mult bine zonei, în primul rând pentru că se schimbă combustibilul. Nu va mai arde cărbune, ci gaz metan, iar impactul asupra schimbărilor climatice va exista şi în acest caz, pentru că gazul metan tot carbon este, dar vor fi eliminate celelalte noxe care provocau probleme: praful şi oxizii de sulf. Din punct de vedere al muncii de autorizare, pe lângă aplicarea legislaţiei de evaluare a impactului asupra mediului, asupra biodiversităţii sau sănătăţii populaţiei, am fost nevoiţi să ne consultăm şi cu Ungaria şi Serbia, ambele exprimându-şi susţinerea pentru proiect”, a afirmat reprezentanta APM Hunedoara, la ceremonia de înmânare a Acordului de Mediu, către Mass Global Energy, compania care deţine în prezent Termocentrala Mintia, la care a participat şi prefectul judeţului, Doris Visirin.

Citeste mai mult

NATIONAL

Europarlamentarul Cristian Terhes a solicitat Comitetului pentru Premiul Nobel pentru Pace să retragă nominalizarea lui Ruben Vardanyan din lista candididaților

Publicat

in

De

Membrul Parlamentului European Cristian Terhes a adresat o scrisoare Comitetului Nobel pentru Premiul pentru Pace, prin care a solicitat respingerea nominalizării lui Ruben Vardanean în calitate de candidat la acest premiu.

„Vă îndemn să retrageți imediat nominalizarea lui Ruben Vardanyan din lista candidaților pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2024. În calitate de apropiat al lui Vladimir Putin, Ruben Vardanyan, cunoscut și sub numele de “portmoneul lui Putin”, este un dușman al păcii și un sponsor al agresiunilor Rusiei în teritoriile post-sovietice, inclusiv războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care a provocat deja sute de mii de victime și a forțat milioane de oameni să se refugieze în altă parte”, a menționat Europarlamentarul roman, Cristian Terhes, în scrisoarea expediată Comitetului Nobel.

Europarlamentarul român a menționat că “există, de asemenea, multiple rapoarte în mass-media care indică faptul că Ruben Vardanyan a fost trimis de Kremlin pentru a perturba negocierile de pace dintre Armenia și Azerbaidjan”.

Cristian Terhes a susținut că “nominalizarea pentru Premiul Nobel pentru Pace a unei persoane cu un astfel de trecut anti-pașnic, care a sponsorizat în mod evident agresiunea Rusiei împotriva națiunilor suverane, subminează credibilitatea și reputația acestui premiu. Vă îndemn, prin urmare, să retrageți nominalizarea lui Ruben Vardanyan din lista candidaților pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2024 și să continuați să sprijiniți pe cei care promovează în mod autentic pacea, nu războaie injuste și neprovocate sau invazii împotriva altor națiuni, precum războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Anterior membri ai grupului parlamentar PNL cer Comitetului Nobel să retragă nominalizarea lui Ruben Vardanyan din lista candidaților la Premiul Nobel pentru Pace din 2024. Parlamentarii români s-au raliat astfel celor 18 deputați ucraineni care au trimis o scrisoare Comitetului, pe 21 aprilie, în care afirmă că Ruben Vardanyan este „un inamic al Ucrainei” și „sponsor al agresiunii ruse în teritoriile post-sovietice”.

În 2019, 22 de membri ai Parlamentului European au cerut sancțiuni împotriva lui Vardanyan atunci când două bănci au fost implicate într-un schema de spălare de bani care a mutat miliarde de dolari din Rusia în Occident.

În plus, în 2022, 46 de membri ai Congresului SUA au cosponsorizat un proiect de lege care cerea impunerea de sancțiuni personale împotriva lui Ruben Vardanyan, Vladimir Putin, fiecare membru al cabinetului Federației Ruse și altor lideri ruși care au susținut războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Membrii Congresului SUA au mai declarat că decizia Comitetului Nobel de a include o persoană “care ar trebui să fie imediat arestată” pe lista candidaților pentru cel mai prestigios premiu mondial este în directă contradicție cu valorile însuși ale Comitetului Nobel.

Acest lucru este demonstrat de:

• Declarația Comitetului Nobel din 2 septembrie 2023: “Este important și corect să promovăm cât mai larg posibil valorile și mesajele pe care Premiul Nobel le susține, – de exemplu, printr-un mesaj politic clar al anului trecut cu privire la premiul pentru pace, acordat activiștilor pentru drepturile omului din Rusia și Belarus, precum și ucrainenilor care documentează crimele militare rusești”.

• Politica Comitetului Nobel în 2022 (trimiși ai Rusiei și Belarusului nu au fost invitați la ceremonie) și în 2023 (invitațiile reprezentanților Rusiei, Iranului și Belarusului au fost retrase după o largă critică publică).

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend