Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Apărării din Ucraina: Rușii încearcă să convingă prizonierii de război să lupte pentru ei

Publicat

in

Ministerul Apărării din Ucraina susține că prizonierii de război ucraineni sunt abordați pentru a lupta pentru forțele ruse, din cauza nevoii urgente de a reface unitățile epuizate din regiunea de sud-est a Rostov.

Acesta a adăugat că Rusia pare să înroleze chiar și pe cei fără experiență militară, transmite BBC, care menționează că nu a putut verifica aceste afirmații.

Comunicatul ministerului a adăugat că au existat rapoarte conform cărora forțele ruse au jefuit și au executat civili, încălcând dreptul internațional.

Acesta a adăugat că mesajele pro-ruse sunt răspândite în teritoriile controlate de ruși, în încercarea de a convinge populațiile locale.

Comunicatul mai arată că în sudul Ucrainei, la Herson, forțele ruse au încercat să instaleze o zonă administrată de poliție, creând un sistem de comandanți pentru a menține „ordinea” în așezările ocupate temporar.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Proteste violente în Georgia: forțele de ordine au intervenit brutal

Publicat

in

De

Forțele speciale au folosit gaz cu piper împotriva protestatarilor din apropierea Parlamentului georgian, care au aruncat diverse obiecte în poliție.

Poliția a început să vizeze reținerea protestatarilor deosebit de agresivi. Lângă comandouri se află un vehicul cu jet de apă. Poliția îi avertizează pe protestatari prin difuzoare să nu încalce legea și să nu se opună autorităților.

Unii dintre demonstranți s-au mutat la clădirea Cancelariei de Stat, unde se află în prezent prim-ministrul Irakli Kobakhidze. Căile de acces către Cancelaria de Stat sunt, de asemenea, blocate de poliție.

Anterior se relata că poliția și forțele speciale au început să respingă protestatarii care blocau ieșirile din clădirea parlamentului georgian, unde s-a încheiat sesiunea plenară, la care se examinează proiectul de lege privind agenții străini – acesta fiind și motivul de la care au început protestele.

Citeste mai mult

NATIONAL

„Zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte” – recomandările salvamontiștilor pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

Publicat

in

De

Salvamont România transmite marţi seară, înaintea minivacanţei de 1 Mai și Paște, zece reguli esenţiale pentru o drumeţie în siguranţă pe munte.

Intervenție a salvamontiștilorFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Având în vedere creșterea numărului de turiști din această perioadă, determinată de minivacanța de 1 Mai și Paște, Salvamont Romania vă recomandă zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte” – se arată într-o postare pe Facebook.

Salvamontiștii anunță de asemenea că vor desfășura în această perioadă „activități de asigurare a asistenței în bazele Salvamont și în zonele cu aflux turistic mare, vor patrula preventiv pe traseele montane și vor fi pregătiți să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune”.

Salvamontiștii le recomandă, astfel, turiștilor o serie de reguli:

  • Verificarea prognozei meteo: Înainte de a pleca, verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că sunt condiții favorabile drumeției. Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, așadar este crucial să fiți pregătiți pentru schimbări rapide.
  • Echipament adecvat: Asigurați-vă că aveți încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitați de sursa de iluminare și acumulatori de rezervă pentru telefon și lanternă.
  • Planificarea traseului: Alegeți un traseu potrivit nivelului dvs. de experiență și informați-vă despre durata, dificultatea și particularitățile acestuia.
  • Pachetul de supraviețuire: Aveți întotdeauna cu dvs. un kit de prim ajutor, hărți, busolă, apă, mâncare, lanternă și un fluier de urgență.
  • Informarea cu privire la faună și floră: Cunoașterea speciilor de animale și plante pe care le puteți întâlni pe traseu deoarece vă poate ajuta să evitați eventualele pericole.
  • Respectarea naturii: Păstrați curățenia pe traseu, nu lăsați gunoi și nu deteriorați habitatul natural.
  • Comunicarea planurilor: Informați structurile Salvamont sau pe cineva apropiat despre traseul dvs. și ora estimată de întoarcere.
  • Navigarea conștientă: Folosiți hărți și dispozitive de navigație dedicate pentru a evita rătăcirea, mai ales în zone necunoscute sau slab semnalizate.
  • Hidratarea și alimentația: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare energizantă pentru a susține efortul fizic.
  • Adaptabilitate: Fiți pregătiți să vă ajustați planurile în funcție de condițiile meteo sau de propriul nivel de energie și sănătate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend