Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Măsurile de simplificare şi digitalizare a contribuabililor în SPV au fost analizate de către ministrul Finanţelor

Publicat

in

Măsurile de simplificare şi digitalizare a procedurii administrativ-fiscale şi procesul de înrolare a contribuabililor în Spaţiul Privat Virtual (SPV) au fost analizate marţi de către ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, împreună cu reprezentanţii mai multor asociaţii profesionale, scrie Agerpres.ro.

“Urmărim să preîntâmpinăm potenţialele probleme privind obligativitatea înscrierii în SPV şi să răspundem cu promptitudine provocărilor pe care le ridică acest proces, inclusiv prin identificarea unor mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare. Feedback-ul din partea mediului privat, adică a utilizatorilor sistemului, este important în vederea modernizării şi creşterii atractivităţii SPV, concomitent cu simplificarea modului de utilizare. Totodată, reiterez solicitarea înaintată către ANAF de a face toate demersurile care îi revin în identificarea soluţiilor pentru creşterea atractivităţii şi modernizării SPV. Scopul nostru este de a dezvolta un parteneriat comun în care fiecare entitate îşi respectă rolul şi competenţa reală, având ca obiectiv final, în contextul dat, modernizarea modului de interacţiune şi stimularea contribuabililor de a adera la platforma pusă la dispoziţie”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, citat într-un comunicat al ministerului de resort remis miercuri AGERPRES.

Întâlnirea, organizată la iniţiativa Ministerului Finanţelor, a avut ca obiectiv crearea unui climat deschis de dialog între minister şi asociaţiile profesionale, în cadrul căruia să existe un schimb de idei referitoare la proiectul de act normativ care prevede înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, asocierilor şi a altor entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent, în formele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008.

Potrivit MF, întâlnirile de lucru cu mediul privat referitoare la înrolarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) vor continua în scopul accelerării procesului de digitalizare a MF şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FOTO | Imagini teribile în București! O macara s-a prăbușit peste o mașină

Publicat

in

De

O macara s-a prăbușit peste o mașină parcată lângă o benzinărie, în Capitală. Din primele informații, nu era nicio persoană în autoturism.

Totul s-a întâmplat pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Din primele informații, ar fi vorba de o lucrare în zonă, la niște țevi, potrivit digi24.ro.

Automacaraua, în timp ce ridica un container de gunoi, a căzut peste o mașină care era parcată. Din fericire, nu se afla nimeni în interior.

Șoferul de pe automacara a făcut atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. El a fost dus de un echipaj SMURD la spital.

Pompierii încearcă să îndepărteze macaraua și mai apoi, cei care făceau lucrări, să vadă cum a fost posibil incidentul, fiind foarte aproape și de pompele de benzină.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Uniunea Europeană condamnă reprimarea brutală a protestelor din Georgia

Publicat

in

De

Politicienii și diplomații occidentali au cerut oprirea violenței din Georgia, după ce forțele de securitate au folosit marți noapte tunuri cu apă, gaze lacrimogene, grenade asomatoare și gloanțe de cauciuc pentru a opri un miting pașnic împotriva unui proiect de lege controversat privind „influența străină”, relatează The Guardian.

Violențe la protestele din GeorgiaFoto: Zurab Tsertsvadze / AP / Profimedia

UE, care a acordat Georgiei statutul de candidat, a „condamnat ferm” violența și a cerut guvernului să respecte dreptul la întrunire pașnică. „Folosirea forței pentru a o suprima este inacceptabilă”, a scris înaltul reprezentat al UE pentru afaceri europene, Josep Borrell, pe X.

Tensiuni au fost miercuri și în Parlament în ședința în care a intrat în a doua lectură proiectul lege care va forța ONG-urile, grupările pentru drepturile omului și mass-media să se înregistreze ca „agenți străini” dacă mai mult de 20% din finanțarea lor provine din străinătate.

Presa locală a relatat că un deputat pro-guvernamental a aruncat o carte în deputații din opoziție, în timp ce alții au strigat și și-au confruntat fizic oponenții. Partidele de opoziție, UE și SUA au criticat proiectul de lege ca fiind autoritar și de inspirație rusă.

Jurnaliști și politicieni de opoziție, bătuți

Marți seară, poliția a reținut 63 de protestatari în capitala Tbilisi, iar șase ofițeri au fost răniți, a declarat Ministerul de Interne din Georgia, în cea mai violentă represiune a autorităților de până acum asupra mișcării de protest care a început în urmă cu trei săptămâni.

Mitingul de marți a continuat cu mult peste miezul nopții, aproximativ 2.000 de persoane blocând traficul în afara parlamentului pe bulevardul principal din Tbilisi și pe alte drumuri cheie, înfruntând poliția care i-a atacat pe protestatari cu bastoane de cauciuc.

Mai mulți jurnaliști și politicieni din opoziție au fost, de asemenea, atacați. Levan Khabeishvili, liderul principalului partid de opoziție din Georgia, Mișcarea Națională Unită a fostului președinte Mihail Saakașvili – acum aflat după gratii, a postat o fotografie a feței sale puternic bătute.”

„Dacă bătaia mea a împiedicat-o pe cea a unui alt activist tânăr, sunt doar fericit că mi s-a întâmplat”, a postat Khabeishvili. „Această țară aparține următoarei generații pasionate, pe care o susțin până la capăt”

Președintele se opune legii

Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, care se opune guvernului, dar ale cărei puteri sunt în cea mai mare parte ceremoniale, a făcut apel la ministrul de interne să oprească violența, denumind represiunea „total nejustificată, neprovocată și disproporționată”.

Avocatul poporului din Georgia, Levan Ioseliani, a cerut o anchetă cu privire la utilizarea „forței disproporționate” împotriva protestatarilor și jurnaliştilor. Ministerul de Interne a insistat că poliția a intervenit numai după ce protestul a devenit violent.

Proiectul de lege a sporit tensiunile în statul din sudul Caucazului, punând partidul de guvernământ Visul Georgian împotriva unei mișcări de protest conduse în mare parte de tineri, susținută de grupuri de opoziție, societate civilă, celebrități și președinte.

Dezbaterea parlamentară asupra proiectului de lege, care necesită trei lecturi și o semnătură prezidențială pentru a deveni lege, a continuat miercuri. Se așteaptă pe scară largă că Zourabichvili să respingă proiectul, dar Visul Georgian și aliații săi au suficiente voturi pentru a trece peste veto-ul prezidențial.

Georgia, care a pierdut un scurt război cu Rusia în 2008, a căutat de mult să-și aprofundeze relațiile cu Occidentul și a câștigat statutul de membru candidat al UE în decembrie, dar criticii spun că partidul de guvernământ încearcă să apropie fosta republică sovietică de Rusia.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend