Conecteaza-te cu noi

Campulung

Managerul Spitalului Câmpulung: Pe noi cine ne va trata ?

Publicat

in

– Grigore Stǎnescu dǎ asigurǎri cǎ, în ciuda lipsei de personal, unitatea medicalǎ stǎ bine faţǎ de altele din judeţ şi din ţarǎ

Ultimele statistici la nivel naţional aratǎ o boalǎ gravǎ a sistemului medical din România: lipsa cadrelor medicale specializate. Dacǎ existǎ sau nu aceastǎ boalǎ şi la Spitalul Câmpulung am aflat de la managerul unitǎţii, doctorul Grigore Stǎnescu. El ne-a explicat, documentat, cǎ la Câmpulung situaţia nu este chiar aşa de gravǎ, raportat la alte unitǎţi de profil din judeţ sau din
ţarǎ iar acest lucru este certificat de faptul cǎ, la aceastǎ datǎ, Spitalul Municipal nu are deloc datorii. ” Potrivit datelor financiare, la acesatǎ datǎ unitatea noatrsǎ nu are niciun leu datorie iar ca sǎ ajungi sǎ spui asta, în actualul context, nu este şi nu a fost deloc simplu. Avem însǎ şi noi acceaşi problemǎ cauzatǎ de sistemul de salarizare: lipsa de personal medical în toate sectoarele, medici, asistente, personal auxiliar”, spune Grigore Stǎnescu, managerul Spitalului Municipal din Câmpulung. Potrivit acestuia existǎ încǎ posturi neocupate de medici la secţiile ORL, cardilologie, boli infecţioase, primiri urgenţe, pediatrie, oftalmologie şi epidemiologie. In opinia acestuia, urgent ar trebui ca mǎcar posturile libere din secţiile de pediatrie şi epidemiologie sǎ fie ocupate. ” Sistemul medical suferea de aceastǎ boalǎ grea, deficitul de personal. Si eu, şi alţi manageri de spital, luptǎm sǎ tratǎm aceastǎ boalǎ şi depunem eforturi considerabile. Dar la o adicǎ, întreb, pe noi cine ne va trata ? Si nu e deloc o întrebare retoricǎ…” spune Grigore Stǎnescu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend