Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Major, ciobănescul lui Joe Biden, riscă să fie dat afară din nou: câinele a muscat un îngrijitor al parcului de la Casa Albă

Publicat

in

Major, ciobănescul preşedintelui american Joe Biden, a muşcat din nou, victima necesitând asistenţă medicală, au indicat pentru CNN două persoane aflate la curent cu cele întâmplate, potrivit AGERPRES.

Incidentul, care a implicat un angajat al agenţiei pentru parcurile naţionale, National Park Service, a survenit luni după-amiaza pe aleea sudică a Casei Albe. Angajatul în cauză era în timpul serviciului şi a trebuit să se întrerupă pentru a fi tratat de unitatea medicală a Casei Albe (WHMU).

Michael LaRosa, secretarul de presă al Primei Doamne Jill Biden, a explicat că Major, un ciobănesc german de trei ani adoptat în 2018, este “încă în proces de adaptare la noul mediu”.

“Da, Major a înhăţat pe cineva în timp ce se afla la plimbare. Din extraprecauţie, respectivul a fost consultat de WHMU şi apoi a revenit la lucru nevătămat”, a spus LaRosa.

Serviciul naţional al parcurilor nu a răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii a CNN.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Potrivit Casei Albe, Major a urmat ore de dresaj în ultimele două săptămâni, după un alt incident similar la începutul lui martie.

Într-o înregistrare video cu plimbarea problematică de luni după-amiaza care a fost difuzată pe Twitter de corespondentul Reuters la Casa Albă, Jeff Mason, Major este văzut în lesă, ceea ce nu se întâmplă de regulă când câinii cuplului prezidenţial sunt plimbaţi prin incintă, în prezenţa preşedintelui şi a Primei Doamne sau a administratorului şef al curţii Casei Albe, Dale Haney.

Pe 8 martie, Major l-a rănit pe un angajat al Serviciului secret de la Casa Albă, suficient cât să necesite tratament din partea aceleiaşi WHMU. Secretara de presă a Casei Albe Jen Psaki a calificat acel incident ca fiind “minor”, atribuind comportamentul câinelui procesului de “adaptare la un mediu nou şi oameni noi”.

Major şi celălalt ciobănesc german al soţilor Biden, Champ, au fost trimişi atunci imediat la locuinţa cuplului din Wilmington, în statul Delaware, Jen Psaki explicând că este vorba de o excursie pregătită dinainte.

Preşedintele Joe Biden a asigurat într-un interviu acordat ABC News mai devreme în martie că Major primeşte instructaj.

“Tu mergi şi după colţ îţi apar în faţă doi oameni pe care nu-i cunoşti. Major sare să te protejeze”, a relatat Biden, subliniind însă că Major “este o dulceaţă de câine. Optzeci şi cinci la sută dintre oameni îl plac, nu face decât să-i lingă şi să dea din coadă. Dar înţeleg că unora pur şi simplu le este frică de câini”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Proiecţii de film, ateliere de animaţie pentru copii şi activităţi creative – timp de trei weekenduri în Piaţa Amzei

Publicat

in

Proiecţii de film, ateliere de film de animaţie pentru copii, activităţi creative, recreative şi sportive vor avea loc, timp de trei weekenduri consecutive (18 – 19 mai, 25 – 26 mai şi 1 – 2 iunie, între orele 12,00 – 22,00) în Piaţa Amzei din Capitală, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Copiii între 6 şi 14 ani vor avea de ales între ateliere de desene animate cu creta, decupaj sau tehnici prin care chiar ei vor deveni “personaje animate”.

Piaţa Amzei va fi activată de copiii care vor colora şi decupa personaje din animaţii şi forme din natură sau animale pe care vor învăţa să le aducă la viaţă prin tehnici de animaţie. Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artistă de animaţie 2D, regizoare de film şi cofondatoarea studioului de animaţie Scene06 Shot24.

Adolescenţii se pot implica în ateliere de street-art cu stencil-uri şi stickere, facilitate de Alexandru Ciubotariu, cunoscut în peisajul street art-ului sub numele de Pisica Pătrată, creator de benzi desenate şi fondator al proiectului Muzeul Benzii Desenate.

Seara vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate vârstele, din selecţia Festivalului Animest.

Vizitatorii vor găsi în Piaţa Amzei şi mese de ping pong, dar şi un atelier-surpriză de graffiti.

Sâmbătă, pe 18 mai, în primul weekend al evenimentului, vizitatorii vor putea participa la activităţi creative – staţie de tatuaje temporare pentru copii, staţie de creaţie cu oiţe colorate, pictat cu degeţele pe hârtie, în intervalele orare 12,00 – 14,00; 15,00 – 16,00; 18,00 – 20,00.

Între orele 14,00 – 15,00 şi 17,00 – 18,00 va avea loc un atelier de animaţie unde copiii între 6 şi 14 ani pot participa la ateliere de decupaj, cretă pe beton sau pixelation. Atelierele sunt cu intrare liberă şi durează o oră. Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier, iar înscrierea se face prin prezenţa cu 10 minute înainte de începerea atelierului.

De la ora 16,00 va fi prezentată o serie de opt scurtmetraje animate în care personajele sunt fie animale sălbatice în roluri surprinzător de blânde sau empatice, preocupate de soarta planetei, fie animale fioroase surprinse în momente amuzante, iar de la ora 20,00 va fi prezentat filmul “Vulpoiul cel mare şi rău”, peliculă câştigătoare a Premiului Cesar 2018 pentru cel mai bun film de animaţie.

A doua zi a evenimentului debutează tot cu activităţile creative şi atelierul de animaţie, în aceleaşi intervale orare ca şi în prima zi a weekend-ului.

De la ora 16,00, va fi prezentată o nouă selecţie de filme animate ce propun câteva călătorii interesante. Personajele comunică fără cuvinte, obiectele din casă prind viaţă. Filmul-surpriză este ecranizarea celebrei cărţi “Room on the Broom” de Julia Donaldson.

Începând cu ora 20,00, este prezentat filmul “Calamity: copilăria Marthei Jane Cannary”, peliculă câştigătoare a Premiului pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Animaţie de la Annecy şi nominalizat pentru Cea mai bună animaţie europeană la Premiile Academiei Europene de Film.

Intrarea la toate activităţile este liberă, precizează organizatorii.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Sectorului 1.

Citeste mai mult

NATIONAL

CCIR susține decizia Guvernului României de a relua construcția canalului Dunăre-București

Publicat

in

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) susține public demersul prim-ministrului Guvernului României, Marcel Ciolacu, de a relua construcția canalului navigabil Dunare-București, proiect cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economiei naționale, prin asigurarea unor fluxuri comerciale importante, precum și prin crearea unui număr important de locuri de muncă.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile a anunțat recent că dorește reluarea lucrărilor la amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru a le face navigabile, fiind estimat ca noua rețea europeană de transport naval să realizeze o capacitate de transport de peste 24 milioane de tone pe an.

„Decizia prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, de a finaliza construcția canalului navigabil Dunăre-București poate reprezenta unul dintre cele mai importante proiecte pentru România, implicațiile fiind majore atât din punct de vedere economic, cât și social. În Europa, avem ca model similar Portul Duisburg din Germania, cel mai mare port interior din lume și cel mai important centru logistic din Europa Centrală. Întins pe o suprafață de 1550 de hectare și cu o capacitate de 4,3 milioane TEU, prin Portul din Dusiburg trec aproximativ 20 de mii de nave anual, care deservesc peste 30 de milioane de clienți pe o rază de 150 de kilometri.

Portul Duisburg asigură 1600 de locuri de muncă. Aceste precizări sunt necesare atât pentru a avea o imagine aproximativă a ceea ce ar însemna deschiderea canalului Dunăre-București pentru economia românească, cât și pentru cei care, sunt mai mult ca sigur, vor readuce în discuție istoria acestui proiect nefinalizat. Prin acest proiect putem lega Bucureștiul de celelalte capitale și orașe importante din Europa, putem avea acces direct la Portul Constanța, iar prin intermediul canalului Rhin-Main-Dunăre se asigură deschiderea totală la rețeaua europeană de căi navigabile. Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere și compatibilitatea cu Green Deal care, astfel, devine o reală oportunitate pentru dezvoltarea transportului maritim și fluvial din România, știindu-se faptul că acesta este mult mai puțin poluant decât transportul terestru, de exemplu”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend