Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lupte grele în suburbiile Kievului. Primar: “Soldații ruși ucid deliberat civili”

Publicat

in

Luni dimineață, au avut loc lupte grele în mai multe suburbii din nordul și vestul Kievului, în încercarea armatei ruse de a ajunge în capitala Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, citați de CNN.

Razboi in UcrainaFoto: Serviciul ucrainean de urgenta

Potrivit primarului Kievului, Vitali Klitschko, au loc atacuri puternice la Bucha, Hostomel, Vorzel și Irpin. “Ucid deliberat civili”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Mai multe rapoarte vorbesc despre incendii puternice în toate cele patru districte.

  • „Facem totul în capitală pentru a crea o rezervă de alimente, medicamente, bunuri esențiale. Capitala se pregătește pentru apărare. Îi rog pe locuitorii din Kiev să își păstreze calmul, să stea acasă sau — în caz de alarmă — în adăposturi. (…)
  • Distribuim și oferim ajutoare celor care au cea mai mare nevoie astăzi. Ajutor umanitar a fost trimis și la Cernihiv, încercăm să trimitem și la Bucha și Hostomel”, a spus primarul Kievului.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Fetiţă de 4 ani şi bunica ei, moarte după ce ar fi mâncat pește de Florii

Publicat

in

De

Poliția din Călărași a anunțat că o fetiţă de 4 ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei. Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

„La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră şi bunica sa, de 59 de ani, au fost preluate de la domiciliu cu o ambulanţă şi transportate la două unităţi spitaliceşti diferite, unde, ulterior, au decedat. Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situaţiei de fapt”, transmit, marţi, 30 aprilie, oficiali ai Poliţiei judeţene Călăraşi.

Fetiţa a fost preluată de la domiciliul familiei, din comuna Spanţov, luni dimineaţă. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila de patru ani se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

„Când a fost cazul anunţat, a fost anunţat ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar după ce au fost culese informaţii despre tabloul clinic al fetiţei, tabloul clinic al bunicii, informaţii de la celelalte persoane care au consumat produse împreună cu bunica şi fetiţa, cel mai probabil nu toxiinfecţia alimentară a fost cauza decesului celor două persoane. Este greu de spus la fetiţă despre ce este vorba, s-ar putea să fie o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, iar în cazul bunicii, cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat la aflarea veştii că fetiţa a decedat”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.

Cele două au mâncat împreună cu alţi membri ai familiei, fiind vorba în total despre zece persoane, iar ceilalţi nu au acuzat stări de rău.

DSP a prelevat probe de apă, probe biologice, pentru a stabili dacă a existat ceva în mâncare sau apă care să fi provocat starea de rău a copilei.

Ancheta va stabili, în cazul fiecăreia dintre cele două, cauzele decesului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Caravana ‘Fără bariere’ a ajuns la final

Publicat

in

De

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în calitate de cofinanțator pentru implementarea Grantului „România – Anul European 2022″, finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene anunță închiderea Campaniei de informare și prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicție, violență, bullying și trafic de persoane desfășurată pe parcursul lunii aprilie.

Primul eveniment, parte din Campania de informare a fost conferința de training, care s-a desfășurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în județul Brașov, cu scopul de a forma studenții participanți, care vor disemina informațiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana „Fără bariere”. Aceasta a ajuns în 20 de orașe din țară, unde există mari centre universitare, cu scopul de a aduce mesajul campaniei direct la publicul țintă și de a stimula dialogul și conștientizarea pericolelor la care tinerii se expun.

”20 de orașe, 20 de evenimente, mii de kilometri parcurși prin toată țara, peste 20.000 de elevi, studenți, părinți și profesori participanți, o echipă minunată și un impact colosal. Acesta este bilanțul Caravanei “Fără bariere”, încheiată astăzi printr-un eveniment special care a avut loc la Complexul Studențesc Tei. O campanie care nu a avut nicio legatură cu politicul! O campanie făcută de oameni pentru oameni, cu scopul de a salva mii de tineri din ghearele drogurilor. Vă mărturisesc că a fost un proiect de suflet pentru mine, iar cea mai mare bucurie a fost reprezentată de rezultatele concrete pe care le-am avut: după fiecare eveniment au fost persoane care au venit si au cerut ajutor fie pentru ele, fie pentru cei dragi”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a organizat cea mai mare campanie de informare și prevenire a consumului de droguri, având ca parteneri instituțiile implicate în grupul de lucru decis de CSAT: Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Ministerul Educației; Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și SRI.

Orașele prin care a trecut Caravana „fără bariere” au fost: Suceava, Iași, Bacău, Galați, Constanța, București, Ploiești, Târgoviște, Pitești, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Jiu și Deva.

Mulțumumim instituțiilor care ne-au fost alături, zi de zi, în această lună: Agenția Națională Antidrog; DIICOT, Poliția Română; Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane; Administrația Națională a Penitenciarelor; Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție; Consiliul Național al Rectorilor; Centrul Național de Sănătate Mintală și Lupta Antidrog; Teen Challenge România; ICEU Training Group; Federațiile Studențești și tuturor persoanelor implicate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend