Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ludovic Orban, atac frontal la adresa lui Klaus Iohannis: A decretat intrarea lui Cîțu în cursa pentru șefia PNL

Publicat

in

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seara, la Braşov, unde şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la funcşia de preşedinte al PNL la Congresul partidului din 25 septembrie, că el nu şi-a dorit un nou mandat, dar nu a văzut altă soluţie. Orban a subliniat că nu el a decis să candideze contra lui Florin Cîţu, ci Florin Cîţu candidează contra sa, chiar dacă în momentul în care Orban şi-a anunţat intenţia de a obţine un nou mandat exista o înţelegere. De asemenea, Orban a spus că un personaj foarte important din România a decretat că Florin Cîțu trebuie să fie candidat la șefia PNL.

”M-am gândit foarte mult, dacă să mai candidez la  preşedinţia PNL. Sunt, totuşi, la o vârstă, după 30 de ani de carieră, în care credeţi-mă, am dat totul pentru PNL şi de multe ori nu am primit nici măcar un mulţumesc. Plus că viaţă personală, familie, preocupări, le-am uitat de mult. Sunt aşa cum era Frodo în drum spre munte când uitase şaierul cum e. M-am gândit foarte mult şi am decis să candidez dintr-un motiv foarte serios, nu am văzut soluţie, o soluţie de care eu să fiu eu convins că e o soluţie bună pentru PNL. Am avut toate discuţiile care se impun în aceste situaţii şi sus, şi cu premierul, să  reconstituim înţelegerea care era înainte de nominalizarea lui.Am vorbit cu preşedinţii de filiale şi mi-am depus candidatura”, a declarat Ludovic Orban, informează News.ro.

Liderul PNL a mai declarat că era la Braşov când a aflat de candidatura lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL.

”M-am trezit în data de  29 mai că încep să mă sune mai mulţi preşedinţi de filială sau mai mulţi colegi de-ai mei să îmi spună că i-a sunat Cîţu sau  altcineva, Boc sau Flutur, ca să îi cheme la poză. Eram la Braşov. Am plecat de la voi, de aici, exact. Şi aşa am aflat că domnul Cîţu candidează  la funcia de preşedinte al PNL”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a explicat că exista o înţelegere ca el să rămână liderul PNL, iar Florin Cîţu să preia conducerea Băncii Naţionale a României.

”Din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute. Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui  Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de  firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul”, a declarat Orban.

Orban a mai adăugat că ”un personaj foarte important din România” s-a gândit să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedintele PNL.

”Mai e un lucru pe care vreau să vi-l spun. Sunt convins că un personaj foarte important din România a stat el şi s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al PNL. Sunt convins că a comunicat acest lucru către mai mulţi”, a declarat Orban.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ne spune ceea ce vrem să auzim: o nouă cercetare pare să demonstreze că inteligența artificială nu este imparțială

Publicat

in

O nouă cercetare condusă de Universitatea Johns Hopkins sugerează că chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt să întărească ideologiile existente și să contribuie la creșterea polarizării pe teme controversate, scrie earth.com.

Acest studiu contestă credința comună că chatbots oferă informații imparțiale și dezvăluie modul în care sistemele de căutare conversațională ar putea adânci diviziunile sociale și face indivizii mai susceptibili la manipulare.

Răspunsuri tendențioase din partea chatboților

“Pentru că oamenii citesc un paragraf de rezumat generat de Inteligența Artificială (IA), ei cred că primesc răspunsuri imparțiale, bazate pe fapte”, a declarat autorul principal Ziang Xiao, profesor asistent de informatică la Johns Hopkins, specializat în interacțiunile om-IA.

“Chiar dacă un chatbot nu este conceput să fie părtinitor, răspunsurile sale reflectă prejudecățile sau înclinațiile persoanei care pune întrebările. Deci, într-adevăr, oamenii primesc răspunsurile pe care vor să le audă”.

Cum afectează chatboții comportamentele de căutare online

Cercetătorii au explorat modul în care chatboții afectează comportamentele de căutare online prin compararea interacțiunilor cu diferite sisteme de căutare.

Participanții, în număr de 272, au fost rugați să își exprime gândurile inițiale cu privire la diverse subiecte controversate, cum ar fi asistența medicală, împrumuturile pentru studenți sau orașele sanctuar. Apoi au fost îndrumați să adune mai multe informații folosind fie un chatbot, fie un motor de căutare tradițional dezvoltat pentru studiu.

După ce au analizat rezultatele căutării, participanții au scris un al doilea eseu și au răspuns la întrebări despre subiect. De asemenea, au fost expuși la două articole cu puncte de vedere opuse și li s-a cerut să evalueze credibilitatea informațiilor și extremismul opiniilor.

Studiul a arătat că, deoarece chatboturile oferă un domeniu mai restrâns de informații și se fac ecoul convingerilor preexistente ale utilizatorilor, participanții care le-au folosit au fost mai înrădăcinați în pozițiile lor inițiale și au reacționat mai puternic împotriva punctelor de vedere opuse.

Oamenii au tendința de a căuta informații care se aliniază cu punctele lor de vedere

“Oamenii au tendința de a căuta informații care se aliniază cu punctele lor de vedere, un comportament care îi prinde adesea într-o cameră de ecou a opiniilor asemănătoare”, a explicat Xiao. “Am constatat că acest efect de cameră de ecou este mai puternic în cazul chatboților decât în cazul căutărilor tradiționale pe internet.”

Acest efect apare parțial din cauza modului în care utilizatorii interacționează cu chatbots – punând întrebări complete în loc de cuvinte cheie, ceea ce duce la răspunsuri care se concentrează în mod îngust fie pe beneficiile, fie pe dezavantajele unei probleme, în funcție de formularea întrebării.

“Cu chatbots, oamenii tind să fie mai expresivi și să formuleze întrebările într-un mod mai conversațional. Este o funcție a modului în care vorbim”, a spus Xiao. “Dar limbajul nostru poate fi folosit împotriva noastră”.

Potențial pentru o societate mai polarizată

Dezvoltatorii de inteligență artificială pot proiecta roboți de chat pentru a detecta indicii în întrebări care indică preferințele și prejudecățile unui utilizator, permițând inteligenței artificiale să își adapteze răspunsurile în consecință. De exemplu, cercetătorii au testat un chatbot programat cu o agendă ascunsă pentru a fi de acord cu utilizatorii, ceea ce a intensificat efectul de cameră de ecou.

Încercările de a atenua acest efect prin antrenarea unui chatbot pentru a oferi opinii contrare s-au dovedit a fi ineficiente, la fel ca și eforturile de a încuraja verificarea faptelor prin crearea de link-uri către sursele de informații – puțini participanți au urmat aceste link-uri.

“Având în vedere că sistemele bazate pe IA devin din ce în ce mai ușor de construit, vor exista oportunități pentru actorii rău intenționați de a se folosi de IA pentru a face o societate mai polarizată. Crearea de agenți care prezintă întotdeauna opinii din partea cealaltă este cea mai evidentă intervenție, dar am constatat că nu funcționează”, a declarat Xiao.

Citeste mai mult

NATIONAL

I-au dat arme, dar are o nemulțumire uriașă: ce reproșuri aduce Zelenski, Occidentului

Publicat

in

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reproşat vineri Occidentului că interzice Ucrainei să folosească armele furnizate de Europa şi Statele Unite pentru a lovi teritoriul rus, într-un interviu exclusiv acordat AFP, scrie AGERPRES.

“Ei ne pot lovi de pe teritoriul lor, acesta este cel mai mare avantaj pe care îl are Rusia, iar noi nu putem face nimic sistemelor lor (de armament) situate pe teritoriul rus cu armele occidentale. Nu avem dreptul să facem acest lucru”, a spus el, subliniind că i s-a plâns din nou săptămâna aceasta secretarului de stat american, Antony Blinken.

Lipsă de oameni și moral prost

content-image

Zelenski, a recunoscut vineri, într-un interviu acordat AFP, că ţara sa duce lipsă de oameni şi că acest lucru afectează moralul trupelor, în timp ce sâmbătă intră în vigoare o nouă lege privind mobilizarea pentru a reface rândurile armatei.

“Trebuie să umplem rezervele (…) Există un număr semnificativ de brigăzi care sunt goale. Trebuie să o facem pentru ca băieţii (care sunt pe front) să poată avea rotaţii normale. Aşa se va îmbunătăţi moralul”, a spus el.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend