Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Accident feroviar într-un tunel din Belgrad: un tren de călători lovește un marfar

Publicat

in

În total, 13 persoane au fost rănite vineri, dintre care patru grav, în ciocnirea unui marfar cu un tren de călători care avea interdicţie de trecere într-un tunel din Belgrad, a indicat ministrul sârb al transporturilor, Goran Vesic, scrie AFP, citat de AGERPRES.

„Treisprezece persoane au trebuit să fie primească îngrijiri, printre care mecanicul, o controloare de bilete şi doi pasageri, toţi patru transportaţi la centrul de urgenţă”, a precizat Goran Vesic. „Nouă pasageri s-au putut întoarce acasă”, deoarece aveau răni uşoare, potrivit aceleiaşi surse.

Ministrul de interne, Ivica Dacic, anunţase anterior nouă răniţi.

„Am fost norocoşi. Nu sunt morţi, asta e cel mai important”, a declarat el presei, în apropiere de locul accidentului, la aproximativ 4 kilometri de centrul Belgradului, lângă podul Pancevo.

„La faţa locului au fost trimişi 25 de pompieri cu şapte vehicule, deoarece echipele medicale nu au putut accede la locul coliziunii”, a adăugat Ivica Dacic, citat pe site-ul televiziunii naţionale (RTS).

Potrivit ministrului sârb al transporturilor, trenul de călători a lovit, ‘în mijlocul tunelului’, trenul de marfă care era oprit.

Loading

DIVERSE

Concedieri în rafală. Care sunt departamentele care rămân fără angajaţi

Publicat

in

Concedieri  în SUA. Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a prezentat marţi un proiect al unei reforme profunde a Departamentului de Stat – acuzat de faptul că este supradimensionat şi că nu se conformează obiectivelor ideologice ale administraţiei lui Donald Trump – desfiinţarea unor locuri de muncă şi misiuni diplomatice, relatează AFP.

Aparatul diplomatic american este de mult timp oaia neagră a conservatorilor, care vor o administraţie care să se concentreze mai mult asupra apărării intereselor americane şi mai puţin asupra avansării unor valori catalogate drept progresiste în întreaga lume.

”În forma sa actuală, Departamentul (de Stat) este umflat, birocratic, incapabil să-şi îndeplinească misiunea diplomatică esenţială în această nouă eră de competiţie între marile puteri”, afirmă într-un comunicat secretarul de Stat.

Efect de bumerang la buget după concedieri masive, nu mai are cine verifica marile averi

Reorganizarea prevede, între altele, desfiinţarea unei divizii care se ocupă cu ”securitatea civililor, democraţia şi drepturile omului”.

Ea va fi înlocuită cu o instanţă însărcinată cu ”coordonarea ajutorului străin şi afacerile umanitare”, care urmează să absoarbă ceea ce a rămas din USAID, agenţia de dezvoltare care gestiona un buget reprezentând aproape jumătate din ajutorul umanitar din lume, redus la aproape nimic de către administraşia Trump.

Noua instanţă cuprinde un birou însărcinat cu ”democraţia, drepturile omului şi libertatea religioasă” în locul unui birou care se ocupa, între altele, cu dreptul la muncă în întreaga lume.

Acesta din urmă a ”devenit o platformă a activiştilor de stânga în vederea purtării unor vendettas împotriva liderilor anti-woke în ţări ca Polonia, Ungaria sau Brazilia”, scrie Marco Rubio în acest text, publicat pe platforma Substack.

În acest proeict de reorganizare dispar, de asemenea, atât un birou care aduna probe ale unor crime de război în Ucraina şi în alte părţi, cât şi un birou care lucra la prevenirea atrocităţilor.

Poziţia de emisar special însărcinat cu lupta împotriva modificărilor climatice a fost de asemenea desfiinţată.

Închiderea unui birou nu înseamnă că sarcinile acestuia nu vor mai fi realizate, a subliniat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Tammy Bruce, ci că ele vor fi realizate ”în mod mai rapid şi mai agil”.

Opoziţia critică valul de concedieri

Opoziţia democrată denunţă această reformă şi îl acuză pe Marco Rubio de lipsă de transprenţă şi de faptul că cedează teren rivalului chinez, care depăşeşte Statele Unite ca număr de posturi diplomatice în întreaga lume.

Proiectul ”nu vizează cu adevărat o optimizare a Departamentului de Stat, ci, în realitate, (vizează) lichidarea soft power americane, inclusiv a apărării noastre a drepturilor omului şi a democraţiei în lume”, îşi exprimă regretul democratul cu cel mai înalt rang în cadrul Comisiei Afacerilor Externe din Camera Reprezentanţilor, Gregory Meeks.

Senatorul Brian Schatz, însărcinat să supravegheze bugetul Departamentului de Stat în grupul democraţilor din Senat, evocă ”îngrijorări grave cu privire la capacitatea Statelor Unite de a-şi exercita leadershipul mondial” prin această reformă.

Concedieri 2025. Disponibilizări pe capete, de ce se dau afară angajaţii mai tineri. Ce este Task-masking-ul

Marco Rubio a postat pe X un articol în care se arată că numărul birourilor de la Departamentul de Stat va scădea de la 734 la 602 şi că adjuncţii secretarului de Stat urmează să propună în termen de o lună planuri de reducere cu 15% a personalului pe care-l conduc.

Aceste date par ”corecte”, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul Departamentului, care a stat de vorbă cu presa.

El declară că desfiinţarea posturilor nu înseamnă neapărat concedieri şi  că planul urmează să fie discutat atât în Congres, cât şi cu angajaţii, în lunile următoare, în vederea finalizării reorganizării.

Aceasta este, însă, mai puţin brutală decât sugerau alte versiuni avute iniţial în vedere.

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

Ipoteză explozivă: „BNR va deprecia leul cu 35%, nu vor avea de ales”. Românii ar merge cu sacoşa de bani pentru o legătură de pătrunjel la piaţă

Publicat

in

Fostul premier Florin Cîțu susține că Banca Națională a României (BNR) va fi nevoită să permită deprecierea leului cu 35%, urmată de creșterea dobânzii de politică monetară la 10%. Toate aceste decizii vin în contextul în care România a ajuns să aibă cel mai mare deficit bugetar ESA din UE, 9,3 din PIB, conform datelor Comisie Europene.

”BNR o să permită în perioada următoare deprecierea cu 35% a leului (în două etape de depreciere) urmată de creșterea dobânzii de politică monetară la 10%.

(BNR nu o să aibă altă variantă. Și nu este neapărat doar vina BNR că se ajunge acolo).

P.S. Evident că există și scenariul unei corecții a dezechilibrelor prin reformele făcute de guvern. Dar tot de corecție/recesiune vorbim . Cine pune bani pe acest scenariu? Mai simplu. Ce politician dintre cei care ne conduc, sau vor să ne conducă, își asumă un cost politic când știe că oricum face piața corecția?”, arată Florin Cîțu.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat, în februarie, că banca va lăsa treptat din mână cursul leu-euro, mai ales că bugetul este construit pe ipoteza că moneda unică europeană va trece de pragul de 5 lei.

Isărescu a prezentat raportul asupra inflației, care acoperă ultimele trei luni ale anului trecut. În principal, creșterea generalizată a prețurilor a fost antrenată de scumpirile carburanților și ale unor alimente, a spus Isărescu într-o conferință de presă.

„Rata anuală a inflației, pe baza indicelui prețurilor de consum, a urmat o tendință descendentă, care s-a temperat în trimestrul III și s-a transformat într-un proces de inversare în trimestrul IV. Printre factorii care au dus la această situație, de menționat în mod deosebit sunt influența secetei și evoluțiile pe piața energiei, în special la combustibili. Combustibilii și alimentele procesate au determinat o ușoară revenire a inflației la final de an”, a explicat guvernatorul.

Legat de prognozele de inflație pentru anul în curs, economistul a punctat faptul că există multe semne de întrebare pe plan internațional, care au făcut și în trecut ca estimările Băncii Centrale să fie mai „optimiste” decât a demonstrat realitatea economică.

„Sunt atât de multe incertitudini la nivel internațional, iar riscurile pe care le-am prins noi ar putea să se dovedească, spunem așa, depășite”. Legat de prognozele mai optimiste ale băncii pentru rata anuală a inflației, guvernatorul spune că economiștii „și-au făcut autocritica”.

Isărescu a ținut să sublinieze că trecerea de pragul de 5 lei nu este un eveniment atât de șocant pe cât ar indica discuțiile din spațiul public, din moment ce variația față de prețul de astăzi este una minoră. De cursul valutare depind prețurile chiriilor și ale abonamentelor de telefonie, printre altele, dar o creștere ușoară a cursului nu ar duce la o explozie în facturi, conform economistului.

Ce se întâmplă cu creditele românilor. Anunţ de ultimă oră de la BNR

„Bugetul a fost construit pe un curs de peste 5 lei, este posibil să se întâmple. Bugetul este construit pe baza datelor unei autorități guvernamentale de prognoză. Eu aș detensiona discuțiile legate de creșterea cursului. De la 4,97 la 5 este mai puțin de 1%. Ne-am ținut de curs, l-am stabilit, ancorat, chiar dacă avem o politică de flotare. Pe lângă război, am fost blagosloviți și cu o criză energetică care a împins prețurile în sus. Cum am ținut cursul stabil? Asta este arta direcției noastre de piață. Am intervenit în piață, dar noi suntem intermediari între Ministerul Finanțelor și piață”, a declarat Isărescu, răspunzând la o întrebare din partea pieței.

Cursul rămâne probabil cel mai relevant indicator economic pentru România, deși guvernatorul spune că poate ar fi fost potrivit să aibă și România un indice bursier, precum Dow Jones în SUA, care să fie mai relevant decât perechea leu-euro. „Nu știu nici eu ce se va întâmpla cu cursul. Ușor-ușor, vom da mai multă flexibilitatea, pe măsură ce tensiunea politică se disipează”, a mai spus guvernatorul.

În prognoza sa de inflație, BNR arată că o sursă de nesiguranță pentru predicții vine din zona măsurilor legate de taxe și impozite. Totuși, guvernatorul susține că măsurile anunțate deocamdată, începând cu înghețarea cheltuielilor sociale și eliminarea facilităților fiscale de la finalul anului trecut, sunt unele care indică o direcție potrivită.

„Direcția coaliției este una bună – a oprit mai întâi deteriorarea, prin ordonanță (trenuleț – n.r.). Prin buget, a întors nava de la un deficit mai mare la unul mai mic. Consiliul Fiscal merge pe un deficit mai mare, dar nu a luat în considerare o mai bună colectare a impozitelor. Totuși, se poate. După Consiliul Fiscal, o prioritizare a investițiilor – sunt foarte multe și poate nu ai timp să le faci – ar putea reduce deficitul”, mai spunea Isărescu.

Execuția bugetară din vară va arăta cât de bine stă țara, punctează guvernatorul. Pe plan internațional, diferitele conflicte – armate sau comerciale – pun mari probleme pentru economia țării noastre, deși într-o manieră mai degrabă indirectă. Isărescu a făcut referire în mod specific la taxele vamale cu care amenință administrația SUA, condusă de Donald Trump. Deocamdată, primele bariere tarifare se referă la aluminiu și oțel, însă Uniunea Europeană deja se gândește la taxe vamale pe anumite produse agricole americane, ceea ce ar putea înteți conflictul.

Autoritățile trag un semnal de alarmă: Românii primesc apeluri false în numele Poliției și al BNR. Cum funcționează noul tip de fraudă

„Direct, taxele vamale americane nu afectează România. Indirect, bineînțeles, orice război comercial între SUA și Uniunea Europeană are impact asupra noastră”, punctează Isărescu. Prognoza de inflație nu ia în considerare efectele conflictului comercial, se bazează pe o mișcare „în limite rezonabile” ale războaielor de orice fel.

Un eventual război comercial nu va împinge doar prețurile în sus, ci „va crea recesiune”. Presiunea inflaționistă a slăbit, dar „intrăm într-o perioadă de deficit de cerere, cu un impact mai degrabă negativ asupra creșterii economice, dar acest lucru depinde de calitatea factorilor”. „Anul trecut, am avut o creștere masivă a consumului, dar asta s-a văzut în importuri, nu în creștere economică”, subliniază guvernatorul.

„Nu este momentul să ne gândim la reducerea dobânzii de politică monetară, pentru că există incertitudini suficiente legate de mișcările de capital, iar acest lucru ar putea pune presiune pe cursul valutar”, a declarat Isărescu, cu privire la schimbarea costurilor de împrumut. Următoarea ședință a consiliului de administrație BNR va avea loc la începutul lunii aprilie.

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

Dezastru pentru Tesla, venitul net a scăzut cu 71% faţă de 2024. Musk promite investitorilor că îşi va reduce activitatea în DOGE

Publicat

in

Miliardarul Elon Musk anunţă că se întoarce la Tesla, îndepărtându-se parţial de rolul său controversat în administraţia Trump, după ce a fost învinovăţit pentru scăderea profiturilor şi a vânzărilor companiei, transmite CNN.

Musk a declarat marţi investitorilor Tesla că îşi va reduce activitatea din cadrul Department of Government Efficiency (DOGE) la o zi sau două pe săptămână începând cu luna viitoare.

”Începând cu luna viitoare, mai, alocarea mea de timp pentru DOGE va scădea semnificativ”, a declarat Musk în timpul unui apel privind câştigurile Tesla.

Dar Musk şi-a apărat activitatea în cadrul Departamentului pentru Eficienţă Guvernamentală (DOGE), spunând că este necesar să se reducă „risipa şi frauda”, în timp ce a îndemnat investitorii să „privească dincolo de loviturile şi gropile aflate imediat în faţa noastră”.

El a dezvăluit schimbarea, după ce Tesla a raportat că trimestrul său a fost mult sub previziuni şi că escaladarea războiului comercial a întunecat perspectivele companiei pentru restul acestui an.

O româncă îl înfruntă pe Elon Musk în instanță. Cine e Cristina Bălan, inginera pe care miliardarul a concediat-o în 2014

Deşi Tesla este mai puţin expusă tarifelor decât majoritatea celorlalţi producători auto, aceasta a declarat că va trebui să îşi revizuiască orientările din cauza disputelor comerciale actuale.

„Este dificil de măsurat impactul schimbării politicii comerciale globale asupra lanţurilor de aprovizionare cu automobile şi energie, a structurii noastre de costuri şi a cererii de bunuri durabile şi servicii conexe”, a transmis compania.

Trump a impus tarife pentru importurile de automobile la 3 aprilie şi a promis că va impune tarife suplimentare pentru piese în lunile următoare. Tesla produce maşinile pe care le vinde în Statele Unite în fabrici americane, astfel încât este mai puţin expusă la tarifele pentru maşinile importate decât alţi producători auto importanţi, dar importă piese pentru maşinile pe care le construieşte în fabricile sale din SUA.

Musk nu a dat vina în mod specific pe Trump pentru incertitudinea privind politica comercială, deşi a încercat să pună o anumită distanţă între el şi administraţie în această privinţă.

„Decizia privind tarifele este în întregime la latitudinea preşedintelui Statelor Unite”, a spus el. „Voi interveni cu sfatul meu. Am declarat de multe ori că tarifele mai mici sunt o idee bună pentru prosperitate. Voi continua să pledez pentru tarife mai mici decât pentru tarife mai mari. Asta este tot ce pot face”, a adăugat Musk.

Constructorul auto a raportat că veniturile sale au scăzut cu 9%, veniturile din sectorul auto scăzând cu 20%. Venitul ajustat a scăzut cu 39%. Aceste scăderi au fost mai mari decât previziunile. Venitul său net, cea mai strictă definiţie a profitabilităţii sale, a scăzut cu 71% faţă de anul precedent.

Românii își scot la vânzare mașinile Tesla, pentru a-l boicota pe Elon Musk. Tot mai puțini vor să conducă mașina produsă de compania miliardarului american

La începutul lunii aprilie, Tesla a avertizat investitorii că în primul trimestru a înregistrat cea mai mare scădere a vânzărilor din istoria sa, livrând cu 50.000 de vehicule mai puţin decât în primele trei luni ale anului trecut. Scăderea vânzărilor a însemnat că Tesla a înregistrat cele mai mici vânzări din ultimii aproape trei ani.

Declinul este uimitor pentru o companie care, până de curând, raporta o creştere anuală a vânzărilor între 20 % şi 100 % aproape în fiecare trimestru, ceea ce a fost în mare parte responsabil pentru preţul ridicat al acţiunilor sale, care a făcut-o să valoreze mai mult decât orice alt producător auto din lume.

Musk respinge protestele

În ultimele săptămâni, analiştii au dat o mare parte din vina pentru cea mai mare scădere a vânzărilor din istoria companiei pe rolul controversat al lui Musk în administraţia Trump, în calitate de şef al DOGE, care a dus la proteste în faţa showroom-urilor Tesla şi la vandalizarea instalaţiilor sale.

A existat, de asemenea, o scădere accentuată a vânzărilor în Europa, unde Musk a devenit, de asemenea, activ din punct de vedere politic, sprijinind partidele politice de extremă dreapta din Germania şi Regatul Unit.

Musk a susţinut, fără a oferi nicio dovadă, că acei protestatari au vorbit pentru că au primit „risipa şi frauda” pe care, potrivit lui, DOGE le-a eliminat. De asemenea, el a apărat activitatea DOGE ca fiind lucrul corect pentru ţară şi companie.

„Cred că lucrul corect de făcut este să combatem risipa şi frauda şi să încercăm să readucem ţara pe drumul cel bun”, a spus el.

„Dacă nava Americii se scufundă, Tesla va merge cu ea”, a adăugat miliardarul.

El a recunoscut, de asemenea, că au existat critici cu privire la timpul pe care l-a petrecut la DOGE şi nu la conducerea Tesla. Dar el a spus că munca de înfiinţare a DOGE este „în mare parte terminată”, astfel încât el poate acum să se îndepărteze şi să se concentreze din nou pe Tesla.

Acţiunile Tesla au crescut cu 4% în timpul tranzacţiilor după închiderea şedinţei, ca urmare a anunţului lui Musk că se îndepărtează de DOGE.

Musk a respins, de asemenea, o întrebare cu privire la deteriorarea mărcii Tesla. El a atribuit orice scădere a vânzărilor slăbiciunii economice generale şi incertitudinii consumatorilor, în ciuda faptului că scăderea a avut loc în timp ce vânzările pentru modelele EV concurente şi alţi producători auto au crescut.

„În absenţa problemelor macros, nu vedem nicio reducere a cererii”, a spus el.

Musk a insistat, de asemenea, că perspectiva pe termen lung pentru Tesla este puternică, în ciuda rezultatelor proaste din cel mai recent trimestru.

„Viitorul Tesla este mai strălucitor ca niciodată”, a spus el, adăugând că problemele sale nu sunt nici pe departe atât de grave precum au fost în trecut. El a promis că lucrările Tesla privind conducerea autonomă şi roboţii umanoizi, care nu s-au ridicat încă la înălţimea promisiunilor din trecut ale lui Musk, vor produce o perioadă de „abundenţă durabilă pentru toţi”.

„Acesta este un viitor fericit”, a promis el.

O călătorie în rollercoaster pentru acţiuni

Acţiunile Tesla aproape s-au dublat între ziua alegerilor şi un nivel record la mijlocul lunii decembrie, în speranţa că noua administraţie va implementa politici favorabile Tesla. Dar acţiunile au pierdut tot câştigul post-electoral, scăzând cu 50% de la maxim până la închiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Compania a reafirmat că intenţionează în continuare să scoată pe piaţă „modele mai accesibile” până la sfârşitul lunii iunie, deşi lista sa de capacităţi pentru diferitele sale modele şi uzine nu prevede producţia unui astfel de model în restul acestui an. De asemenea, a declarat că „robotaxi”-ul său fără şofer va fi lansat până anul viitor. Compania a promis că nu va avea un volan sau pedale de acceleraţie sau frână, şi că un serviciu iniţial cu pentru plimbări fără şofer va începe mai târziu în această primăvară.

Problemele Tesla nu se datorează numai produselor întârziate, comerţului şi respingerii rolului lui Musk în administraţia Trump. De asemenea, se confruntă cu o concurenţă sporită din partea ofertelor de vehicule electrice ale altor producători auto, inclusiv din China.

Producătorul auto chinez BYD , de exemplu, a devansat Tesla în ceea ce priveşte vânzările de vehicule electrice în mai multe trimestre din ultimii ani, inclusiv în primul trimestru al acestui an, deşi Tesla şi-a păstrat întotdeauna poziţia de lider în ceea ce priveşte vânzările pe întregul an. Dar Tesla este pe cale să piardă acest titlu în 2025, având în vedere tendinţele actuale de vânzări.

China este cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice şi a doua cea mai mare piaţă pentru Tesla, după Statele Unite. Vânzările din China nu au fost defalcate în raportul privind rezultatele de marţi.

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

Anunțul făcut de Elena Vîșcu la un an de la divorțul de CRBL: „M-am desprins! Am lăsat în urmă durerea și am ales lumina”

Publicat

in

Elena Vîșcu a ținut să le mulțumească fanilor și celor apropiați pentru toată susținerea din această perioadă, care a fost despre vindecare, regăsire și puterea de a merge mai departe. Fosta soție a lui CRBL le-a împărtășit urmăritorilor că, acum un an, a ales lumina în locul durerii, iar acum se simte, în sfârșit, ea însăși.

Citește și: Care este relația dintre CRBL și Elena Vîșcu după divorț: „Hârtia aia e egal cu zero”

Elena Vîșcu: „Mi-am dat un an să mă vindec. Și m-am regăsit”

La mulți ani mie! Acum un an, m-am desprins. Am lăsat în urmă durerea și am ales lumina. Mi-am dat un an să mă vindec. Și m-am regăsit. Elena s-a întors. Și nu mai pleacă. În sfârșit, eu sunt eu. Mulțumesc, Doamne, pentru tot. Veșnic recunoscătoare.

Mulțumesc vouă, oamenilor mei, familiei mele virtuale, pentru toată susținerea. Mulțumesc celor din jurul meu. Prietenilor mei adevărați. Sunt norocoasă. Sunt binecuvântată. Mulțumesc familiei mele. Mă înclin în fața voastră. Din inimă”, a scris ea pe Internet.

CRBL și Elena Vîșcu au custodie comună, dar fiica lor stabilește întâlnirile cu artistul. La începutul acestui an, fosta soție a cântărețului a vorbit despre Alessia, fiica pe care o au împreună.

Da, custodia este comună. Există o hârtie scrisă, dar degeaba e hârtie scrisă când copilul decide. Deja are 14 ani, eu nu pot cu forța s-o duc nicăieri. Noi avem o comunicare, n-am o limită: vii acum, nu vii acum. Nu există! Da există o hârtie, dar hârtia aia pentru mine e egal cu zero. Când vrei să vii, vii! Adică e libertate.

Sunt pentru o comunicare sănătoasă pentru că eu cred cu tărie într-o relație sănătoasă și cu tata și cu mama. Adică așa poți să crești un copil sănătos și întreg.Ce ține de Alessia. Eu nu am ce să discut decât ce ține de Alessia și binele ei.

A avut o pauză (n.r.: de la dansuri), dar chiar la începutul anului, chiar pe întâi dimineața mi-a zis: „Mami, eu am hotărât, anul acesta vreau să reîncep să dansez’. Ok, gata, facem. Bine că în Republica Moldova dansul stă foarte bine, e super dezvoltat și atunci avem unde să dansăm ca să zic așa”, a spus Elena Vîșcu.

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

TEST. Câţi cai vezi în această imagine? Află ce ascunde personalitatea ta

Publicat

in

Iata un test simplu care te va ajuta sa interpretezi aspecte profunde ale personalitatii tale. Regulile sunt simple. Priveste cu atentie imaginea, pret de una-doua secunde, si numara cati cai vezi. Nu trisa! Vezi apoi semnificatia numarului gasit de tine.

Un singur cal
Esti o persoana care vedea imaginea de ansamblu. Vezi totul ca intreg si,de obicei, iei decizii pripite. Nu stai sa analizezi in amanunt o problema. Dar, rapiditatea cu care vezi o imagine te face sa o iei inaintea tuturor. Tu ai deja o schema in minte, inainte ca ceilalti sa puna mana pe pix ca sa scrie.

TEST IQ. Cine a furat pepenele? Numai geniile cu o minte sclipitoare răspund în 5 secunde

Ai obiceiul de a fi delasator si trebuie sa lucrezi cu tine pentru a-ti dezvolta abilitatile. Nu le lasa sa se iroseasca din cauza lenii.

Intre 5 si 10 cai
Esti perfectionist. Tu nu iei lucrurile asa cum par. Le analizezi, le intorci pe toate partile sa vezi daca merita cu adevarat. Deciziile sunt in majoritate rationale. In ciuda sensibilitatii tale, iti urmaresti cu atentie scopurile. Nu te dai batut. Esti mereu in miscare, nu stai locului, tot timpul ai ceva de facut. Chiar si daca e nevoie de mergi taras din cauza oboselii, tu nu renunti.

Iti este greu sa recunosti ca exagerezi cateodata, ca iti supraestimezi fortele si dai gres. Dar, chiar ai asa, o persoana care nu se da batuta nu va renunta din cauza unui esec.

Citește și : TEST IQ pentru oamenii cu adevărat inteligenți. Identificați greșeala din fotografie în trei secunde

Peste 11 cai
Esti perfectionistul PERFECT. Ai ochi pentru fiecare detaliu, nimic nu-ti scapa. Vezi si cele mai mici amanunte, pe care multi le pierd din vedere. Oamenii adora sa lucreze cu tine pentru ca stiu ca nu ii vei dezamagi

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Loading

Citeste mai mult

DIVERSE

NOROCUL favorizează 3 ZODII pe tot parcursul sezonului TAUR

Publicat

in

Sezonul Taur este exact momentul de liniște și pace de care avem nevoie – și este și norocos, mai ales dacă te numeri printre aceste trei semne zodiacale. Norocul favorizează trei zodii în sezonul Taurului, o perioadă mult așteptată de calm și echilibru după un început de an destul de haotic. Venus și Mercur sunt acum directe, aducându-ne tuturor o dispoziție mai pozitivă, în ton cu energia susținătoare și încurajatoare a sezonului Taurului. Soarele intră în zodia Taur pe 19 aprilie, aducând stabilitate și ancorare. Dacă sezonul Berbecului a fost plin de surprize, sezonul Taurului promite o perioadă mult mai liniștită.

Nu doar Soarele se află în Taur, ci și Luna Nouă din 27 aprilie va fi la intensitate maximă, ajutându-ne să fim mai încrezători și optimiști în privința noilor începuturi.
În următoarele șase luni, vom avea disciplina și îndrumarea necesare pentru a crea lucruri magice. Pe 10 mai, Mercur intră în Taur, punând accent pe dragoste și romantism, dar și pe exprimarea valorilor și dorințelor legate de bani. Luna Plină din Scorpion, pe 12 mai, aduce reconciliere și eliberare – un nou început care încheie tranziția retrogradă a lui Venus.

Sezonul Taur ne inspiră să ne exprimăm cu încredere, să ne urmăm obiectivele și să credem că iubirea și speranța pot fi un adevărat leac.

Toate zodiile vor beneficia într-un fel sau altul de acest sezon norocos, însă următoarele trei vor fi cele mai favorizate:

Taur
O mulțime de experiențe minunate te așteaptă odată cu intrarea Soarelui în semnul tău, aducând calm după sezonul Berbecului, care a fost mai agitat. Acum e momentul să te așezi, să plantezi idei și să le vezi înflorind. Reprezinți și magia primăverii, înflorind în cea mai bună versiune a ta. Sezonul începe cu Luna Nouă din 27 aprilie, care aduce echilibru. Această Lună Nouă, aflată în exaltare, pune accent pe obținerea prosperității în următoarele săptămâni prin proiecte noi, oportunități profesionale și întâlniri benefice.

Citește și: Horoscop Camelia Pătrășcanu. Astrele anunță zile cu soare pentru mai multe zodii

Cu Venus în mers direct, vei putea primi dragostea și grija de care ai nevoie. Pe 10 mai, Mercur intră în Taur, activând sectorul financiar și ajutându-te să fii mai inventiv și eficient în muncă. Proiectele complexe sau care cer concentrare intelectuală vor fi mai ușor de gestionat, datorită rezistenței și răbdării tale.

Luna Plină din Scorpion, pe 12 mai, te ajută să închei capitole legate de lecțiile retrogradului lui Venus, deschizând calea pentru un nou început în iubire. Relațiile existente se vor întări, iar cei singuri pot întâlni persoane interesante. Sezonul tău va avea un aer magic și vindecător – perfect pentru a-ți reîncărca bateriile și a porni pe un nou drum.

 

Fecioară
Dragă Fecioară, norocul te favorizează în sezonul Taur, deoarece zodiile de pământ vor simți cel mai bine beneficiile acestei perioade. Este momentul perfect să-ți pui în valoare talentele. Luna Nouă din 27 aprilie formează un aspect favorabil cu zodia ta, oferindu-ți un start excelent pentru a-ți dezvolta cunoștințele și înțelegerea în următoarele șase luni.

Horoscop aprilie 2025: 2 ZODII pentru care luna n-a început prea bine, dar vor o vor încheia în forță

Sezonul Taurului îți luminează mintea și te face mai receptiv la informații noi. Activitățile legate de redactare, editare sau organizare mentală vor fi mai interesante acum, deoarece tu iubești planificarea și ordinea. Soarele și Luna Nouă te ajută să te concentrezi și mai profund asupra detaliilor. Cei implicați în domeniul educațional vor avea o perioadă de succes, cu rezultate vizibile. Când Mercur intră în Taur pe 10 mai, vei avea parte de revelații și claritate în gândire. Dacă te-ai simțit confuz în privința viitorului, vei începe să vezi planuri concrete formându-se.

Luna Plină din 12 mai îți va aduce evoluție în rețelele sociale sau profesionale și vei întâlni oameni care îți împărtășesc filozofia de viață. Călătoriile pot deveni mai atractive. Sezonul Taurului îți aduce farmec și bucurie, și vei fi foarte mulțumit să înveți și să crești în această perioadă.

Mai multe pe sfatulparintilor.ro

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend