Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Judecători care au ‘uitat’ să-și facă meseria: O judecătoare cu sute de dosare nemotivate și un fost candidat la CSM cu amânări de luni de zile, ‘prinși’ de IJ

Publicat

in

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că cercetează doi magistraţi care au amânat de zeci de ori pronunţarea în unele dosare. Unul dintre ei a dispus amânarea pronunţării peste termenul prevăzut de dispoziţiile legale într-un număr de 173 de dosare, iar celalalt a prelungit nejustificat procedurile în mai multe dosare

”La data de 10 noiembrie 2022, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna FINTA FABIOLA CORINA, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”, a transmis, vineri, Inspecţia Judiciară.

Sursa citată a precizat că inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat a amânat de 10 ori, în perioada octombrie 2021-martie 2022, pronunţarea soluţiei dosarului care a stat la baza sesizării.

”De asemenea, judecătorul a dispus amânarea pronunţării peste termenul prevăzut de dispoziţiile legale într-un număr de 173 de dosare şi nu a respectat termenul legal de redactare într-un număr de peste 400 de hotărâri. Situaţia de fapt expusă arată că magistratul vizat şi-a constituit o procedură de lucru care a condus la temporizarea procedurilor judiciare, fapt ce indică un management defectuos în gestionarea lucrărilor”, mai arată instituţia citată.

De asemenea, instituţia îl cercetează pe GHICA MIHAI ŞTEFAN, judecător în cadrul Tribunalului Cluj, fost candidat la CSM, ”pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.

”Inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat, în calitate de preşedinte al completului de judecată, a amânat succesiv pronunţarea într-o cauză de 12 ori, de la data de 8 octombrie 2021 până la data de 8 iunie 2022, pe o perioadă de 9 luni”, au mai transmis reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Potrivit acestora, ”magistratul vizat a deliberat, redactat şi pronunţat hotărârile judecătoreşti în 5 dosare penale, cu depăşirea termenelor legale, pe perioade cuprinse între 5 şi 9 luni, cu consecinţa prelungirii nejustificate a procedurilor judiciare”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Crimă în Săptămâna Mare! O femeie şi-a înjunghiat fiul şi, apoi, a sunat la 112 să spună că acesta s-a sinucis

Publicat

in

De

Crimă într-o localitate din Bihor, acolo unde o femeie de 58 de ani şi-a înjunghiat fiul, în vârstă de 34 de ani, apoi a sunat la 112 să spună că, de fapt, bărbatul şi-ar fi pus capăt zilelor.

S-a întâmplat în localitatea Bozorel din Bihor, acolo unde poliţişti au descoperit o crimă șocantă.

Din primele informaţii, în urma unui conflict spontan, femeia şi-a înjunghiat mortal fiul, apoi a sunat la 112 pentru a sesiza că acesta şi-ar fi pus capăt zilelor.

Femeia este cea care a comis crima

La faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie, de la Secția 1 de Poliție Rurală Borod, de la Serviciul de Investigații Criminale și specialiști criminaliști, însoţiţi şi de un medic legist din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bihor.

Urmare cercetărilor s-a stabilit că, de fapt, femeia este cea care a comis crima.

Ea a fost reținută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de omor asupra unui membru de familie, notează ebihoreanul.ro.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rafila, noi declarații despre situația dr Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, care este medic și la clinica soției

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat dar trebuie respectate anumite condiţii, şi anume trebuie ca programul să fie respectat în integralitate la spitalul public. „Sunt multe situaţii în care nu se întâmplă lucrul ăsta”, a subliniat Rafila. Asta, în contextul investigației Hotnews.ro care a arătat că dr. Cătălin Cârstoiu trimitea pacienți de la spitalul Universitar la clinica privată a soției sale.

Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

”Discuţiile au fost în jurul calităţii lui de manager al spitalului”, a declarat Rafila la Digi24 în legătură cu situația dr. Cârstoiu care a făcut ca PSD-PNL să renunțe la candidatura acestuia, potrivit news.ro.

”Dacă există o incompatibilitate, ea trebuie stabilită de către instituţiile responsabile”, a precizat el.

”Eu sunt adeptul flexibilităţii într-o măsură în care bunul simţ şi etica sunt respectate. Adică, un pacient poate să opteze între un spital public şi un spital privat, este dreptul lui. Diferenţa este că la un spital public nu plăteşte nimic, la un spital privat poate să plătească o sumă considerabilă, sigur, pe baza unui contract, în plus faţă de ce decontează CAS. De asemenea, este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat dar trebuie respectate nişte condiţii. Dacă eu am cartea de muncă la spitalul public, eu trebuie să îmi desfăşor programul, activitatea, în integralitate la spitalul public. După ce îmi termin programul la spitalul public, mă pot duce la spitalul privat, să lucrez două ore, trei ore”, a spus ministrul.

Întrebat dacă se întâmplă acest lucru, Alexandru Rafila a răspuns: ”Cred că sunt multe situaţii în care nu se întâmplă lucrul ăsta. Managerii de spitale au responsabilitatea respectării programului de lucru”.

Anterior, pe subiect, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că „trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicabile”, pe fundalul discuției din societate, care decurge din parazitarea sistemului public de sănătate, inclusiv prin mutarea pacienților de la stat la privat.

Citește și:

Ce spunea Rafila în 2022: “Pacientul nu poate fi evaluat într-un spital public şi apoi îndrumat de acelaşi medic într-un spital privat”

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend