Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Milioanele de euro în conturile partidelor – Gabriela Zoană a cotizat la PSD cu 25.300 lei, anul trecut

Avatar

Publicat

in

Partide politice din românia și-au publicat în Monitorul Oficial, potrivit legii, situația veniturilor încasate anul trecut din cotizații, donații și alte surse. Surpriza vine de la faptul că principalii cotizanţi ai partidelor sunt actuali parlamentari si candidati actuali păe listele de partid. Dacp principalul sponsor al PNL a fost Cristian Bușoi, la PSD printre europarlamentarii cotizanti semnificativi o regăsim şi pe argeşeanca Gabriela Zoana care a cotizat anul trecut cu suma de 25.300 lei.  De precizat că acești bani sunt extra față de subvențiile de milioane primite lunar de partidele parlamentare la bugetul de stat.

Partidul Social Democrat

Pe lista membrilor de partid care au platit cotizatii a caror valoare insumata depaseste baremul de 10 salarii de baza minime brute pe tara se afla mai multi europarlamentari: Razvan Popa (27.600 lei), Claudiu Tanasescu (24.200 lei), Claudia Tapardel (32.195 lei), Gabriela Zoana (25.300 lei). Au mai platit cotizatii consistente liderul PSD Brasov Marius Dunca (30.300 lei) si vicepresedintele PSD Roxana Minzatu (25.300 lei).

Publicitate

De asemenea, două firme din Constanța au făcut donații la PSD în valoare totală de 69.000 de lei.

În ceea ce priveste veniturile proprii, PSD a obtinut alti 916.331 de lei, dintre care 446.737 de lei din inchirierea spatiilor aflate in patrimoniul propriu pentru organizarea birourilor parlamentare, alti 150.673 de lei din subinchirierea acelorasi spatii.

PSD a obtinut si 1.052 de lei din emiterea carnetelor de membru al partidului, social-democratii fiind singuri care au declarat venituri din această sursă.

PSD a mai declarat „alte venituri” in valoare de 258.285 de lei.

Partidul Național Liberal

PNL a încasat cotizatii de 6.770.056 de lei de la membrii de partid.

Membrii de partid au platit cotizatii a caror valoare insumata depaseste baremul de 10 salarii de baza minime brute pe tara, in valoare totală de 226.343 de lei. Cei mai darnici: Cristian Busoi cu peste 71.000 de lei si Marian Jean Marinescu cu peste 41.000 de lei, ambii europarlamentari.De asemenea, două firme din Constanța au făcut donații la PSD în valoare totală de 69.000 de lei.

Liberalii au primit si donatii de peste 93.000 de lei, principalii donatori fiind Marian Jean-Marinescu cu peste 25.000 de lei si Theodor Stolojan – 46.523 de lei.

Din donatii de la 5 firme, PNL a primit alti 110.200 de lei.

Liberalii s-au imprumutat 49.500 de lei.

În ceea ce priveste veniturile proprii, PNL a obtinut alti 1.129.930 de lei, majoritatea din inchirierea si subinchirierea spatiilor pentru birourile parlamentare (aproape 530.000 de lei).

PNL a mai declarat 537.265 ca „alte venituri”.

ALDE

  • cotizații de 2.648.862 de lei. Sume mai consistente au depus la sediul central Elena Petrescu (21.300 lei) și Ciprian Blejan (20.200 lei). Blejan a făcut și o donație de 23.500 de lei.
  • donații confidențiale: 36.500 de lei.
  • ALDE a făcut și venituri proprii de 38.903 lei, majoritatea din inchirierea si subinchirierea spatiilor pentru organizarea birourilor parlamentare.

PMP a primit din cotizatii suma de 656.180 de lei. Vasile Cristian Lungu a donat PMP 25.000 de lei. Partidul s-a imprumutat de 1.930 de lei. Din subinchirierea spatiilor pentru birouri parlamentare, PMP a incasat 2.309 lei.

UDMR a primit cotizatii de 1.415.340 de lei. Donatiile primite au fost si ele consistente: 624.570 de lei, printre donatori fiind mai multi parlamentari si lideri locali. UDMR a mai incasat 6.277 lei din donatii ale unor persoane juridice. UDMR a primit și donații confidențiale de 60.289 de lei. Ca venituri proprii, UDMR a mai realizat 99.589 de lei din inchirieri/instrainari de bunuri/spatii.

PRO România a început primit cotizații de 250.603 lei, iar PLUS – 6.155 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu rupe tăcerea: ‘USR, mai nou PLUS, au câștigat pe greșelile făcute de PSD și PNL’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că victoriile obținute de Alianța USR-PLUS la alegerile din 27 septembrie se datorează ”greșelilor” făcute de PNL și PSD.

”USR, mai nou PLUS, au câştigat pe greşelile făcute de cele două partide mari. Noi nu vorbim de un vot politic aici, nu vorbim de un vot contra PSD-ului sau contra PNL-ului”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la România Tv.

El a explicat că la Timişoara candidatul USR a câştigat ”pe fondul unor greşeli ale fostului primar” şi a invocat ”o saturaţie la Brăila, o saturaţie la Vrancea”.

Publicitate

”Aici au fost câştigurile. Nu a apărut USR-ul – noi, prin doctrina noastră extraordinară şi prin cât de curaţi suntem noi, am câştigat aceste primării. Să mă ierte Dumnezeu! Dar vom, vedea la alegerile generale”. a mai opinat Ciolacu.

Preşedintele PSD a declarat, răspunzând unei întrebări, că PNL a transferat 148 de primari de la PSD catalogând ”o mizerie” tentativa de a ”cumpăra primari” a premierului Orban.

„Să-i ţină sănătos”, a adăugat el.

Alianţa USR PLUS a cîştigat funcţia de primar al municipiului Timişoara.

De asemenea, social-democratul Marian Oprişan, care era preşedinte al CJ Vrancea din 2000, a pierdut alegerile în favoarea unui liberal, conform news.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta își recunoaște greșeala: ‘La București am comis o eroare evidentă prin candidatura într-o alianță necunoscută votanților’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că își va asuma candidatura la Camera Deputaților pe lista de București.

„La Bucureşti am comis o eroare evidentă prin candidatura într-o alianţă necunoscută votanţilor, cu o siglă şi printr-un mesaj politic convenţional într-o bătălie în care principalii contracandidaţi au radicalizat la extrem discursul / lecţia usturătoare este învăţată: la alegerile parlamentare Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România – eu voi lupta în mod direct alături de echipa Pro România din Bucureşti şi îmi voi asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti. La nivel naţional, îi felicit pe colegii care au fost aleşi primari, consilieri locali şi pe consilierii Pro România din 23 de consilii judeţene / în alte judeţe au lipsit câteva sute de voturi pentru a trece pragul politic de 5% – însă în toată ţara eforturile noastre de organizare vor continua şi, sunt convins, rezultatul de la alegerile parlamentare va arăta o creştere semnificativă a ponderii Pro România”, a scris Ponta pe Facebook.

El admite că a „făcut greşeli importante”, însă „prezenţa în 23 de consilii judeţene (plus miile de consilieri locali Pro România), ca şi votul politic de 7,6% reprezintă un punct de plecare relevant”.

Publicitate

„Însă cea mai importantă bătălie este întotdeauna bătălia următoare: alegerile parlamentare din decembrie 2020”, a mai scris Victor Ponta, conform agerpres.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend