Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Handbal: scorurile meciurilor din ligile naționale

Publicat

in

CS Dinamo Bucureşti şi AHC Potaissa Turda au obţinut victorii în deplasare, sâmbătă, în etapa a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Campioana Dinamo a trecut de CSM Bacău cu 35-30 (19-15), cei mai buni marcatori ai săi fiind Nicuşor Negru (6 goluri), Amine Bannour (5) şi Christian Diessinger (5).

În alt meci, AHC Potaissa Turda a dispus de nou-promovata CSM Alexandria cu 28-26 (16-13). Alexandru Ghivil şi Gabriel Dumitriu au înscris fiecare câte 6 goluri pentru Potaissa, informează Agerpres.

Dinamo şi Potaissa au maximum de puncte, şase.

Duminică au loc partidele CSU din Suceava – CS Minaur Baia Mare (Sala LPS – Suceava, 17:00), CSM Vaslui – CSA Steaua Bucureşti (Sala Sporturilor – Vaslui, 18:00), CSM Focşani 2007 – CSM Bucureşti (Sala Sporturilor – Focşani, 18:30).

Jocul HC Dobrogea Sud – ACS HC Buzău 2012 se va juca pe 12 septembrie.

SCM Râmnicu Vâlcea a terminat la egalitate cu SCM Craiova, 29-29 (13-16), sâmbătă, pe teren propriu, într-o partidă din prima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Luna trecută, în optimile Cupei României, SCM Râmnicu Vâlcea o învingea pe SCM Craiova cu 34-25.

În partida de sâmbătă, vâlcencele au fost conduse la pauză cu 16-13, au revenit şi aveau în min. 58 două goluri în plus pe tabelă, 29-27, dar nu au reuşit să gestioneze finalul, primind două goluri de la 7 metri după ce au evoluat în inferioritate numerică.

CS Rapid Bucureşti a învins-o clar pe nou-promovata CSM Deva, cu 27-15 (12-12), în deplasare, iar CS Măgura Cisnădie a întrecut-o pe vicecampioana CS Minaur Baia Mare cu 30-24 (16-11).

În alt meci, CSM Slatina a câştigat la limită meciul cu CS Dacia Mioveni 2012, scor 24-23 (11-11).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Adio comenzi online din China: Gigantul asiatic care ‘a rupt’ piața din România s-a prăbușit

Publicat

in

Alibaba a înregistrat o creștere a veniturilor în cel de-al patrulea trimestru fiscal încheiat în luna martie, dar profitul net al gigantului chinez de comerț electronic a scăzut brusc.

Iată cum s-a descurcat Alibaba în trimestrul din martie față de estimările de consens ale LSEG:

Venituri: 221,9 miliarde de yuani chinezi (30,7 miliarde de dolari) față de 219,66 miliarde de yuani așteptați

Venitul net atribuibil acționarilor obișnuiți a fost de 3,3 miliarde de yuani, în scădere cu 86% față de anul trecut.

Acțiunile Alibaba au scăzut cu aproximativ 3% în tranzacțiile de dinaintea pieței din SUA, conform CNBC.

Alibaba a avut un an zbuciumat în 2023, când a făcut cea mai mare revizuire a structurii corporative din istorie. De asemenea, a implementat separat mai multe schimbări de management de profil înalt, iar veteranul companiei Eddie Wu a preluat frâiele ca director general în septembrie.

Gigantul tehnologic chinez a declarat la începutul acestui an că și-a majorat programul de răscumpărare de acțiuni cu 25 de miliarde de dolari până la sfârșitul lunii martie 2027, în încercarea de a da un semnal de încredere acționarilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă la 92 de ani

Publicat

in

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 92 de ani, a anunţat marţi cotidianul The Globe and Mail citat de Reuters, informează Agerpres.

Cotidianul canadian, care citează membri ai familiei scriitoarei, a precizat că Alice Munro suferea de demenţă de cel puţin un deceniu.

Alice Munro a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2013, fiind descrisă drept ”un maestru al artei nuvelei contemporane”, conform www.nobelprize.org.

Munro a fost a doua scriitoare născută în Canada care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, dar prima cu o identitate canadiană distinctă. Saul Bellow, care a fost recompensat cu acest premiu în 1976, s-a născut în Quebec, dar a crescut în Chicago şi a fost considerat în general un scriitor american.

Scriitoarea a fost, de asemenea, distinsă cu premiul Man Booker International Prize, în 2009, pentru întreaga sa activitate literară, dar şi cu Premiul Giller – cea mai importantă distincţie literară din Canada – de două ori.

Alice Munro, născută Alice Ann Laidlaw, a venit pe lume la 10 iulie 1931, în oraşul Wingham din provincia Ontario, Canada.

Autoarea s-a căsătorit cu James Munro în 1951 şi s-a mutat în Victoria, în British Columbia, unde cuplul a condus o librărie. Cei doi au avut împreună patru fiice – una a murit la câteva ore de la naştere -, însă au divorţat în 1972. Ulterior, Munro s-a mutat înapoi în Ontario. Cel de-al doilea soţ al său, geograful Gerald Fremlin, a murit în aprilie 2013.

În 2009, Munro a dezvăluit că a suferit o operaţie de bypass cardiac şi că a fost tratată pentru cancer.

De-a lungul carierei, Alice Munro a publicat peste o duzină de colecţii de povestiri, traduse în peste 13 limbi străine.

Povestirea sa “The Bear Came Over the Mountain”, publicată în colecţia ”Too Much Happiness” (2009), a fost adaptată pentru ecranizare de către Sarah Polley, care a semnat şi regia acestei pelicule. O altă ecranizare, filmul “Hateship, Loveship” (2013), a avut la bază povestirea “Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend