Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Caz revoltător! Un copil de trei ani operat pe creier a murit: a luat Covid-19 din spital după intervenția chirurgicală

Publicat

in

A supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a fost ucis de coronavirusul luat din spital. Este povestea tragică a lui Matei, un băieţel care ar fi împlinit 3 ani. Părinţii dau vina pe medici care l-au internat într-un salon cu doi pacienţi vârstnici bolnavi de Covid. Revoltaţi, oamenii vor ca judecătorii să le facă dreptate, informează în exclusivitate jurnaliștii de la OBSERVATORNEWS.RO.

După operație, băiețelul a fost internat în salon cu doi pacienți vârstnici cu simptome Covid-19.

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier.

Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeași secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Dumitru, tatăl copilului: ”Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate. Neputincios, tatăl cere ajutor.

Ariana, mama copilului: ”Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”.

Abia al treilea test PCR avea să iasă pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie.

Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar mult prea tarziu.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: ”Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul.”

Ariana, mama copilului: ”Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj: ”Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi.”

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Adio comenzi online din China: Gigantul asiatic care ‘a rupt’ piața din România s-a prăbușit

Publicat

in

Alibaba a înregistrat o creștere a veniturilor în cel de-al patrulea trimestru fiscal încheiat în luna martie, dar profitul net al gigantului chinez de comerț electronic a scăzut brusc.

Iată cum s-a descurcat Alibaba în trimestrul din martie față de estimările de consens ale LSEG:

Venituri: 221,9 miliarde de yuani chinezi (30,7 miliarde de dolari) față de 219,66 miliarde de yuani așteptați

Venitul net atribuibil acționarilor obișnuiți a fost de 3,3 miliarde de yuani, în scădere cu 86% față de anul trecut.

Acțiunile Alibaba au scăzut cu aproximativ 3% în tranzacțiile de dinaintea pieței din SUA, conform CNBC.

Alibaba a avut un an zbuciumat în 2023, când a făcut cea mai mare revizuire a structurii corporative din istorie. De asemenea, a implementat separat mai multe schimbări de management de profil înalt, iar veteranul companiei Eddie Wu a preluat frâiele ca director general în septembrie.

Gigantul tehnologic chinez a declarat la începutul acestui an că și-a majorat programul de răscumpărare de acțiuni cu 25 de miliarde de dolari până la sfârșitul lunii martie 2027, în încercarea de a da un semnal de încredere acționarilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă la 92 de ani

Publicat

in

Scriitoarea canadiană Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 92 de ani, a anunţat marţi cotidianul The Globe and Mail citat de Reuters, informează Agerpres.

Cotidianul canadian, care citează membri ai familiei scriitoarei, a precizat că Alice Munro suferea de demenţă de cel puţin un deceniu.

Alice Munro a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2013, fiind descrisă drept ”un maestru al artei nuvelei contemporane”, conform www.nobelprize.org.

Munro a fost a doua scriitoare născută în Canada care a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, dar prima cu o identitate canadiană distinctă. Saul Bellow, care a fost recompensat cu acest premiu în 1976, s-a născut în Quebec, dar a crescut în Chicago şi a fost considerat în general un scriitor american.

Scriitoarea a fost, de asemenea, distinsă cu premiul Man Booker International Prize, în 2009, pentru întreaga sa activitate literară, dar şi cu Premiul Giller – cea mai importantă distincţie literară din Canada – de două ori.

Alice Munro, născută Alice Ann Laidlaw, a venit pe lume la 10 iulie 1931, în oraşul Wingham din provincia Ontario, Canada.

Autoarea s-a căsătorit cu James Munro în 1951 şi s-a mutat în Victoria, în British Columbia, unde cuplul a condus o librărie. Cei doi au avut împreună patru fiice – una a murit la câteva ore de la naştere -, însă au divorţat în 1972. Ulterior, Munro s-a mutat înapoi în Ontario. Cel de-al doilea soţ al său, geograful Gerald Fremlin, a murit în aprilie 2013.

În 2009, Munro a dezvăluit că a suferit o operaţie de bypass cardiac şi că a fost tratată pentru cancer.

De-a lungul carierei, Alice Munro a publicat peste o duzină de colecţii de povestiri, traduse în peste 13 limbi străine.

Povestirea sa “The Bear Came Over the Mountain”, publicată în colecţia ”Too Much Happiness” (2009), a fost adaptată pentru ecranizare de către Sarah Polley, care a semnat şi regia acestei pelicule. O altă ecranizare, filmul “Hateship, Loveship” (2013), a avut la bază povestirea “Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend