Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Argesenii vor mai mult de la Jandarmerie – Oamenii vor sa fie capturati marii praduitori ai padurilor

Publicat

in

O actiune a jandarmilor argeseni, desfasurata la inceputul acestei saptamani,  pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul tăierii, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, a reusit sa infurie sute de argeseni. Actiuneaoamenilor legii, relatata si de ziarul nostru inclusiv cu imagini video, s-a soldat cu prinderea unor cetateni din zona Muscelului  care sustrasesera 2 carute cu lemne. „Subtirimea” capturii facute de jandarmi dar si cuantumul amenzilor date satenilor prinsi in flagrant, a enervat sute de argeseni care si-au aratat nemultumirea fata de actiunile jandarmilor in privinta stoparii furtului de material lemnos din padurile Argesului. Comentariile acestora au curs „garla” la stirea cu videoclipul trimis de Jandarmeria Arges si arata ca, buna parte a populatiei, da semne ca isi pierde increderea intr-una din cele mai importante institutii militarizate ale tarii. Cetatenii sunt nemultumiti ca jandarmii prind si amendeaza doar hotii marunti, simpli sateni, in timp ce marii praduitori ai padurilor fura linistiti cu camioanele sau trenurile fara ca Jandarmeria sa actioneze.

Iata doar cateva din comentariile postate de argeseni la filmarea si stirea cu prinderea satenilor cu cele doua carute cu lemne:

Nelu Neagu Daca doar asta este captura si hotii prinsi luna asta atunci sa ne lase in pace. Ii platim degeaba.Macar sa nu ne creada idioti.

Nicolae Murea Marile firme si austriacul ne fura cu camioanele ori trenul in transcontainere si voi prindeti amaratii cu carute ???!!!

Constantin-Cornel Stan Ar trebui sa inteleaga jandarmeria, politiile de toate spetele ca sunt penibili! Camioanele de mare tonaj si trenurile incârcate pina la refez nu se vad, dar doua carute da!

Marius Avram Dar federarelele cu busteni care vin escortate de politie la gatere nu le vede nimeni? Noaptea mintii, furatura sub protectia caraliilor

Mereu Nicolae Două căruțe de un cal putere pline cu lemne.Asta da captură! Ce facem cu tirurile care trec pe șosele cu zeci de metri cubi?Probabil jandarmii au temă exclusiv pe pareta hipo restul fiind din alt film!

Stanislav Lazarus : Luati-i ba pe aia care fura cu camionu. Va mandriti si voi cu 2 carute. Daca sunt aia de pe filmare, uite ce craci uscate aveau. Alea sunt lemne ?

George Caragete · Bravo voua, jandarmilor,  fiti mandri de ce ati facut…. Pe altii nu aveti voie sa ii prindeti, pe aia de fura cu camioanele !

Alina Matteo Linte Sa ii prinda pe aia care fura cu tirurile nu pe amaratii ăștia care au furat o căruță din necesitate sa facă căldură la familie, sa ii prindă pe aia se stiu ei care se îmbogățesc peste noapte…Dar nu ,am uitat ca aia sunt mâna in mâna cu ei…Sa va fie rusine!

Andrei Trifoi Grozava descoperire merita jandarmi decorați cu ordinul României tot asa slujitorilor pdsr

Silviu Dobrin Astea sunt directivele ! Hoti sunt aia care fura si cara ce au furat cu ajutorul carutei nu cu vagoanele de tren corupti sunt medicii , asistentele ,infirmierele ca iau spaga de 50 lei nu primarii, sefii de consilii judetene si parlamentarii . Ne-am intors in dictatura datorita retardatilor care nu au mers sa voteze.

Chestionata pe tema valului de nemultumiri generata de actiunea de la acest inceput de saptamana, conducerea Jandarmeriei Arges a dat asigurari ca aceste gen de actiuni vor continua si ca multe dintre acestea sunt generate de nenumaratele sesizari primite. De asemenea, s-a precizat faptul cetatenii trebuie sa aiba incredere in Jandarmerie, rolul acesteia fiind de a preveni si combate activităţilor ilegale indiferent de valoarea prejudiciului sau a persoanelor implicate.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Elevii din Argeș se pot înscrie la “Școala Petroliștilor” inițiată OMV Petrom – SE ACORDĂ BURSE CONSISTENTE

Publicat

in

De

  • Compania acordă burse în valoare de 300.000 de euro
  • Înscrierile se pot face în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020
  • 84 de locuri disponibile în trei licee partenere, cu specializarea operator sonde

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie a acestui program care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “În OMV Petrom, credem cu tărie în rolul fundamental pe care îl are educația în viețile noastre și în dezvoltarea societății și, de aceea, educația este unul dintre pilonii pe care ne-am construit implicarea socială. În ultimii cinci ani, ne-am îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului profesional şi am investit peste 3,5 milioane euro in acest scop în România. Anul acesta lansăm cea de-a treia ediție a programului Școala Petroliștilor și îi invit pe tinerii atrași de domeniul energiei să aplice. Este o responsabilitate și totodată o bucurie să ducem mai departe această meserie cu tradiție.”

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, PESCARI și AMATORI DE GRĂTARE, AMENDAȚI ȘI EDUCAȚI DE JANDARMI

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână, care tocmai s-a încheiat, peste 100 de jandarmi argeșeni s-au aflat la datorie pentru ca toți cetățenii județului să petreacă timpul liber în siguranță, fie în inima naturii, fie în zonele populate.

Jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol dar și pentru protecția mediului înconjurător.

Astfel, jandarmii argeșeni care s-au aflat în misiune pe raza localității Arefu – D.N. 7c Transfăgărășan, au constatat și aplicat 23 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5000 de lei, dar și 23 de avertismente cetățenilor care fie au pescuit pe Lacul Vidraru, în această perioadă fiind instituită prohibiție pentru pescuit, fie au desfășurat activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate. De asemenea, jandarmii au desfășurat și activități de educare a persoanelor aflate în aceste zone cu privire la comportamentul care trebuie adoptat în relația cu mediul înconjurător, dar și cu animale sălbatice.

De menționat este faptul că în ultima perioadă urșii au coborât în zonele frecventate de oameni în căutarea hranei, fapt ce constituie un real pericol pentru cetățenii care opresc să-i hrănească sau să-i fotografieze.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., jandarmii argeșeni au desfășurat o acțiune punctuală, în domeniul piscicol, în zona Bazinului Hidrografic al râului Argeș, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol și au acționat în zona cuprinsă între localitățile Merișani și Golești, folosindu-se și de o ambarcațiune din dotare.

În timpul acestei acțiuni jandarmii au depistat mai multe persoane care pescuiau și au fost aplicate 12 amenzi în valoare de 3500 lei, dar și 11 avertismente, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, întrucât în această perioadă este instituită prohibiție la pescuit.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul ot în timpul acestei acțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Pitești care se folosea de o unealtă neautorizată din plasă pentru a scoate pește din Lacul Budeasa. Documentele întocmite cu această ocazie au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Atragem atenția tuturor persoanelor despre faptul că este interzis să hrănească animalele sălbatice și că pot fi sancționați contravențional pentru acest lucru. De asemenea să evite pe cât posibil să intre în contact cu acestea, întrucât au un comportament imprevizibil și pot ataca în orice moment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend