Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Incendiu violent la un depozit de cherestea, în Sectorul 1 al Capitalei. Primarul Clotilde Armand a dat dispoziţie să fie trimise mai multe cisterne cu apă

Publicat

in

Un incendiu a izbucnit duminică seară la un depozit de cherestea de pe strada Jimbolia din Sectorul 1 al Capitalei, iar acesta se manifestă cu flacără violentă si cu degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, care s-a extins la acoperişul unei clădiri învecinate, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Până la acest moment, nu au fost anunțate victime, iar 15 persoane s-au autoevacuat. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a dat dispoziţie colegilor de la ADP Sector 1 să trimită mai multe cisterne de apă, deoarece există o problemă cu presiunea din hidranţi.

PompieriFoto: Inquam Photos / George Călin

„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă intervenim cu: 8 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, 1 autospecială de descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD. În interiorul spatiului de depozitare ard materiale combustibile (lemn). Incendiul s-a extins la acoperisul unei clădiri învecinate P+2E+M. A fost suplimentat dispozitivul, intervin în acest moment 16 autospeciale de stingere. Au fost constituite echipe de căutare-salvare. Până în acest moment din clădirea învecinată s-au autoevacuat 15 persoane”, arată ISU Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, a precizat la Antena 3 că incediul „se manifestă la o clădire cu regim de înălţime parter plus trei etaje, fiind afectat într-o foarte mare măsură acoperişul acestei clădiri, care are destinaţie administrativă, este clădire de birouri”, citează News.ro.

„În apropiere se află un bloc de locuinţe. Locuitorii au fost evacuaţi. Există în vecinătate şi o altă locuinţă de tip P+1 care a fost protejată de incendiu. În acest moment resursele noastre acţionează pentru stingerea unui incendiu care acţionează la un depozit de cherestea, în spaţiu deschis. Sunt stive cu material lemnos care ard mocnit. Nu se mai vede flacără. Este o suprafaţă destul de mare, peste 2.000 de metri pătraţi”, a adăugat Daniel Vasile.

Acesta a adăugat că pompierii „acţionează de la înălţime folosind două autoscări amplasate pe două dintre laturile clădire cu regim de înălţime P+3 şi de la nivelul solului pe cele patru laturi pentru a localiza acest incendiu cât mai rapid”.

„Nu sunt persoane rănite şi nu se mai vede flacără”, a conchis el.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vlad Botoș, europarlamentar USR – Cetățenii Uniunii Europene, tot mai preocupați de alegerile din acest an

Publicat

in

De

Ultimul eurobarometru realizat de Uniunea Europeană arată o creștere semnificativă a interesului cetățenilor europeni pentru alegerile care vor avea loc în 6 – 9 iunie 2024. Conform acestui sondaj 8 din 10 europeni sunt îngrijorați de situația geopolitică actuală și consideră că acest vot este foarte important. De asemenea acest sondaj scoate în evidență importanța acțiunilor și deciziilor care se iau la nivelul Uniunii Europene, cetățenii considerând că acestea le afectează viața de zi cu zi.

”Am observat din datele sondajului o preocupare a cetățenilor pentru apărarea și securitatea Uniunii Europene, ceea ce nu este o surpriză pentru mine. Personal am semnat o scrisoare inițiată de colegul meu Guy Verhostadt din grupul Renew Europe împreună cu alți 85 de europarlamentari prin care se cere guvernelor care dețin sisteme Patriot să sprijine Ucraina. În actuala conjunctură geopolitică în care ne aflăm această inițiativă nu a fost un moft, Europa are nevoie ca Ucraina să nu cedeze. Importanța  pe care europenii, dar și românii o acordă apărării și securității a crescut în mod evident o dată cu începerea războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, iar în multe dintre țările europene acest subiect a devenit chiar un subiect de campanie.

Chiar dacă această preocupare a cetățenilor europeni pentru apărare și securitate a apărut odată cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei sunt convins că temerile au fost intensificate și de conflictul apărut în Orientul Mijlociu care, la rândul lui, ne poate afecta viața de zi cu zi, nu neapărat din punct de vedere al securității, dar din punct de vedere economic și aici mă refer la influența acestui conflict asupra prețurilor, de exemplu, la combustibil.

Pe lângă această temă a apărării și securității europene am observat că românii, ca mulți cetățeni din alte state europene, sunt preocupați de crearea de noi locuri de muncă, de sănătate și combaterea sărăciei. Aș dori să amintesc că Uniunea Europeană în  programul 2021 – 2027  a pus la dispoziția România fonduri europene în valoare de 80 de miliarde euro. Această sumă istorică poate contribui la crearea de locuri de muncă prin investiții în infrastructură, industrie sau servicii, și pot ajuta sectorul sănătății prin construirea de spitale și alte investiții în domeniul medical.” declară Vlad Botoș, europarlamentar USR și membru al grupului Renew Europe.

Vlad Botoș este membru în Comisia pentru Piață internă și Protecția Consumatorilor(IMCO) a Parlamentului European și în toate rapoartele pentru care a fost responsabil a luptat pentru drepturile consumatorilor europeni și implicit ale românilor. Eurobarometrul arată clar o preocupare a românilor pentru protecția și drepturile consumatorilor. Vorbind despre unul dintre cele mai importante dosare ale acestui domeniu Vlad Botoș spunea: ”În acest sens pot afirma că în  această legislatură am reușit să  finalizez Directiva privind Răspunderea pentru Daunele Cauzate de Produsele cu Defect care este un instrument important pentru cetățenii europeni și va oferi un echilibru între drepturile consumatorilor și dezvoltarea economică. Pentru români este important că daunele pot fi acum compensate chiar dacă au o valoare mai mică de 500 de euro. Acesta era pragul existent înainte în legislația europeană, dar pentru România valoarea pragului era mult prea mare, făcând ca multe daune să nu poată fi compensate.”

Uniunea Europeană contează în mod real pentru oameni și este o parte semnificativă a vieții lor cotidiene, iar aceasta reiese foarte clar din acest eurobarometru care ne arată că aproximativ trei sferturi dintre europeni conștientizează acest lucru.

”Eurobarometru demonstrează în fond încrederea pe care cetățenii o acordă acestui proiect numit Uniunea Europeană. Și pentru noi, românii, e important să înțelegem că Uniunea Europeană nu e doar despre bani sau proiecte mari. E și despre valorile pe care le împărtășim cu toții, despre garanția unui viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri.

Pot afirma cu tărie că România și Uniunea Europeană sunt reciproc dependente, de aceea votul este esențial în drumul nostru comun. Este un instrument puternic împotriva extremismului și un mijloc pentru a ne asigura că proiectul nostru, Uniunea Europeană, rămâne puternic și consolidat.” spune Vlad Botoș

Unul dintre cei mai activi europarlamentari români din mandatul 2019-2024, Vlad Botoș este membru al USR și al alianței Dreapta Unită va continua munca începută urmând principiile de centru dreapta, principiile liberale.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile, după un avans record

Publicat

in

De

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt fără precedent, în condiţiile în care puţini investitori şi companii îşi permit menţinerea poziţiilor de tranzacţionare, transmite Bloomberg.

Un cultivator de cacao în BringakroFoto: Sia KAMBOU / AFP / Profimedia

Marţi, la bursa de la New York, cotaţiile futures la cacao cu livrare în luna iunie afişau la un moment dat un minus de 13%, după ce luni au înregistrat un declin de până la 17%, cel mai mare înregistrat pe parcursul unei singure zile după 1960, scrie Bloomberg, citată de Agerpres. Această revenire a preţurilor reprezintă o modificare semnificativă faţă de situaţia de la începutul lunii, când preţurile au atins un maxim istoric de peste 11.000 de dolari tona, ceea ce a făcut mai scumpă producţia de ciocolată.

Chiar şi după scăderile din ultimele zile, preţul la tona de cacao este dublu comparativ cu cel de la începutul anului. Acest avans a făcut mai scumpă menţinerea poziţiilor şi i-a făcut pe investitori să încheie tranzacţiile, ceea ce a redus lichiditatea şi a făcut piaţa şi mai vulnerabilă la fluctuaţiile mari de preţuri.

Amploarea scăderilor din ultimele zile a fost o surpriză, însă este posibil ca acest declin să fie unul de scurtă durată, pentru că datele fundamentale nu s-au modificat, subliniază Fuad Mohammed Abubakar, preşedinte la Ghana Cocoa Marketing Company UK Ltd.

„Evoluţiile de pe piaţă din ultimele zile arată că o cădere este întotdeauna mai uşoară şi mai rapidă decât creşterea”, spune Abubakar.

În ultimele şase luni, preţurile mondiale la cacao s-au triplat, după ce evoluţiile meteo nefavorabile şi bolile au redus producţia de boabe de cacao în Coasta de Fildeş şi Ghana, care, împreună, sunt responsabile pentru aproximativ 60% din producţia mondială. În plus, preţurile pe care le primesc cultivatorii de cacao din Coasta de Fildeş şi Ghana pentru boabele lor sunt cu mult sub preţurile mondiale, astfel că fermierii din aceste ţări nu pot să investească în plantaţii pentru a creşte producţia.

Citește și:

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend