Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Grupul ceh CEZ în România devine Grupul EVRYO, după 19 ani de prezenţă pe plan local

Publicat

in

Grupul ceh CEZ în România anunţă că devine Grupul EVRYO, după 19 ani de prezenţă pe plan local. Potrivit grupului, noua identitate evidenţiază preocuparea grupului pentru un viitor verde şi pune în centrul tuturor acţiunilor beneficiul oamenilor.

”De astăzi Grupul CEZ în România devine EVRYO. Noua identitate continuă misiunea începută în urmă cu 19 ani în România, evidenţiază preocuparea grupului pentru un viitor verde şi pune în centrul tuturor acţiunilor beneficiul oamenilor, al comunităţilor şi al întregii planete”, anunţă compania.

EVRYO reprezintă credinţa grupului în posibilităţile infinite pe care un viitor susţinut de tehnologie şi energie verde îl poate avea în viaţa fiecărui om în parte şi a întregii planete.

“Suntem mândri să facem parte dintr-o industrie atât de activă şi să contribuim la evoluţia accelerată a acesteia către un viitor verde, în beneficiul tuturor oamenilor. Suntem prezenţi în România de 19 ani şi producem energie verde cu cele mai mari capacităţi de generare private din ţară. Distribuim energie într-un sfert de Românie, în regiunea Olteniei. Stăpânim forţa creatoare a tehnologiei, o forţă care schimbă acum lumea. Şi credem că, dincolo de posibilităţile infinite ale tehnologiei, cea mai importantă formă de energie este energia oamenilor”, afirmă Ondrej Safar, CEO Grupul EVRYO.

Reunind companiile Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, TMK Hydroenergy Power şi EVRYO Power, Grupul EVRYO administrează şi operează cel mai mare parc eolian operaţional de pe uscat din România, produce energie verde prin sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa şi operează primul sistem plutitor de energie solară fotovoltaică din România.

„Noul nostru nume exprimă realitatea de a fi un jucător important în producţia de energie verde, cât şi misiunea noastră de a lucra în beneficiul tuturor oamenilor: colegi, comunităţi, întreaga ţară. Avem atât obiective clare de sustenabilitate şi un target de zero emisii pentru anul 2040, cât şi planuri concrete prin care acestea vor deveni realitate”, precizează Angelica Barbu, chief people and brand officer EVRYO.

Prin compania Distribuţie Oltenia, EVRYO gestionează şi investeşte în reţeaua de distribuţie care asigură alimentarea cu energie electrică pe un sfert din teritoriul ţării, în regiunea Olteniei şi a Munteniei.

Procesul de dezvoltare a strategiei de brand, noua identitate şi campania de rebranding au fost realizate în colaborare cu agenţia Rogalski Damaschin, partenerul de comunicare al grupului de 10 ani.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Papa Francisc despre comerţul cu armament: ‘E groaznic să câştigi bani din moarte’

Publicat

in

De

Papa Francisc a denunţat miercuri industria globală de armament afirmând că este ”groaznic să câştigi bani din moarte”, informează DPA, conform AGERPRES.

”Din păcate, în ziua de azi, investiţiile care aduc cel mai mare profit sunt fabricile de armament”, a spus suveranul pontif în cadrul audienţei generale săptămânale de la Vatican.

În discursul său, papa Francisc a lansat din nou un apel la pace, menţionând războiul din Ucraina, conflictul israeliano-palestinian şi persecuţia minorităţii musulmane Rohingya în Myanmar de forţele guvernamentale.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul internaţional pentru cercetări de pace din Stockholm, suma record de 2,44 trilioane de dolari a fost cheltuită pe armament la nivel global anul trecut, o creştere cu 6,8% faţă de 2022.

Războiul dus de Rusia în Ucraina a fost menţionat ca unul din principalele motive care stau la baza creşterii globale a cheltuielilor pentru apărare.

Statele Unite au cele mai mari cheltuieli militare din lume, reprezentând 37% din totalul cheltuielilor globale.

Citeste mai mult

NATIONAL

Cel mai mare obiectiv industrial din România a primit acord de Mediu. Investiția se ridică la 1,4 miliarde de euro

Publicat

in

De

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Datorită capacităţii de producţie de 1.700 de MW, acest proiect este catalogat drept cel mai mare obiectiv industrial din România, de la Revoluţie, până în prezent. Investiţia estimată la 1,4 miliarde de euro ar urma să fie realizată până în anul 2026.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara (APM) a emis Acord de Mediu, pentru construirea noii centrale electrice pe gaz de la Mintia, din judeţul Hunedoara, considerată cel mai mare obiectiv industrial din România, având în vedere investiţia estimată la 1,4 miliarde de euro, care ar urma să fie realizată până în anul 2026”, anunţă ANPM.

Prima turbină va ajunge în centrală, până la finalul lunii mai.

„Noua centrală va produce energie electrică în condiţii mai prietenoase cu mediul, datorită emisiilor foarte scăzute de pulberi PM 10 şi PM 2,5, cu impact minim asupra mediului. Mai mult decât atât, oxizii de sulf care se găseau în trecut printre emisiile centralei, nu mai există în noul proiect, după cum arată documentele care au stat la baza acordului. După spusele colegilor de la APM Hunedoara, care au gestionat tot acest demers din punct de vedere al protecţiei mediului, prima turbină va ajunge în centrală, până la finalul lunii mai”, a anunţat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Potrivit directorului executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabaş, datorită capacităţii de producţie de 1.700 de MW, acesta este catalogat drept cel mai mare obiectiv industrial din România, de la Revoluţie, până în prezent.

„Să sperăm că va face mult bine zonei, în primul rând pentru că se schimbă combustibilul. Nu va mai arde cărbune, ci gaz metan, iar impactul asupra schimbărilor climatice va exista şi în acest caz, pentru că gazul metan tot carbon este, dar vor fi eliminate celelalte noxe care provocau probleme: praful şi oxizii de sulf. Din punct de vedere al muncii de autorizare, pe lângă aplicarea legislaţiei de evaluare a impactului asupra mediului, asupra biodiversităţii sau sănătăţii populaţiei, am fost nevoiţi să ne consultăm şi cu Ungaria şi Serbia, ambele exprimându-şi susţinerea pentru proiect”, a afirmat reprezentanta APM Hunedoara, la ceremonia de înmânare a Acordului de Mediu, către Mass Global Energy, compania care deţine în prezent Termocentrala Mintia, la care a participat şi prefectul judeţului, Doris Visirin.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend