Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gheorghe Hagi, nervos după meciul cu CFR Cluj: „E lipsă de respect” – Ce l-a deranjat pe antrenorul Farului

Publicat

in

Farul și CFR Cluj au terminat la egalitate meciul disputat în Grupa C a Cupei României, scor 0-0. La finalul partidei, Gheorghe Hagi s-a enervat pentru că niciun fotbalist al constănțenilor nu ar fi fost chemat pentru a oferi declarații.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

Reporterul i-a spus antrenorului că „Omul meciului” (un jucător al Farului) a fost intervievat, dar Hagi considera că cel puțin încă un fotbalist al echipei sale ar fi trebuit să vorbească. În plus, „Regele” a fost deranjat de faptul că meciul nu a fost mediatizat suficient.

​„Cum vine un jucător de la ei să vorbească aici şi de la noi nu? Ce, ai mei nu au ce zice? Dacă lor le spuneţi asta, să vină aici, nouă de ce nu? Ce, vă e frică că spune ce s-a văzut? Jucătorul meciului e jucătorul meciului! Apoi trebuie să vină câte unul de la fiecare echipă. Trebuie să spună şi jucătorul nostru ce a simţit. De ce să nu vină şi la noi căpitanul?

Mie mi s-a comunicat că doar eu trebuie să vin să vorbesc. Noi suntem nimeni, suntem Farul. Hai, spune-mi ce vrei să zic! E lipsă de respect faţă de munca pe care am depus-o. Mă scuzaţi, dar nu mai pot. Ce? Vreţi să stăm drepţi cum vreţi voi? Ce vreţi să facem? Suntem în România şi trebuie să acceptăm.

Respectaţi-ne! Cât suntem acolo, respectaţi-ne! Ce a fost, a fost. Cine-s eu? Totul s-a întâmplat pentru că am luat roşu! Nu a fost fault! Acel jucător a jucat tot meciul, iar noi am avut un om în minus. Nici măcar nu s-a dus să verifice faza!

Eu, din ce am văzut, jucătorul advers a jucat tot meciul. A făcut regia cu targa. După s-a întors şi a jucat. Dacă îl atinge, nu e roşu. Contează intensitatea. Nici n-am văzut faza, doar ce am remarcat că a jucat 90 de minute. La noi orice e posibil.

Trebuie să tac, să îmi fie frică să zic ceva. Dacă şi ofiţerul meu de presă e cu voi… să nu vorbească nimeni de la Farul? Lasă, iese Hagi şi vorbeşte. Faceţi-mă cum vreţi. Nu faceţi bine, de aia o luăm în jos.

Nu s-a discutat deloc de meciul nostru la televizor. Domnilor, chiar așa? Astea trebuie semnalate, nu se poate așa ceva! CFR Cluj – Farul era derby, trebuia să se discute toată ziua. Deloc! ZERO, ZERO! Se vorbea despre orice, dar nu despre noi. Ăsta e derby, tată!

Promovați pe cine vreți, dar e lipsă totală de respect față de o echipă care a avut jucători născuți în 2005, în 2006. Suntem pe primul loc, cu un meci pierdut, dar noi nu reprezentăm nimic. Vreți să tac?! Eu nu pot! De aia fotbalul românesc se duce în groapă. De aia suntem deja acolo” – Gheorghe Hagi, citat de Prima Sport.

Cupa României, clasamentul final al Grupei C

1. CFR Cluj (6-1 golaveraj) 5 puncte

2. Universitatea Cluj (5-1) 5

3. Farul Constanța (4-2) 5

4. Rapid București (4-3) 4

5. CSC Dumbrăvița (5-9) 3

6. CSM Alexandria (2-10) 1.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

România devine principalul hub al Europei: Marile companii mută ‘centrul de comandă’ în țara noastră

Publicat

in

De

În 2024, Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de supermarketuri Mega Image, și Hornbach, un retailer de bricolaj, au anunțat că vor deschide centre de IT în România. Acestea se alătură altor nume importante care au deja operațiuni similare, angajând sute sau chiar peste 1.000 de oameni.

Sectorul IT din România are aproximativ 150.000 de angajați, cu un salariu mediu net de peste 11.000 de lei, mai mult decât dublu față de media pe economie. Cu toate acestea, câștigurile variază considerabil în funcție de tipul de activitate, vechimea și expertiza angajaților, conform Ziarul Financiar.

România a devenit un hub pentru centrele de tehnologie și IT ale marilor companii internaționale, inclusiv Mega Image, Lidl, Metro, Hornbach, H&M și Estee Lauder. În total, aproximativ 240.000 de oameni lucrează în domeniul IT&C și comunicații în țară.

În luna februarie, cele mai mari salarii medii nete au fost înregistrate în activitățile de servicii în tehnologia informației, cu aproximativ 11.297 de lei net, comparativ cu salariul mediu pe economie de sub 4.900 de lei. Cu toate acestea, salariile medii nete lunare în IT&C sunt puțin sub 10.000 de lei.

Chiar și în domeniul IT, câștigurile variază în funcție de tipul de activitate, vechimea și expertiza angajaților.

În aceste centre de tehnologie și IT dezvoltate de marii retaileri, precum Ahold Delhaize și Hornbach, au loc diverse activități, cum ar fi implementarea, mentenanța și adaptarea unor software-uri specifice domeniului. Aceste inițiative sunt un semn pozitiv pentru România, mai ales în contextul în care dezvoltarea domeniului IT a încetinit. Este îmbucurător faptul că aceste companii văd România ca pe o destinație potrivită. Avem o piață cu forță de muncă calificată sau chiar supracalificată pentru astfel de activități, care deservesc nu doar piața locală, ci și cea regională sau europeană, explică Paula Rus, managing partner al companiei de recrutare Today Workforce.

Ea estimează că salariile în aceste centre pot fi cu până la 20% mai mici decât cele din domeniul IT efectiv, dar subliniază că pachetele rămân atractive pentru angajații deschiși să exploreze oportunitățile oferite de un potențial angajator. Oamenii văd aceste joburi ca pe o oportunitate de a rămâne în domeniu, chiar dacă munca lor nu este la fel de provocatoare ca în zona de dezvoltare de software, de exemplu.

Centre de IT în toată România

Pentru companii, România reprezintă o piață interesantă, deoarece aici pot găsi angajați bine pregătiți, iar salariile sunt mai mici decât în Occident pentru poziții similare. Ahold Delhaize și Hornbach, alături de alte nume mari, au anunțat în 2024 deschiderea de centre de IT în România, urmând exemplul altor companii precum Lidl, Metro și Este Lauder.

Estée Lauder Companies, un gigant activ în industria parfumurilor, machiajului și îngrijirii pielii, a inaugurat în 2023 un centru de tehnologie (centru global de tehnologie) în București. La evenimentul de deschidere, compania a anunțat angajarea a 150 de persoane care se vor ocupa de aspecte de importanță globală, precum inteligența artificială, automatizările inteligente, modelul de afaceri omnichannel și cloud-ul. Înainte de această inițiativă, grupul avea birouri similare în Long Island City, New York și în Kuala Lumpur, Malaysia.

Oficialii Estée Lauder au declarat că IT-ul este unul dintre cele mai dinamice sectoare din economia românească și vor căuta să dezvolte echipa în acest sens.

Mai recent, Ahold Delhaize, proprietarul lanțului de supermarketuri Mega Image, a anunțat lansarea unui hub de tehnologie în București, unde intenționează să angajeze 250 de persoane. Echipele din acest nou centru vor lucra la dezvoltarea de web și aplicații, dar și la susținerea și inițierea de proiecte strategice în domenii precum e-commerce-ul, infrastructura, datele, loialitatea și retailul de bază.

Acest hub tehnologic va aduce împreună cei mai buni specialiști din domeniul IT&C pentru a dezvolta inovații pentru toate brandurile europene ale grupului. Wouter Kolk, CEO al Ahold Delhaize Europa & Indonezia, a declarat că au ales să investească mai departe pe piața din România, unde deja au o prezență solidă prin brandul local Mega Image. Astfel, grupul devine al treilea nume mare din comerțul alimentar care face o astfel de mutare, după Metro și Lidl.

În plus, inițiative similare au fost luate și de companiile din alte segmente ale comerțului. Recent, retailerul de bricolaj Hornbach a anunțat deschiderea unui hub IT în România, care va lucra inițial la proiecte legate de magazinul online și va deservi întregul grup german.

Forța de muncă este bine pregătită

Hub-ul IT din România reprezintă un pilon esențial în strategia noastră de internaționalizare a aspectelor tehnologice în cadrul companiei. Acesta va juca un rol crucial în dezvoltarea și implementarea proiectelor tehnologice inovatoare pentru întregul grup, a declarat Andreas Schobert, CTO și membru al consiliului de conducere al Hornbach Baumarkt AG.

Alegerea României pentru acest proiect se datorează, în primul rând, prezenței unui număr mare de talente cu competențe extinse în domeniul IT, adaugă el.

Nivelul ridicat de formare și expertiză din România, în combinație cu afinitatea pentru gândirea holistică a tehnologiilor, a contribuit la alegerea acestei țări drept destinație ideală pentru dezvoltarea hub-ului.

De asemenea, retailerul de modă H&M din Suedia, unul dintre cei mai importanți actori de profil din lume, a înființat o companie în România cu activitate de IT. H&M Hennes & Mauritz Ro Services SRL a fost fondată în mai 2022 și are codul CAEN 6202 – Activități de consultanță în tehnologia informației.

Anul trecut, oficialii H&M spuneau că aceasta este inactivă, dar în raportul financiar al grupului pe 2023 (publicat în 2024) ea figurează în continuare activă, alături de cea care operează retailul. Ei nu au dorit să ofere alte detalii privind scopul și motivul înființării firmei, dar alte companii care au același cod CAEN ca noua firmă a H&M sunt IBM România, Amazon Development Center sau Pentalog România, conform platformei de analiză a companiilor termene.ro.

România este astfel atrăgătoare pentru grupurile mari de retail – dar nu numai – datorită forței de muncă bine pregătite și cu salarii sub nivelul din Occident, chiar dacă mult peste media națională. Companiile alese de ZF au decis să deschidă local centre de IT/tehnologie. Există și unele care însă au centre de servicii, precum HR, contabilitate ori financiar, însă acestea nu au fost contorizate în analiză.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Muncii anunță data exactă la care vor fi virate pensiile, înainte de 1 Mai și Paște

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că s-au virat deja banii către Poșta Română, iar până pe data de 30 aprilie vor fi virali banii către bănci. Pensionarii care încasează pensiile pe card le vor primi cel târziu pe 2 mai, iar pensionarii care încasează pensia prin Poșta Română vor primi banii în perioada 2-3 mai.

“Guvernul, la solicitarea lui Marcel Ciolacu, a aprobat în ședința de joi cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024. Vineri deja ministerul Muncii şi Casa de Pensii au virat banii către Posta Română pentru plata pensiilor.

Până la 30 aprilie viram banii necesari pentru plata pensiilor şi instituțiilor bancare cu care avem încheiate convenții pentru ca şi acestea să le vireze pe 2 mai către pensionari.

Estimările noastre sunt că aceștia vor face categoric viramentul cel mai târziu pe 2 mai pentru ca banii pe card să ajungă cel târziu pe 3 mai. Eu am vorbit personal cu fiecare manager ale celor 22 de instituții bancare astfel încât să lucrăm sincron ca pensiile să ajungă la beneficiari. Asigurările din partea Poștei Române sunt că pensiile vor ajunge prin factorii poștali la pensionari. Cam jumătate din bani sunt primiți pe card, cealaltă jumătate prin factorii poștali, chiar dacă asta înseamnă ca poştaşii să lucreze mai mult”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Poșta Română: Am început deja distribuirea pensiilor

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început deja distribuirea pensiilor pentru luna mai. Inițial, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunța că pensiile vor fi livrate în perioada 2-3 mai, dar pentru că banii au ajuns mai repede în conturile Poștei Române, deja a început distribuirea pensiilor, informează News.ro.

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, precizează compania.

Comunicatul Poștei Române

”Compania Naţională ,,Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, anunţă duminică Poşta Română.

”Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme,  ca să  se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi” a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale ”Poşta Română”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend