Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Germania continuă să conducă în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Publicat

in

Germania continuă să conducă în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, după competiţiile de vineri, în care a obţinut aur şi argint în proba masculină de skeleton.

Christopher Grotheer a câştigat medalia de aur, iar Axel Junck a obţinut bronzul, astfel că Germania are acum un bilanţ de 7 medalii de aur şi 4 de bronz, potrivit Agerpres.ro.

Podiumul este completat de Norvegia (6-3-5) şi de Olanda (5-4-1).

Clasamentul pe medalii la finalul zilei de vineri:

* loc / ţara / aur / argint / bronz / total

  • 1 Germania 7 4 0 11
  • 2 Norvegia 6 3 5 14
  • 3 Olanda 5 4 1 10
  • 4 Suedia 5 2 2 9
  • 5 Austria 4 6 4 14
  • 6 SUA 4 5 1 10
  • 7 China 3 3 1 7
  • 8 Comitetul Olimpic Rus 2 4 6 12
  • 9 Italia 2 4 4 10
  • 10 Japonia 2 2 4 8
  • 11 Slovenia 2 1 2 5
  • 12 Elveţia 2 0 5 7
  • 13 Franţa 1 5 0 6
  • 14 Canada 1 4 7 12
  • 15 Finlanda 1 1 2 4
  • 16 Australia 1 1 1 3
  • 16 Coreea de Sud 1 1 1 3
  • 18 Cehia 1 0 1 2
  • 19 Noua Zeelandă 1 0 0 1
  • 19 Slovacia 1 0 0 1
  • 21 Belarus 0 1 0 1
  • 21 Spania 0 1 0 1
  • 23 Ungaria 0 0 2 2
  • 24 Belgia 0 0 1 1
  • 24 Letonia 0 0 1 1
  • 24 Polonia 0 0 1 1

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Șapte foști angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, care asigurau paza lui Putin, ocupă astăzi funcții importante în noul guvern

Publicat

in

După preluarea oficială a noului mandat prezidenţial, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o serie de remanieri în guvernul rus. Drept urmare, alţi doi dintre foștii angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, FSO, care asigurau paza lui Putin, au ajuns în funcţii importante la nivelul puterii federale. În momentul de faţă, șapte foşti angajaţi deţin funcții de conducere, a menționat publicaţia independentă Aghenstvo.

Vladimir PutinFoto: Michael Klimentyev/RIA Novosti/Hepta/Inquam Photos

Aleksei Diumin, care a fost angajat ca ofițer în Serviciul de Pază şi Protecţie responsabil de paza preşedintelui rus, Vladimir Putin, la începutul anilor 2000, a fost numit de Putin în funcţia de asistent, consilier prezidenţial, citează severreal.org.

Valeri Pikalev, care, în 2014, era șeful departamentului FSO responsabil de paza reședinței prezidenţiale din Valdai, a fost numit șef al Serviciului Vamal Federal.

Alți foști angajați ai Serviciului de Pază şi Protecţie, FSO, responsabili de paza şi securitatea directă a preşedintelui Putin sunt: actualul ministru pentru situaţii de urgență Aleksandr Kurenkov, șeful Rosgvardia Viktor Zolotov și directorul adjunct al acestei instituţii Iuri Kotov şi un alt asistent al președintelui Dmitri Mironov, precum și șeful adjunct al Agenției Federale de Administrare a Proprietății Dmitri Stepanenko.

Cele mai importante remanieri în Ministerul rus al Apărării au început în luna aprilie 2024. Pe 23 aprilie, Comitetul de Investigații a anunțat reținerea ministrului adjunct generalul Timur Ivanov, sub suspiciunea de luare de mită. Ivanov supraveghea complexul de construcții militare. A doua zi, Tribunalul Basmannîi din Moscova, la cererea anchetei, l-a plasat pe general în arest până pe 23 iunie.

Împreună cu acesta, un alt inculpat în dosar, omul de afaceri Serghei Borodin, a fost arestat pentru două luni. Pe 25 aprilie s-a aflat despre arestarea celui de-al treilea suspect, fondatorul companiei Olimpsitistroi, Aleksandr Fomin. El este acuzat că a dat mită.

Pe 12 mai a apărut un comunicat oficial despre demiterea lui Serghei Şoigu din funcția de ministru al apărării. Acesta a fost numit în funcţia de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în locul lui Nikolai Patruşev. Pe 14 mai, un alt oficial rus de rang înalt a fost reținut – șeful Direcției Generale de Personal din Ministerul Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Iuri Kuzneţov. El, de asemenea, este suspectat de comiterea unei infracțiuni. (preluare Rador Radio România)

Citeste mai mult

NATIONAL

Serbia concesionează fostul sediu al armatei iugoslave firmei ginerelui lui Trump

Publicat

in

Autorităţile sârbe şi firma de investiţii Affinity Global Development, cu sediul în SUA, aparţinand lui Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, au semnat miercuri un contract de închiriere pe 99 de ani, permiţând companiei să renoveze două clădiri care au găzduit sediul fostei Armate Populare Iugoslave, relatează News.ro citând Reuters.

Jared Kushner si Donald TrumpFoto: AGERPRES

Ministerul sârb al Construcţiilor a precizat într-un comunicat că „firma americană de renume” al lui Kushner, ginerele fostului preşedinte american Donald Trump, a fost aleasă pentru lucrările pe care le-a descris drept o „revitalizare a complexului”.

Kushner, fost consilier de top al lui Trump când acesta era preşedinte, a înfiinţat firma de investiţii după ce s-a retras din funcţie în 2021.

„Totul va fi în conformitate cu legile sârbeşti, în cooperare cu guvernul şi cu instituţiile relevante care sunt responsabile de planificarea urbană şi protecţia patrimoniului cultural”, se arată în comunicat. Acesta nu a precizat valoarea investiţiei şi nici termenul de finalizare a acesteia.

În martie, Kushner a anunţat că o investiţie mai amplă a companiei sale Affinity Partners în Balcani va include proiecte în Albania şi la Belgrad. Aici, în locul clădirilor sediului central al armatei ar urma apară un hotel, apartamente, magazine şi spaţii de birouri.

Cele două clădiri ale armatei au fost avariate în 1999 în timpul bombardamentelor NATO asupra fostei Iugoslavii, lansate pentru a-l forţa pe Slobodan Milosevic, pe atunci omul forte de la Belgrad, să pună capăt represiunii sângeroase împotriva albanezilor din Kosovo.

În comunicat se precizează că investitorul a fost de acord să returneze terenul fără compensaţii dacă nu reuşeşte să finalizeze investiţia la timp şi să construiască un centru memorial dedicat tuturor victimelor bombardamentelor NATO.

Comunicatul îl citează, de asemenea, pe Asher Abehsera, directorul general al Affinity Global Development, care a declarat că arhitecţii şi designerii sârbi vor fi invitaţi să prezinte idei pentru centrul memorial.

Peste 22.000 de persoane din Serbia au semnat până în prezent o petiţie prin care cer ca clădirile să fie conservate. Clădirile proiectate de arhitectul sârb Nikola Dobrovic au fost construite între 1957 şi 1965.

Designul lor este făcut să semene cu un canion al râului Sutjeska din estul Bosniei, unde a avut loc în 1943 una dintre cele mai importante bătălii din Balcani împotriva germanilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters. (News.ro)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend