Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Finantari EU de 150 de milioane de euro pentru reabilitare, modernizare, dezvoltare si echipare a infrastructurii educationale preuniversitare

Publicat

in

Apelul vizează reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare precum si crearea şi dezvoltarea campusurilor preuniversitare:

Lucrări de reabilitare – Lucrări fizice exprimate cantitativ, calitativ şi valoric, pentru readucerea acestora la nivelul tehnic prevăzut de reglementările tehnice în vigoare, pentru categoria de încadrare a lor.

Lucrări de modernizare – Lucrări fizice exprimate cantitativ, calitativ şi valoric, pentru ridicarea nivelului performanţelor prevăzute iniţial.

Activităţi de extindere – lucrări asupra unor clădiri, realizate atât pe verticală, prin construirea de etaje noi, mansarde, cât şi pe orizontală prin construirea unui corp anexă în continuarea clădirii existente, care să fie legat structural şi funcţional de clădirea existentă (aceeaşi destinaţie şi funcţionare a corpului anexă condiţionată de funcţionarea construcţiei iniţiale).

Atenţie! NU se vor finanţa activităţile legate de finalizarea construcţiilor unor noi unităţi de învăţământ pre- universitar de stat.

Potrivit datelor oficiale, apelul se va lansa in 04.03.2014 , iar proiectele vor putea fi depuse începând cu 05.03.2014.

Activităţi eligibile:

    Consolidarea, modernizarea, extinderea clădirilor (toate tipurile de infrastructură pentru învăţământul obligatoriu, exceptând Campusurile pentru Învăţământ Profesional şi Tehnic);
    Consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea clădirilor şcolilor speciale: spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, diferite facilităţi pentru acces şi activităţi didactice; 
    Construirea, extinderea, consolidarea, modernizarea clădirilor Campusurilor pentru Învăţământ Profesional şi Tehnic;
     Dotări didactice dacă au fost prevăzute iniţial în contractul de lucrări, conform Ordinului privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile;
     Modernizarea utilităţilor, inclusiv crearea de facilităţi speciale pentru persoanele cu dezabilităţi, pentru toate tipurile de infrastructură educaţională.

 

Beneficiari eligibili:

–       unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale)definite conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum si

–       parteneriatele dintre unităţile administrativ-teritoriale şi unităţi de învăţământ pre-universitar de stat ce îşi desfăşoară activitatea în imobile aflate în domeniul public al acestora.

 

Valoarea totală a fiecărui proiect este cuprinsă între minim 500.000 lei şi maxim 70.000.000 lei iar contribuţia proprie a solicitantului este 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

 

Durata de implementare nu poate  depăşi data de 31.12.2015.

 

Confero Finance, unul dintre liderii de pe piaţa de consultanţă pentru obţinerea de finanţări nerambursabile şi în elaborarea, implementarea şi evaluarea de proiecte, vă poate sprijini, prin consultanţii săi, la:

a) Pre-evaluarea din punct de vedere a eligibilităţii pentru depunerea de proiecte: întocmirea proiectului, faza colectării de informaţii – depunere – evaluare – notificare; 

b) întocmirea Studiului tehnico-economic, din care să rezulte viabilitatea proiectului de investiţii;

c) Întocmirea cererii de finanţare şi asistenţă în realizarea dosarului: asistenţă la depunerea documentaţiei; asistenţă in etapa de contractare precum si pentru semnarea contractului de finanţare.

d)  Procedurile de achiziţii pentru servicii, lucrări şi bunuri din punct de vedere al documentelor solicitate; clarificarea problemelor apărute la întocmirea dosarelor de achiziţii; elaborarea răspunsurilor pentru Autoritatea Contractantă şi propunerea soluţiilor optime pentru întocmirea dosarelor; asistenţă în derularea procedurilor de achiziţii şi contractare.

e) elaborarea cererii de plată; obţinerea formularelor necesare şi realizarea dosarelor cererilor de rambursare; asistenţă la întocmirea de completări, răspunsuri la eventualele solicitări ale Autorităţii Contractante în etapele de verificare ale cererilor de rambursare.

f) Managementul de proiect.

Avizele, acordurile, atestări fiscale şi alte documente care trebuie obţinute de la autorităţi ale statului cad în sarcina Beneficiarului

Pentru clarificări, şi alte informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi: www.conferofinance.eu; consultant@conferofinance.eu

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Comunicate de Presa

Peste 100 de tineri din întreaga lume au cântat și au dansat pe scena IFLC 2023

Publicat

in

O explozie de culoare și talent la Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), desfășurat joi seara pe scena Lumina Sport Arena din București. Festivalul, ajuns la a 21 a ediție, a adus la București peste 100 de copii din 11 țări ale lumii, care au cântat și au dansat pentru pace și iubire în lume, în fața celor peste 1000 de spectatori, care i-au răsplătit cu aplauze călduroase. 

Evenimentul,  organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, a fost prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, care a dat un farmec special festivalului.

„În această seară vom asista cu toții la o sărbătoare a culturii și a bucuriei de a trăi. Copii din întreaga lume ne vor transmite mesaje de pace, fraternitate și toleranță. Vor cânta împreună cântece de prietenie și de iubire față de omenire . Chiar dacă limbile noastre sunt diferite, limbajul „iubirii” este întotdeauna același. După cum a spus un poet, „Există o cale invizibilă din inimă la inimă, care merge din suflet la suflet „. Este limbajul care leagă inimile și ne aduce împreună. Este limbajul iubirii!

Copiii vor cânta pentru o lume nouă, o lume mai bună ! O lume în care nu există sânge și lacrimi, în care oamenii se trezesc în pace și liniște, în care mamele nu plâng și în care copiii se joacă bucuroși. Cu acest scop ne-am adunat cu toții  în această seară și vă mulțumesc tuturor pentru ca ați răspuns invitației noastre.”, a declarat președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, domnul Mustafa Oz, în deschiderea IFLC 2023.

Timp de circa doua ore, cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii au cântat în limba lor natală sau în limba engleză, aducând multă emoție în rândul publicului. Tineri artiști din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și România au obținut aplauze puternice pentru cântecele lor minunate sau pentru dansurile  extraordinare.

Surpriza serii a fost oferită de un grup de dansatori din Kenya, care au dansat binecunoscutul dans Călușul Românesc. Exotismul momentului artistic și performanța tinerilor dansatori kenyeni au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Citeste mai mult

Comunicate de Presa

Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “Supradoză de visuri spulberate”, ediția a II-a

Publicat

in

În perioada 20-21 noiembrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, a organizat cea de-a II-a ediție a campaniei “Supradoză de visuri spulberate” dedicată înțelegerii de către tineri a nevoii de a preveni consumul de substanțe interzise.

Campania a debutat luni, 20 noiembrie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane, unde experții antidrog, psihologii, medicii și juriștii au venit să răspundă tuturor întrebărilor tinerilor.

  • Psihologii specializați au vorbit despre dependență și cum pot tinerii să prevină pierderea controlului asupra vieților lor. Foștii dependenți și-au spus poveștile de viață ca reper pentru a înțelege ce e mai eficient: să previi sau să combați. Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul URA au invitat participanții să se alăture proiectului inițiat de ei și să contribuie la crearea conținutului platformei online #FiiResponsabil dedicată prevenției.  
  • Ediția curentă a campaniei include și o serie de workshop-uri desfășurate în paralel pe tema ”Gândește de două ori”, susținute de psihologii și doctorii de la Agenția Națională Antidrog.
  • În plus, pe 20 noiembrie participanții au avut parte de multe surprize – concursuri cu premii și provocări cu Simulatoare pentru Conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului și Ochelari virtuali pentru simularea stărilor generate de consum de droguri (holul principal URA, corp B, de la ora 12:30). 
  • În a doua zi de eveniment, pe 21 noiembrie, holul principal al Universității Româno-Americane a fost pentru participanți platforma ideală de a afla lucruri noi despre cum pot privi #altfel tentațiile, provocările periculoase ale unor prieteni și cum pot alege #independența fără #dependete.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend