Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dupa 10 ani de lene si milioane de euro cheltuite aiurea, Se vrea un ONG pentru salvarea Curţii de Argeş

Publicat

in

Vineri dimineaţă, la primăria Curtea de Argeş a avut loc o întâlnire între primar, viceprimar şi câţiva oameni de afaceri. Edilul Constantin Panţurescu vrea un consiliu consultativ al oamenilor de afaceri şi chiar s-a discutat ca, alături de aceştia, să se formeze un ONG.

Iniţiativa venită din partea lui Dumitru Grecu, cunoscut investitor în domeniul turismului, ar prinde bine dacă ar fi şi dusă la capăt. Astfel, obiectivul ONG-ului ar fi salvarea municipiului Curtea de Argeş, şi transformarea sa într-un adevărat paradis turistic şi chiar în staţiune, pentru ca astfel să se poată obţină mai multe fonduri. Pe unii i-ar putea pugni rasul dar si plansul, la auzul acestor initiative. Nu de alta dar din aceste luari de pozitie, deducem ca atat oamenii de afaceri cat si primarul fie sunt nou veniti in oras, fie uita ca au fost aici si cand s-au cheltuit milioane de euro pe un proiect turistic esuat lamentabil, cand orasul era sufocat de corturi sau sponorizau balciuri in buricul orasului pe care acum, s-au trezit ca il vor eminamente turistic. Sa spui in 2016, “hai sa salvam Curtea de Arges” este o recunoastere a faptului ca PSD-ul prin oamenii sai de aici aflati la butoane au dus orasul in prapastie si ne cer acum ca pe carca noastra sa il salvam.

De acord cu acest proiect a fost şi Ion Gavrilă, director Electroargeş care a fost de părere că în acest fel şi cei 2% din impozit, pot fi donaţi către acest ONG, sumă ce nu ar fi deloc neglijabilă ţinând cont, spre exemplu, de forţa financiară a faricilor din zona de nord a oraşului. O idee care, daca ar fi venit prin anii 2000, ar fi fost credibila, nu insa si acum cand, dupa 10 ani de guvernare PSD in care nu s-a miscat nimic in acest domeniu si nu s-au atras fonduri decat pentru a fi tocate aiurea. Sa vii acum sa pui oamenii sa plateasca pentru lincezeala si inactivitatea conducerii pesediste a orasului din ultimul deceniu ni se pare o sfidare a bunului simt.

Cum vineri, principalul subiect de discuţie între administraţia locală şi reprezentanţi ai mediului de afaceri a fost relansarea turismului, în perioada următoare se vor mai face astfel de întâlniri şi pe alte teme, întâlniri, sperăm noi, constructive.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Se va infiinta un post UE pentru Aparare; e postul vizat de Iohannis?

Publicat

in

Sunt tot mai multe speculatii ca presedintele Klaus Iohannis ar viza, in realitate un post la Uniunea Europeana, tinand cont de faptul ca sansele lui de a ajunge secretar-general NATO sunt zero. Probabil ca Iohannis a stiut din start ca nu are sanse, dar a fortat mana mai marilor lumii pentru a primi altceva la schimb. Iar acum se vorbeste tot mai mult despre un post la Uniunea Europeana. In viitorul mandat al Comisiei Europene, care aproape sigur ramane sub conducerea Ursulei von der Leyen, va fi infiintat un post de comisar sau Inalt Reprezentant pentru Aparare, in contextul razboiuli din Ucraina. Toate detaliile despre cariera lui Iohannis dupa ce pleaca de la presedintia Romaniei citeste aici https://www.ucoz.ro/oare-acesta-e-postul-vizat-de-iohannis/

Citeste mai mult

ACTUAL

Fetiţă de 4 ani şi bunica ei, moarte după ce ar fi mâncat pește de Florii

Publicat

in

De

Poliția din Călărași a anunțat că o fetiţă de 4 ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei. Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

„La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră şi bunica sa, de 59 de ani, au fost preluate de la domiciliu cu o ambulanţă şi transportate la două unităţi spitaliceşti diferite, unde, ulterior, au decedat. Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situaţiei de fapt”, transmit, marţi, 30 aprilie, oficiali ai Poliţiei judeţene Călăraşi.

Fetiţa a fost preluată de la domiciliul familiei, din comuna Spanţov, luni dimineaţă. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila de patru ani se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

„Când a fost cazul anunţat, a fost anunţat ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar după ce au fost culese informaţii despre tabloul clinic al fetiţei, tabloul clinic al bunicii, informaţii de la celelalte persoane care au consumat produse împreună cu bunica şi fetiţa, cel mai probabil nu toxiinfecţia alimentară a fost cauza decesului celor două persoane. Este greu de spus la fetiţă despre ce este vorba, s-ar putea să fie o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, iar în cazul bunicii, cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat la aflarea veştii că fetiţa a decedat”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.

Cele două au mâncat împreună cu alţi membri ai familiei, fiind vorba în total despre zece persoane, iar ceilalţi nu au acuzat stări de rău.

DSP a prelevat probe de apă, probe biologice, pentru a stabili dacă a existat ceva în mâncare sau apă care să fi provocat starea de rău a copilei.

Ancheta va stabili, în cazul fiecăreia dintre cele două, cauzele decesului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend