Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DigiSport. Marea problemă a Simonei Halep, la aproape trei luni de la suspendarea provizorie pentru dopaj: ”Ar trebui lămurit”

Publicat

in

Simona Halep (31 de ani, locul 10 WTA) a fost testată pozitiv la un control anti-doping efectuat la US Open și din luna octombrie a anului trecut este suspendată provizoriu.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Halep a susținut încă din primul moment că nu a luat în mod conștient Roxadustat, însă în acest moment nu se cunoaște niciun detaliu despre desfășurarea anchetei.

Cea mai mare problemă în aceste procese anti-doping este durata lor, susține jurnalistul Dragoș Suciu.

„Problema cu aceste procese anti-doping este că sunt de foarte lungă durată. E o secretomanie extremă, nu se știe nimic și deja această suspendare provizorie a Simonei durează de vreo trei luni. Până la urmă, dacă va fi găsită nevinovată, cine îi dă înapoi aceste trei luni? E o situație care ar trebui lămurită”, a transmis Dragoș Suciu, la emisiunea Liga Digisport.

Citește articolul integral pe DigiSport.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Primăriile vor putea accesa mai ușor fonduri guvernamentale

Publicat

in

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii programului de finanțare Anghel Saligny, pentru investiții în dezvoltarea unor obiective locale, vor putea depune documentele în vederea încheierii contractelor de finanţare şi după iunie 2024, conform Agerpres.

Decizia vine în contextul în care în procesul de analiză a documentaţiilor depuse au fost identificate “o serie de situaţii care determină întârzierea finalizării” acestora: lipsa cadastrării amplasamentelor, suprapuneri de amplasamente, neclarităţi în ceea ce priveşte regimul proprietăţii bunurilor, greutăţi întâmpinate în constituirea asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară; perioade lungi pentru obţinerea avizelor, acordurilor, autorizaţiilor; necesitatea efectuării unor exproprieri.

“Toate acestea implică realizarea unor operaţiuni de durată şi instituirea unor termene a căror nerespectare conduce la eliminarea unor beneficiari din program, funcţionând practic ca o sancţiune pentru aceştia, ceea ce reprezintă o măsură disproporţionată în raport cu motivele care determină aceste întârzieri, motiv pentru care intervenţia legislativă propusă creează cadrul legal pentru ca beneficiarii programului să poată depune documentaţia necesară încheierii contractelor de finanţare, să efectueze procedurile de achiziţie publică şi să realizeze investiţia în perioada de derulare a programului, respectiv cel târziu până la data de 31 decembrie 2028, fără a fi condiţionaţi de termene şi fără a genera întârzieri în derularea investiţiei, pentru că mecanismul de decontare în cadrul programului este stabilit pe baza principiului ‘primul venit-primul servit'”, reiese din documentul citat.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei din 14 mai 2024 – Sf. Mc. Isidor din Hios; Sf. Sfinţit Mc. Terapont, episcopul Ciprului

Publicat

in

Sărbătorile zilei din 14 mai 2024 – Sf. Mc. Isidor din Hios; Sf. Sfinţit Mc. Terapont, episcopul Ciprului

Ortodoxe

Sf. Mc. Isidor din Hios; Sf. Sfinţit Mc. Terapont, episcopul Ciprului

Greco-catolice

Sf. m. Isidor din Chios

Romano-catolice

Sf. Matia, ap.

Sfântul Mucenic Isidor din Hios este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 14 mai.

Sfântul Isidor era din Alexandria şi a trăit în timpul împăratului Deciu (249-251). El “de deşertăciunile şi desfătările lumii acesteia se ferea şi fugea de necurăţiile păgâneşti”, iar pentru vitejia sa, s-a înscris în oaste şi a fost rânduit în ceata lui Numerian.

În timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, care se îndreptau mai ales asupra soldaţilor creştini, Sfântul Isidor a fost pârât că este unul dintre ei.

Adus în faţa comandantului, acesta i-a cerut ca măcar o dată să jertfească zeilor potrivit legii împărăteşti şi după aceea putea să facă ce voia.

Sfântul i-a răspuns superiorului său: “Nu mă vei putea amăgi pe mine cu meşteşugul tău, pentru că cel ce s-a lepădat odată de Domnul său, mai poate să se numească credincios? Adică, dacă cineva este necredincios în puţin, apoi este necredincios şi în mult”. (Vieţile Sfinţilor)

Pentru mărturisirea neîncetată a numelui lui Hristos, Sfântului Isidor i-a fost tăiată limba şi apoi i-a fost tăiat capul. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend