Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Cum poţi prepara negresă cu ciocolată, merişoare şi nuci

Publicat

in

Cu toţii iubim ciocolata şi nu ratăm nicio ocazie să ne alintăm cu o negresă atunci când avem ocazia, nu-i aşa?

Dar, uneori, ocaziile ţin şi de noi, iar astăzi ai această oportunitate. Dacă vrei să te bucuri de o negresă delicioasă, de o reţetă simplă, fără gluten, 100% vegetală şi sănătoasă, ai ajuns unde trebuie.

Reţeta noastră de astăzi cu siguranţă nu te va putea lasă rece dacă eşti un împătimit al ciocolatei. În plus, în acest fel ai grijă şi de micuţii din familie, pentru că le oferi o porţie de dulce sănătos.

Ingrediente

  • 1 cană jumătate de făină fără gluten
  • 1 cană de apă
  • 150 grame zahăr de cocos/ 4 linguri de xylitol
  • 5 linguri de cacao organică
  • 50 ml ulei de cocos topit la bain-marie
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriţă sare
  • 150 grame ciocolată cu 75% cacao
  • 3 linguri de perle de ciocolată hans sloane
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 100 grame. de nuci
  • 80 grame merişoare

Mod de preparare:

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă de copt cu diametrul de aproximativ 15 cm. Tapetează cu hârtie de copt şi unge uşor hârtia cu ulei de cocos.
  2. Pune apa şi zahărul la fiert într-un vas mic. Când s-a topit complet zahărul, adaugă o cană de făină şi amestecă continuu, la foc mic, până când compoziţia capătă consistenţă unei paste lipicioase.
  3. Închide focul şi lasă această pastă să se răcească complet.
  4. Mixează pudra de cacao, sarea, vanilia, jumătate din uleiul vegetal şi jumătate din lapte. Ulterior, adaugă-le peste mixul cu făină-apă-zahăr. Amestecă ingredientele foarte bine.
  5. A venit timpul să adaugi restul de făină, biscuiţii fără gluten (zdrobiţi), jumătate din cantitatea de ciocolată neagră rasă, praful de copt, 50 de grame de nuci şi merişoarele, mixând, din nou, foarte bine.
  6. Pune compoziţia în tava tapetată şi coace prăjitura la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute (până trece testul scobitorii).
  7. Ulterior, poţi pregăti din ciocolată, laptele şi uleiul rămas (topite şi amestecate bine la bain marie) o glazură de ciocolată, pe care să o pui deasupra când prăjitura se răceşte. De asemenea, poţi să adaugi şi un topping de nuci peste ciocolată.

Loading

ACTUAL

Situație de risc la Maternitatea Giulești: 9 nou-născuți prematur, infectați cu Klebsiella. Pacientele cu risc de naștere prematură, direcționate la alte maternități / Reacția spitalului: „Infecțiile nosocomiale sunt o realitate, în toate spitalele din lume”

Publicat

in

Nouă bebeluși născuți prematur la Maternitatea Giulești în intervalul iulie – septembrie s-au infectat cu Klebsiella pneumoniae, o bacterie considerată rezistentă la antibiotice, care poate duce la infecții virulente și este asociată cel mai adesea actului medical – se ia din spitale.

Toți cei nouă bebeluși „au dezvoltat simptomatologie ușoară, care s-a remis sub tratament”, arată dr. Traian Maier, directorul medical al Maternității Giulești, într-o discuție cu HotNews. După aceste cazuri, până la igienizarea completă a secției de Terapie Intensivă pentru prematuri, spitalul a decis să nu mai preia noi cazuri de paciente cu risc de naștere prematură, pe care le direcționează, momentan, către alte maternități.

Ce s-a întâmplat cu cei 9 bebeluși infectați

În intervalul iulie – septembrie, dintr-un total de 697 de nașteri la Maternitatea Giulești, 9 bebeluși prematuri s-au infectat cu Klebsiella – un procent de 1,3% din numărul total de nașteri – declară pentru HotNews directorul medical al spitalului. 

El spune că simptomele în cazul celor 9 bebeluși au fost ușoare și s-au remis sub tratament, însă toți cei 9 „au avut o durată de spitalizare destul de crescută și în contextul prematurității sau greutății mici la naștere”. 

Niciunul dintre ei nu a fost transferat în alt spital, iar majoritatea au fost deja externați în „bune condiții”: „Actualmente, cei care sunt la noi în spital sunt în afara oricărei simptomatologii, dar stau ca să îi facem mari, să crească, să putem să ajungem cu ei la o greutate optimală pentru a putea fi externați. Nu avem copii cu probleme, cu simptome din perspectiva infecțiilor, nu mai sunt copii care au simptomatologie”, afirmă dr. Traian Maier. 

„Durata medie de spitalizare în secțiile de Terapie Intensivă neonatală este una mare”, mai precizează medicul.

Despre numărul de infectări, reprezentantul spitalului spune că „se încadrează în limitele considerate normale pentru unități sanitare de categoria Maternității Giulești”.

Spitalul mai spune că, în momentul în care, în urma acțiunilor de screening, „a fost identificată o tendință crescătoare în circulația unor tulpini de bacterii, s-au luat imediat măsurile de igienizare specifice, pentru prevenirea și controlul fenomenului”.

Pacientele cu risc de naștere prematură, direcționate către alte maternități

Secția ATI pentru prematuri a spitalului nu este în acest moment închisă, însă nu mai preia cazuri noi. „Momentan îngrijim acolo pacienți pentru afecțiuni care sunt în contextul prematurității, dar nu avem momentan capacitatea de a primi cazuri noi.”

„În momentul în care sunt situații de paciente care se prezintă cu amenințare de naștere prematură sau lucruri de genul acesta, ele sunt redirecționate către alte maternități”, mai precizează directorul medical.

El speră ca situația să revină la normal săptămâna viitoare: „Estimăm că săptămâna viitoare am putea reveni la capacitate normală. Eu sper chiar mai devreme, deoarece este presiune și pe alte spitale. În momentul în care noi, o maternitate mare, nu putem să internăm, punem presiune pe alte spitale.”

„Măsurile le-am luat din grijă pentru pacienți și pentru copii”

În cazul Giulești vorbim despre „infecții asociate actului medical”, mai spune medicul Traian Maier: „Infecțiile asociate actului medical sunt o realitate, în toate spitalele din țară și din lume, și ele trebuie raportate.”

În total, Maternitatea Giulești a înregistrat, în perioada iunie-august, 19 cazuri de pacienți care au dobândit infecții asociate actului medical. „Au fost 19 cazuri în total, dar nu le am defalcate în momentul de față pe adulți și copii. Cu siguranță este vorba și despre pacienți adulți, și despre nou-născuți”, precizează dr. Traian Maier. 

„La noi, toate cazurile sunt raportate către Direcția de Sănătate Publică. De fiecare dată luăm măsurile necesare pentru a le identifica, trata și preveni pe viitor, în măsura în care se poate”, dă asigurări directorul medical al Maternității Giulești. „Din păcate, nu trăim într-un mediu steril”, adaugă el. 

„Nu am înregistrat creșteri și pentru stafilococ”, spune spitalul, deși 5 paciente acuză că s-au infectat

În spațiul public a circulat, zilele acestea, și informația că 5 femei care au născut recent la Maternitatea Giulești s-au ales, pe lângă infecții cu Klebsiella, și cu infecții cu stafilococ, iar o parte dintre ele au ajuns să aibă nevoie inclusiv de o nouă intervenție chirurgicală, potrivit Observatornews

Directorul medical al Maternității Giulești spune însă că spitalul a constatat „o modificare a circulației” doar în cazul bacteriei Klebsiella: „Pentru toți ceilalți germeni, raportările au fost similare cu orice altă maternitate din țară.”

„Nu am înregistrat creșteri pentru stafilococ”, spune dr. Traian Maier. „Din pacientele investigate și urmărite de colegii mei, între 12% și 15% vin cu stafilococ din comunitate – stafilococul auriu este un microb care poate să apară la una din 3 persoane. Pot să fie purtători sănătoși.”

Zeci de bebeluși infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești în 2018 și o femeie moartă după cezariană în 2019

Maternitatea Giulești a fost subiectul unui scandal uriaș la finalul anului 2018, când 39 de nou-născuți s-au infectat cu stafilococ auriu.

În decembrie 2020, familia unei paciente decedate în 2019 după ce a născut prin cezariană la Maternitatea Giulești a câștigat în instanță daune morale în valoare de aproape 400.000 de euro. 

Instanța a constatat atunci că „spitalul nu și-a îndeplinit obligațiile  prev. de art 166 din Legea 95/2006, de prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale, împrejurare care a condus la  infectarea pacientei sale cu bacteriile E. Coli, Pseudomonas aeruginosa, cocobacili și bacili gram negativi”. 

„Deși infecția nu a fost cauza decesului, aceasta a reprezentat factorul declanșator, în urma căruia, într-un șir de evenimente care s-au succedat, s-a produs în cele din urmă moartea pacientei”, a constatat în 2020 Curtea de Apel București.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

INTERVIU. Doctorul Gabor Maté explică ce este ADHD și care sunt factorii declanșatori. Cum pot fi protejați copiii

Publicat

in

Cunoscutul medic Gabor Maté, psiholog specializat în studiul traumei, s-a întâlnit miercuri cu cititorii din România, la lansarea cărții sale „Minți împrăștiate”.  

Citiți articolul integral pe ȘtirileProTv.ro.

Loading

Citeste mai mult

LIFESTYLE

Impactul tehnologiei asupra cazinourilor din Țările de Jos: de la aplicații mobile la inteligență artificială

Publicat

in

Tehnologia a avut un impact uriaș asupra diferitelor industrii în ultimii ani, iar lumea cazinourilor online nu face excepție. De la jocurile de noroc online la cazinouri online la sisteme avansate de securitate, tehnologia a schimbat complet modul în care pariem.

În acest articol vom analiza câteva dintre tehnologiile cheie care au schimbat lumea cazinourilor online, evoluția tehnologiei în sectorul cazinourilor, tendințele tehnologice emergente și evoluțiile viitoare.

Tehnologii care schimbă lumea cazinourilor online

Cele mai recente tehnologii de astăzi ne-au făcut viața mai puțin complicată. Cu toții am fost expuși la tehnologii inovatoare la un moment dat în viața noastră. Acolo unde inovațiile tehnologice au avut cea mai mare influență este pe internet.

Jocurile de noroc online sunt o industrie care a cunoscut îmbunătățiri majore pe măsură ce noile gadgeturi tehnologice au intrat în joc în cazinouri online Olanda. Cazinourile online au devenit site-uri revoluționare în care streaming-ul a permis o experiență reală a cazinoului.

Ascensiunea internetului a transformat complet lumea cazinourilor online. Jucătorii pot accesa acum o gamă largă de jocuri de cazinou din confortul propriei case. În plus, tehnologiile mobile precum smartphone-urile și tabletele au făcut posibilă jocul de cazinou oriunde și oricând. Acest lucru a dus la o creștere enormă în industria jocurilor de noroc online.

O altă tehnologie care a schimbat lumea cazinourilor online este realitatea virtuală (VR). Căștile VR permit jucătorilor să experimenteze o experiență de cazinou captivantă, ca și cum s-ar afla de fapt într-un cazinou terestre. Acest lucru creează o nouă dimensiune a realismului și entuziasmului în jocurile de noroc online.

Joacă pe mobil

Prin crearea jocurilor în format HTML5, a devenit posibil să luați cazinoul online 2022 cu dvs. în mașină sau într-o cafenea pe drum. Cazinourile online sunt acum toate la cerere 24/7. Joci oricând, oriunde și ai cazinoul online din Țările de Jos în buzunarul din spate, ca să spunem așa. Multe cazinouri olandeze au deja o aplicație la îndemână pentru a juca jocurile din mers. Dacă nu au încă această aplicație, puteți juca jocurile prin browserul mobil.

Metavers

Numim și lumea realității virtuale online Metavers. Cu greu ne putem imagina acest lucru și este chiar confuz să crezi că dintr-o dată poți trăi, vorbi și socializa online, dar unele cazinouri online o fac deja. Jocurile cu dealer live acum în cazinourile live sunt deja un exemplu simplificat în acest sens.

Puteți deja chat cu dealerul dvs. în cazinoul live al unui cazinou online din Țările de Jos. De fapt, vă puteți vedea dealerul, dar nu există încă o vedere la 360 de grade.

Viitorul industriei cazinourilor

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, la fel și industria cazinourilor. Integrarea inteligenței artificiale, a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor este probabil să modeleze viitorul cazinourilor. Aceste progrese vor spori și mai mult confortul, securitatea și transparența experiențelor de jocuri de noroc.

Este esențial ca industria cazinourilor să se adapteze la aceste schimbări tehnologice, asigurând în același timp siguranța și bunăstarea jucătorilor. Găsirea unui echilibru între inovație și practicile responsabile de jocuri de noroc va fi crucială pentru succesul viitor al industriei.

Tehnologia a avut un impact profund asupra industriei cazinourilor. Platformele de jocuri de noroc online, jocurile de noroc mobile și cazinourile în realitate virtuală au transformat modul în care oamenii se implică în jocurile de cazinou.

În timp ce aceste progrese tehnologice oferă numeroase avantaje, jucătorii trebuie, de asemenea, să fie atenți la riscurile potențiale asociate cu jocurile de noroc excesive și comportamentele care creează dependență. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, industria cazinourilor trebuie să atingă un echilibru între inovație și practicile responsabile de jocuri de noroc pentru a asigura o experiență de joc sigură și plăcută pentru toți.

Concluzie

Nu știm ce ne va aduce viitorul, dar așteptăm multe de la el. Posibilitățile online sunt nesfârșite. Poate că în curând vom avea propria noastră viață online în noul Metaverse. Sună interesant, dar rămâne de văzut dacă este adevărat.

De asemenea, va trebui să ne așteptăm și la multe alte schimbări interesante. Sectorul cazinourilor este în plină expansiune și asta se observă de la o zi la alta!

Loading

Citeste mai mult

Sanatate

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii: ce produse să folosești și de ce

Publicat

in

Sarcina este o perioadă specială, dar și una în care corpul tău trece prin numeroase schimbări. Pe lângă evidenta creștere a burticii, cele mai vizibile schimbări apar la nivelul pielii. Hormonii care își fac de cap, circulația crescută, sensibilitatea mai mare, toți acești factori îți influențează aspectul tenului. Pentru a-ți îngriji pielea în timpul sarcinii, iată ce produse recomandă specialiștii.

Ce se întâmplă cu pielea ta în timpul sarcinii?

Sarcina aduse numeroase schimbări care afectează pielea. Anumite femei se confruntă cu apariția petelor maronii pe față, în special pe frunte și obraji. Schimbările hormonale pot favoriza acneea, chiar dacă nu ai avut un ten acneic în trecut. Pentru că pielea se întinde rapid, în unele cazuri apar vergeturi. De asemenea, unele femei pot avea o piele mai uscată, în timp ce altele o piele mai grasă. Dacă te regăsești printre femeile cu piele uscată, pentru hidratare folosește o cremă cu ingrediente cât mai naturale, precum neoviderm. În general, schimbările diferă de la o persoană la alta și sunt influențate de diferiți factori, precum stilul de viață, alimentația și chiar genele. 

Produse de îngrijire a pielii în timpul sarcinii – ce să alegi?

În sarcină, majoritatea femeilor experimentează o strălucire naturală. Cu toate acestea, este necesar să-ți îngrijești pielea, pentru că, după cum menționam, schimbările hormonale vin la pachet cu mici transformări. În primul rând, protecția minerală este obligatorie. Produsele cu filtre minerale pe bază de oxid de zinc sunt sigure și recomandate în această perioadă. Acestea formează o barieră fizică pe pielea, protejându-te de razele nocive UV. Poți folosi și neoviderm crema pentru calmarea și hidratarea pielii, mai ales dacă ai fost expusă razelor solare timp îndelungat. 

Probabil iubești retinolul, însă în timpul sarcinii trebuie să-l eviți pentru că poate dăuna fătului. În schimb, poți utiliza produse cu acid glicolic pentru curățarea porilor, reducerea ridurilor fine și îmbunătățirea texturii pielii. Bakuchiol este o alternativă naturală la retinol, oferă aceleași beneficii, dar fără riscuri asupra sarcinii. Este perfect dacă dorești să-ți păstrezi pielea fermă și radiantă. 

Dacă te confrunți cu acnee, rozacee sau hiperpigmentare, folosește produse cu acid azaleic. Acidul azaleic are proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea formării petelor. De asemenea, vitamina C ajută la combaterea hiperpigmentării și la uniformizarea tenului.

În timpul sarcinii, pielea ta are nevoie de îngrijire specială. Iar alegerea produselor potrivite devine mai importantă ca niciodată. Alegând produsele de îngrijire potrivite și adoptând o rutină zilnică, vei avea o piele radiantă pe parcursul întregii sarcini. Așadar, păstrează o rutină simplă și acordă atenție ingredientelor din produsele tale preferate.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum poți comanda produse românești în UK?

Publicat

in

Dacă locuiești în Marea Britanie și îți este dor de gustul autentic al mâncărurilor de acasă, poți găsi soluții care să aducă la tine o parte dintre tradițiile culinare românești. De exemplu, poți comanda carnea specială pentru mici, acei mici suculenți pe care îi savurai la grătar, sau varza murată, perfectă pentru sarmale ca la mama acasă. La fel, poți găsi cozonaci pufoși pentru sărbători sau zacuscă și gemuri care să îți amintească de gustul toamnei pe meleagurile noastre. Serviciile de livrare rapidă ale magazinului A&S Market îți permit să te bucuri de aceste bunătăți oriunde te-ai afla în Regatul Unit, aducând mai aproape de tine preparatele care îți lipsesc.

Produsele românești ajung repede la tine

A&S Market îți oferă posibilitatea de a comanda cu ușurință produsele dorite, asigurând o livrare promptă. Comenzile plasate de luni până joi până la ora 07:00 dimineața vor fi expediate în aceeași zi și ajung la destinație a doua zi. Dacă plasezi o comandă de joi, după ora 07:01, până duminică, aceasta va fi expediată luni și livrată marți. Pentru locuitorii din Irlanda de Nord și Scoția, termenul de livrare poate dura până la 2 zile de la momentul preluării coletului de către curier.

În cazul în care anumite produse nu sunt disponibile în stoc, echipa A&S Market te va contacta pentru a actualiza comanda, oferindu-ți opțiunea de a înlocui produsul sau de a-l elimina din comanda ta. Acest serviciu personalizat te ajută să obții exact produsele de care ai nevoie.

Produsele din carne își păstrează prospețimea

Pentru a asigura prospețimea și integritatea produselor din carne românească, acestea sunt ambalate în cutii duble din carton, căptușite cu burete pentru extra protecție. Preparatele ce necesită temperatură controlată sunt livrate în pungi termice groase, cu pachete de gheață cu gel sau apă, menținând temperatura optimă până la 50 de ore. Astfel, produsele ajung în cele mai bune condiții, indiferent de distanță.

Toate produsele sunt livrate în condiții optime

La A&S Market, livrăm cu atenție deosebită toate produsele, inclusiv cele fragile care se pot fărâmița, asigurându-ne că ajung la tine în cele mai bune condiții, indiferent de distanță. Pentru a proteja aceste produse delicate, folosim cutii duble din carton, căptușite cu burete, care oferă extra protecție în timpul transportului.

Astfel, ne asigurăm că toate articolele, chiar și cele mai sensibile, ajung intacte și proaspete, gata să fie savurate, oriunde te-ai afla. Așadar, comandă cu încredere covrigi pe ASMarket.co.uk și vei avea ce să ronțăi mâine când urmărești serialul tău preferat.

Despre A&S Market

Cu o prezență pe piață din 2017, A&S Market a devenit un punct de referință pentru comunitatea românească din UK. Magazinul și-a început activitatea într-un spațiu modest din centrul orașului Woking și, datorită cererii crescânde și sprijinului comunității, s-a mutat într-o locație mai mare în 2018, extinzându-și gama de produse și îmbunătățind continuu serviciile oferite. În 2021, A&S Market a deschis a doua locație, în Basingstoke, consolidându-și prezența în comunitatea de români din Hampshire.

A&S Market îți pune la dispoziție o gamă variată de produse: lactate, carne și preparate din carne, cafea, conserve, murături, prăjituri și multe altele. Magazinele sunt deschise zilnic, oferindu-ți flexibilitatea de a te bucura de produsele românești preferate oricând dorești.

Pentru a comanda produse românești în UK, vizitează site-ul și adaugă-le în coș. După ce ai verificat coșul, finalizează comanda selectând metoda de livrare dorită: ridicare din magazin, livrare locală sau națională. Completează detaliile de livrare și confirmă transportul. Introdu apoi datele cardului și efectuează plata, urmând să primești o confirmare prin email sau SMS.

Dacă întâmpini dificultăți în procesul de comandă, contactează echipa de asistență pentru clienți a celor de la A&S Market, fie prin telefon, fie prin email, Facebook Messenger sau chatul live disponibil pe site pentru a primi ajutor rapid și eficient. Dă frâu liber poftelor când stabilești meniul, comandă produsele necesare și gătește felurile de mâncare pe care le-ai savurat de atâtea ori în România!

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Peste 22.000 de medici români lucrează în străinătate, spune un deputat și cunoscut medic

Publicat

in

În spitalele românești există o criză de medici, în special pe specializările cu risc de malpraxis, precum ATI, chirurgie sau medicină de urgență, afirmă deputatul PSD Patriciu Achimaș Cadariu, fost ministru al Sănătății. De profesie medic chirurg, Patriciu Achimaș-Cadariu este de părere că deficitul de personal din spitale va continua să crească în următorii ani, iar „vidul legislativ în materie de malpraxis va face și mai puțin atractive specializări care implică riscuri mari pentru medici”.

Salariile mai mari din străinătate reprezintă un motiv important pentru cei care decid să abandoneze sistemul nostru medical, însă nu singurul, arată, într-un comunicat de presă, deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este chirurg la Institutul de Oncologie din Cluj.

„Tinerii medici își doresc un mediu de lucru care să le ofere nu doar recompense financiare, ci și oportunități de dezvoltare profesională, suport din partea colegilor și condiții de muncă adecvate. Așadar, problemele legate de relațiile interumane și infrastructură contribuie la decizia medicilor de a părăsi țara”, afirmă fostul ministru al Sănătății.

Conform statisticilor, peste 22.000 de medici români lucrează în străinătate, în căutarea unor condiții mai bune de muncă și a unor salarii mai mari, se arată în comunicatul deputatului Patriciu Achimaș-Cadariu.

„Nu există niște legi clare. Scriem un proiect de lege privind malpraxisul medical, îl abandonăm și scriem altul, îl abandonăm și pe acela pe parcurs, nimeni nu are o consecvență de a-l duce până la capăt, am văzut și anul acesta și acum 10 ani. Medicii trebuie să știe că nu vor fi hărțuiți pentru orice acuzație nefondată. Tinerii care își încep cariera au o serie de motive pentru care evită unele specializări fără de care nu se pot rezolva cazurile grave. Ar trebui să ne pună pe gânduri, iar răspunsul la această criză ar trebui să fie o reformă amplă a sistemului”, încheie deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend