Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Control degeaba la cele aproape 3.500 de tone de deşeuri de pe fosta platformă ARO Câmpulung

Publicat

in

Săptămâna trecută, prefectul Mihail Oprescu a emis un ordin prin care să fie verificat modul în care firma ieşeană Global Eco Center SRL şi-a respectat programul de măsuri de evacuare a miilor de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase depozitate în hala de pe fosta platformă ARO Câmpulung, proprietatea Landmark Management.
În urma verificărilor s-au constat că graficul de ieşire al deşeurilor de pe terenul câmpulungean nu a fost respectat de către Global Eco Center. Potrivit celor care au fost prezenţi la verificări, proprietarul firmei ieşene, Vasile Tofan, a reuşit să scoată din Câmpulung doar 14 tone dintr-un total prevăzut în grafic de 315 tone de deşeuri în ultimul trimestru din 2014 şi încă 14 tone în primul trimestru din 2015.
„Miercurea trecută a fost făcută o verificare la depozitul de deşeuri de pe amplasamentul SC Landmark Mangement SRL. Din câte am constata la faţa locului, la prima vedere, nu s-au constatat scurgeri sau alte pierderi de substanţe. Au fost purtate discuţii cu reprezentantul societăţii Global Eco Center, domnul Vasile Tofan, şi au fost verificate atribuţiile care le intrau în sarcină, ce de evacuare a deşeurilor, conform unui grafic stabilit. Din ceea ce s-a constatat este că firma din Iaşi nu a respectat graficul. Garda de Mediu va mai relua verificarea la începutul lunii aprilie. Din ce am mai înţeles firma poartă discuţii cu mai multe societăţi de incinerare.”, a precizat Auraş Ghiţă, şeful Poliţiei Locale Câmpulung.
Este de preciza că în incinta Landmark Mangement, pe fosta platformă ARO Câmpulung, la finele anului trecut erau depozitate 3.270 de tone de deşeuri periculoase şi mai puţin periculoase. Dintr-un calcul simplu, la ora actuală în depozitul de la fosta uzină câmpulungeană se mai găsesc 3.256 de tone de deşeuri, fără a mai pune în calcul şi cele
204 tone de şlamuri galvanice (deşeuri periculoase ce conţin şi cantităţi importante de cianuri), din bazinele ce au fost îngropate în pământ, deasupra pânzei freatice şi care au fost descoperite, de proprietarul Landmark Management, după cumpărarea fostei uzine câmpulungene.
În cazul în care proprietarul deşeurilor, SC Global Eco Center SRL, nu-şi va îndeplini atribuţiile asumate prin graficul de scoatere a deşeurilor de pe fosta platformă ARO Câmpulung, atunci Garda de Mediu va aplica ceva amenzi, fără a se şti, însă, cu exactitate când locul va fi curăţat definitiv.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Se va infiinta un post UE pentru Aparare; e postul vizat de Iohannis?

Publicat

in

Sunt tot mai multe speculatii ca presedintele Klaus Iohannis ar viza, in realitate un post la Uniunea Europeana, tinand cont de faptul ca sansele lui de a ajunge secretar-general NATO sunt zero. Probabil ca Iohannis a stiut din start ca nu are sanse, dar a fortat mana mai marilor lumii pentru a primi altceva la schimb. Iar acum se vorbeste tot mai mult despre un post la Uniunea Europeana. In viitorul mandat al Comisiei Europene, care aproape sigur ramane sub conducerea Ursulei von der Leyen, va fi infiintat un post de comisar sau Inalt Reprezentant pentru Aparare, in contextul razboiuli din Ucraina. Toate detaliile despre cariera lui Iohannis dupa ce pleaca de la presedintia Romaniei citeste aici https://www.ucoz.ro/oare-acesta-e-postul-vizat-de-iohannis/

Citeste mai mult

ACTUAL

Fetiţă de 4 ani şi bunica ei, moarte după ce ar fi mâncat pește de Florii

Publicat

in

De

Poliția din Călărași a anunțat că o fetiţă de 4 ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite. Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. În scurt timp, ea a intrat în stop cardiac iresuscitabil.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei. Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate. Bunica, despre care se ştia că are afecţiuni cardiace, a murit când a aflat.

„La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 10:20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră şi bunica sa, de 59 de ani, au fost preluate de la domiciliu cu o ambulanţă şi transportate la două unităţi spitaliceşti diferite, unde, ulterior, au decedat. Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la faţa locului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situaţiei de fapt”, transmit, marţi, 30 aprilie, oficiali ai Poliţiei judeţene Călăraşi.

Fetiţa a fost preluată de la domiciliul familiei, din comuna Spanţov, luni dimineaţă. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila de patru ani se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

„Când a fost cazul anunţat, a fost anunţat ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, dar după ce au fost culese informaţii despre tabloul clinic al fetiţei, tabloul clinic al bunicii, informaţii de la celelalte persoane care au consumat produse împreună cu bunica şi fetiţa, cel mai probabil nu toxiinfecţia alimentară a fost cauza decesului celor două persoane. Este greu de spus la fetiţă despre ce este vorba, s-ar putea să fie o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, iar în cazul bunicii, cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat la aflarea veştii că fetiţa a decedat”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi.

Cele două au mâncat împreună cu alţi membri ai familiei, fiind vorba în total despre zece persoane, iar ceilalţi nu au acuzat stări de rău.

DSP a prelevat probe de apă, probe biologice, pentru a stabili dacă a existat ceva în mâncare sau apă care să fi provocat starea de rău a copilei.

Ancheta va stabili, în cazul fiecăreia dintre cele două, cauzele decesului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend