Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CM Snooker 2024: Lista capilor de serie de la Crucible / Cu cine vor juca cei trei campioni mondiali din calificări

Publicat

in

Ordinea celor 16 capi de serie de la Campionatul Mondial de snooker (20 aprilie – 6 mai) a fost stabilită, după ce Mark Williams l-a învins pe Ronnie O’Sullivan în finala Tour Championship. De pe această listă lipsesc nume importante, trei foști campioni ai lumii fiind nevoiți să-și câștige dreptul de a se afla pe tabloul principal al competiției de la Crucible.

Teatrul CrucibleFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Ronnie O’Sullivan, învins în finala Tour Championship – Sesiune de seară îngrozitoare pentru „The Rocket”

Campionatul Mondial de Snooker 2024, lista capilor de serie

Campion mondial în 2023, Luca Brecel va fi cap de serie 1 în celebrul teatru din Sheffield. Belgianul l-ar putea întâlni doar în finală pe Ronnie O’Sullivan (favorit 2).

1. Luca Brecel

2. Ronnie O’Sullivan

3. Judd Trump

4. Mark Allen

5. Mark Selby

6. Mark Williams

7. Ding Junhui

8. Shaun Murphy

9. Ali Carter

10. Gary Wilson

11. Zhang Anda

12. Kyren Wilson

13. John Higgins

14. Tom Ford

15. Barry Hawkins

16. Robert Milkins.

>> CM Snooker 2024 – Legendarul Stephen Hendry nu va participa

Neil Robertson, Stuart Bigham și Graeme Dott, campionii mondiali care vor juca în calificări la CM Snooker 2024

Calificările din acest an de la Crucible vor avea la start nume importante din snookerul mondial.

Campion al lumii la ediția din 2010, Neil Robertson va fi nevoit să joace în calificări pentru a fi prezent pe tabloul principal de la Crucible.

În vârstă de 42 de ani, australianul a urcat pentru prima dată pe locul 1 mondial în septembrie 2010. A reușit de-a lungul carierei și 5 breakuri maxime (n.r. de 147 de puncte).

Adversarii lui Neil Robertson:

Zak Surety (76) vs Ishpreet Singh Chadha (88) / Gao Yang (a)

Jamie Jones (41) vs Xu Si (56) / Alfie Burden (105) / Rebecca Kenna (126).

Un alt campion mondial care va fi nevoit să joace în calificări este Stuart Bingham. Englezul în vârstă de 47 de ani s-a încoronat campion al lumii la ediția din 2015. Are 9 breakuri maxime bifate în carieră, iar cel mai sus în ierarhia mondială s-a aflat pe 2 (în mai 2015).

Adversarii lui Stuart Bingham:

Liam Highfield (68) vs Stuart Carrington (93) / Himanshu Jain (118)

Elliot Slessor (36) vs Oliver Lines (61) / Louis Heatchote (100) / Oliver Skyes (a).

Un al treilea campion mondial care va juca în calificări este Graeme Dott. Scoțianul a câștigat titlul mondial de la Crucible la ediția din 2006.

Dott va avea o misiune foarte dificilă: dacă va trece de primul meci, va avea parte de un duel cu Jackson Page (unul dintre cei mai în formă jucători), iar pentru nu loc pe tabloul principal ar urma, probabil, să joace împotriva lui Noppon Saengkam.

Adversarii lui Graeme Dott:

Fergal O’Brien (107) / Mostafa Dorgham (123)

Jackson Page (43)

Noppon Saengkham (22) / Andy Hicks (75) / Long Zehuang (86) / Sydney Wilson (a).

Alte nume cunoscute care vor evolua în calificările pentru CM 2024 de snooker: Anthony McGill, Jack Lisowski, Thepchaiya Un-Nooh, Hossein Vafaei, Ryan Day, Zhou Yuelong, Dominic Dale, Ricky Walden, Stephen Maguire, Lyu Haotian, David Gilbert și Joe Perry.

Campiontul Mondial de snooker va avea loc în perioada 20 aprilie – 6 mai, la Sheffield, în „Crucible Theatre”.

Campionul en-titre este belgianul Luca Brecel, titlu obținut la ediția din 2023.

Cum se va juca la Campionatul Mondial

  • Disputele din turul întâi se vor juca după sistemul “cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula va fi “cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.
  • În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul “cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după “cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finala

  • Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).
  • Era modernă a competiției (un fel de “Era Open” din tenis) a început în 1969.
  • Recordul de titluri (n.r. era modernă) este deținut de Stephen Hendry și Ronnie O’Sullivan (câte 7), aceștia fiind urmați de Steve Davis si Ray Reardon (câte 6).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Maia Sandu a promulgat legea privind implementarea votului prin corespondență

Publicat

in

Președinta Maia Sandu a promulgat legea privind implementarea parțială a votului prin corespondență, relatează stiripesurse.md

Decretul a fost semnat de șefa statului pe 26 aprilie curent și publicat pe site-ul instituției prezidențiale pe 8 mai curent.

Cetățenii din diasporă, în special cei din țările cu o suprafață mai mare, unde este greu de ajuns la secțiile de vot, vor vota „prin corespondență” la alegerile prezidențiale din acest an. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu.

La scurt timp după anunț, un grup de deputați PAS a înregistrat un proiect de lege privind pilotarea votului prin corespondență.

Guvernul a avizat inițiativa Maiei Sandu, iar deputații PAS au și adoptat-o, în prima lectură, cu promisiunea de a extinde numărul țărilor din proiect.

PSRM va ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege PAS, care prevede organizarea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, din toamna anului curent, pentru cetățenii moldoveni din Statele Unite și Canada. Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

Președinția a venit cu mai multe precizări, după valul de critici pe votul prin corespondență, anunțat de Maia Sandu. „Este o solicitare fermă din partea diasporei noastre. Este o promisiune pe care am făcut-o moldovenilor plecați peste hotare și pe care începem să o îndeplinim acum”, a menționat șeful cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu, după ce președinta Maia Sandu a anunțat votul prin corespondență. Potrivit lui Dodon, acest lucru este „un atac rider”, iar așa procedează „doar șulerii”.

Și primarul capitalei, Ion Ceban, a condamnat inițiativa. „De ce se apucă e dezastru!”, a menționat Ceban. Totodată, edilul a afirmat că proiectul privind votul prin corespondență a fost scris în mare grabă și cu grave abateri.

Deputatul PAS, Radu Marian, a acuzat opoziția că „se teme de votul cetățenilor din diaspora, de aceea critică votul prin corespondență.

Citeste mai mult

NATIONAL

Putin arestează un important general din armata rusă / Se vorbește de scurgeri importante de informații

Publicat

in

Enervat de stagnarea frontului din Ucraina, Vladimir Putin, proaspăt reinstalat la Kremlin, a dat semnalul unor epurări de amploare în establishmentul de la Moscova.

Primul căzut a fost capul adjunctului fostului ministru al apărării, Timur Ivanov. El a fost acuzat de fapte de corupție și arestat imediat.

Au urmat apoi remanierea chiar a ”atotputernicului” Serghei Șoigu, care a plecat de la Ministerul Apărării și a lui Nikolai Patrușev din funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Acum s-a intrat dur în serviciile secrete. Surse de la Moscova relatează de scene care amintesc de anii lui Stalin. Generalul -locotenent Iuri Vasilievici Kuznetsov, șeful Direcției principale de personal a ministerului Apărării a fost scos în toiul nopții din locuință și târât de către ofițerii de la contrainformații militare care purtau cagule. Se pare că se pregătește ceva special.

Curățarea oficialilor corupți continuă

În dosarul instanței militare din garnizoana 235 a apărut înregistrarea dosarului împotriva lui Iuri Vasilievici Kuznetsov, al cărui nume complet coincide în totalitate cu numele complet al șefului Direcției Principale de Personal a Ministerului Apărării.

Din înregistrare reiese că, la 13 mai, a avut loc o ședință pentru a selecta o măsură preventivă sub forma luării în custodie a lui Kuznetsov. Anterior, s-a dovedit că generalul-locotenent a lipsit de la serviciu în acea zi.

Canalul de telegrame “Corespondenții militari ai Primăverii Ruse”, cu referire la surse, confirmă faptul că Kuznetsov a fost arestat și plasat într-un centru de detenție preventivă.

Posibilul interes al anchetei în cazul ofițerului șef de personal al Ministerului Apărării a fost raportat anterior, la 14 mai. Canalul telegram Rybar a sugerat că anchetatorii ar putea avea întrebări despre perioada în care Kuznetsov a condus Direcția a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate, responsabilă de protejarea secretelor de stat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend