Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CFR SA a desemnat oferta câștigătoare pentru modernizarea liniei CF Pojorâta – Suceava

Publicat

in

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică privind elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Pojorâta – Suceava, subsecțiunea 3 a tronsonului Apahida – Suceava.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică privind elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată POJORÂTA – SUCEAVA (subsecțiunea 3 a tronsonului Apahida – Suceava), pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători cu 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Oferta financiară depusă de Asocierea SC Baicons Imprex SRL – SC Ispcf SA, în valoare de 37,5 mil. lei (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii, informează compania.

Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecțiunea 3 Pojorâta – Suceava, în lungime de 85 km, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

Sursa de finanţare este asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de Stat. Durata de finalizare a contractului este de 23 de luni.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Pojorâta și Suceava, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.

De asemenea, contractul prevede și atingerea unor importante obiective specifice, printre care:

– creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida – Suceava

– îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene

– creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști, precum și a volumului de mărfuri transporte la nivel intern și internațional.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cramele Cotnari au schimbat etichetele unora dintre cele mai apreciate vinuri, în cadrul campaniei ‘Crama Transparentă’

Publicat

in

De

Cramele Cotnari au rebrand-uit etichetele vinurilor demiseci Grasa de Cotnari, Cotnari Busuioacă și Cotnari Tămâioasă Românească, în cadrul campaniei „Crama Transparentă”, întărind astfel mesajul companiei, de cramă deschisă și transparentă în relația cu consumatorii direcți.

Prin intermediul noii platforme www.cramatransparenta.ro, Cotnari pune la dispoziția consumatorilor și celor interesați de procesul de vinificare informații detaliate despre producție, acces în cele trei crame și degustări de vin. Mai mult decât atât, vizitatorii pot urmări în regim de live streaming imagini din cramă și, în plus, compania a pus la dispoziție un număr de telefon dedicat pentru discuții directe cu reprezentanții companiei, (0232) 730 392, dar și un număr de whatsapp, 0741 290 940.

De asemenea, cei interesați să viziteze cramele Cotnari o pot face gratuit, la fața locului, în cadrul unui tur ghidat care include o vizită în una  dintre cele trei crame Cotnari, o degustare a vinurilor, dar și un certificat de Ambasador al Cramei Transparente, însoțit de un cod de reducere de 20%, valabil timp de trei luni de la vizită.

Prin campania Crama Transparentă vă invităm să descoperiți farmecul și tradiția vinului românesc într-o experiență autentică și inovatoare, fie că ne vizitați personal sau virtual, din confortul casei dumneavoastră. Așteptăm cu nerăbdare să vă primim și să împărtășim din pasiunea noastră pentru vinul de calitate, răspunzând la întrebări și oferindu-vă o experiență de neuitat. În ceea ce privește planurile companiei, suntem dedicați investițiilor în infrastructură pentru a continua să creștem și să ne îmbunătățim serviciile. Până în prezent, am făcut achiziții semnificative, inclusiv în bene noi pentru recoltare mecanizată și o secție complet nouă de prelucrare mecanizată a strugurilor, având o capacitate de prelucrare de 500 de tone pe zi. De asemenea, ne propunem să replantăm aproximativ 80 de hectare de vie pentru a îmbunătăți calitatea și randamentul. Modernizarea secției existente de prelucrare a strugurilor prin achiziționarea a 4 desciorchinatoare și 2 prese noi, precum și extinderea capacităților de fermentare cu încă 4 milioane de litri, vor contribui semnificativ la optimizarea proceselor și reducerea perioadelor de recoltare. Aceste investiții reprezintă un angajament solid al nostru față de inovație și excelență în industria vinicolă, valoarea totală estimată a acestor proiecte ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de lei.a declarant Remus Deleanu, Director General Cotnari S.A.

content-image

În topul preferințelor consumatorilor se află în continuare Grasa de Cotnari și respectiv Tămâioasa Românească, soiuri pure românești, care ocupă cel mai însemnat procent din vânzările Cramei. Reprezentanții companiei afirmă că în România, în ultimii ani, a crescut interesul și pentru vinurile rose. Acest trend a făcut ca sortimentul Cotnari Busuioacă rose să ocupe un loc important în cifra de afaceri de 134 milioane lei înregistrată în 2023. În ceea ce privește vinurile seci și cele spumante, soiul Frâncușa a avut cea mai importantă creștere.

Despre Cotnari

Podgoria Cotnari se întinde pe o suprafață de aproximativ 1750 hectare de vie, fiind dedicată exclusiv soiurilor autohtone de struguri. De la Grasa de Cotnari la Fetească Neagră, gama de vinuri acoperă toate preferințele, de la cele dulci și demidulci la cele seci și spumante. Grupul Cotnari deține trei crame distincte: crama Cotnari, crama Axinte și crama Vlădoianu. În timpul perioadei de recoltare, se procesează anual aproximativ 21 milioane de kg de struguri, din care se obțin aproximativ 15 milioane de litri de vin. Capacitatea de prelucrare este de 900 tone / zi la crama Cotnari (exceptând noua secție de prelucrare mecanizată) și 200 tone / zi la crama Axinte. Volumul total de vânzări se ridică la aproximativ 12,5 milioane de unități / an.

Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump, amenințat cu închisoarea de un judecător – Ar fi sfidat dispozițiile curții

Publicat

in

De

Judecătorul care prezidează procesul penal de la New York al lui Donald Trump l-a acuzat marţi pe fostul preşedinte american de sfidare a curţii şi l-a amendat cu 9.000 de dolari pentru declaraţii care, în opinia sa, au încălcat un ordin dat anterior care îi interzicea să îi atace public pe cei implicaţi în acest dosar. De asemenea, judecătorul l-a avertizat pe Trump că ar putea fi încarcerat, dacă încalcă din nou acest ordin, relatează CBS News.

Judecătorul Juan Merchan a spus că Trump a încălcat ordinul de nouă ori în ultimele săptămâni, în postări pe platforma sa socială Truth Social şi pe site-ul său de campanie. El l-a amendat pe Trump cu 9.000 de dolari, sau 1.000 de dolari pentru fiecare încălcare, şi i-a ordonat să şteargă postările.

Merchan a emis un ordin scris de însoţire a deciziei. El a scris că Trump “a încălcat ordinul prin faptul că a făcut postări pe reţelele sociale despre martori cunoscuţi referitoare la participarea lor la această procedură penală şi prin declaraţii publice despre juraţii din această procedură penală”.

Judecătorul a încheiat cu un avertisment pentru Trump: “Inculpatul este avertizat prin prezenta că instanţa nu va tolera încălcări continue şi intenţionate ale ordinelor sale legale şi că, dacă este necesar şi adecvat în aceste circumstanţe, va impune o pedeapsă cu închisoarea”.

Ce interdicții a primit Trump

Merchan a emis ordinul iniţial de interdicţie în martie, înainte de începerea procesului. Acesta i-a interzis lui Trump să comenteze cu privire la martorii probabili, juraţii potenţiali, personalul instanţei, avocaţii acuzării şi alte persoane legate de caz. Judecătorul a extins ulterior acest ordin pentru a-i acoperi pe membrii propriei familii, după ce Trump i-a atacat fiica pentru activitatea de consultanţă a acesteia pentru candidaţi democraţi şi cauze progresiste.

Ordinul de interdicţie nu îl împiedică pe Trump să îi critice pe Merchan sau pe Alvin Bragg, procurorul districtual din Manhattan.

Procurorii de la biroul lui Bragg au depus o moţiune prin care îl îndemnau pe judecător să îl declare pe Trump vinovat de sfidare pentru 10 postări care îi vizau pe Michael Cohen, Stormy Daniels şi alţii. Merchan a constatat că Trump a încălcat ordinul în toate postările, cu excepţia uneia dintre ele.

Acuzațiile din dosar

Trump este acuzat de 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor documente de afaceri legate de rambursarea unei plăţi de 130.000 de dolari, bani plătiţi în 2016 de avocatul său către actriţa porno Stormy Daniels, pentru ca aceasta, care susţine că a avut în 2006 o relaţie sexuală cu Trump, să tacă. Trump, care neagă relaţia sexuală cu Stormy Daniels, a pledat nevinovat la toate acuzaţiile din acest caz şi a protestat în repetate rânduri faţă de ordinul care îi interzicea să vorbească liber, spunând că este “neconstituţional”.

Ordinul judecătorului Juan Merchan a venit în momentul în care procesul lui Trump, care a început propriu-zis la 22 aprilie, urma să se reia marţi la New York cu mărturia unui bancher familiarizat cu conturile implicate în presupusul plan al fostului preşedinte american de a influenţa alegerile din 2016 prin acoperirea unui scandal sexual.

În jur de 25 de susţinători ai lui Trump s-au adunat marţi dimineaţă în faţa tribunalului, scandându-i numele şi fluturând bannere pe care scria “TRUMP 24”. O organizaţie republicană locală făcuse apel la susţinători să iasă la proteste după ce Trump s-a plâns că puţini oameni se pronunţă împotriva procesului său.

Bancherul Garry Farro, care nu este acuzat de nicio infracţiune, a depus vineri mărturie în legătură cu înregistrările financiare depuse de Michael Cohen, fostul avocat şi intermediar al lui Trump, despre care procurorii spun că a ajutat la punerea în aplicare a acţiunii ilegale.

Trump este obligat să participe la proces, ceea ce-l împiedică să meargă în campanie pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, unde se va confrunta din nou cu preşedintele democrat Joe Biden.

Dosarul penal este unul dintre cele patru aflate în curs de soluţionare împotriva lui Trump, dar ar putea fi singurul care să ajungă la proces şi să se soldeze cu un verdict înainte de alegeri.

Merchan, în decizia sa prin care a constatat că Trump a încălcat ordinul său de tăcere, a scris că înţelege că o amendă de 1.000 de dolari este puţin probabil să facă o mare diferenţă pentru cineva cu avere, dar că nu poate aplica o amendă mai mare. “Deoarece această Curte nu este învestită cu o astfel de putere discreţionară, trebuie, prin urmare, să ia în considerare dacă, în unele cazuri, închisoarea nu cumva poate fi o pedeapsă necesară”, a scris Merchan.

Marţi, Eric Trump i s-a alăturat tatălui său în sala de judecată, devenind primul membru al familiei Trump care este prezent la proces, notează NBC News. Susie Wiles, un consilier senior al campaniei lui Trump, Dan Scavino, fostul şef adjunct al personalului Casei Albe pentru comunicare, şi Jason Miller, consilier de lungă durată al lui Trump, se aflau şi ei marţi în sala de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend