Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cerințele Ucrainei pentru SUA: De la sisteme antiaeriene, la drone kamikaze și elicoptere

Publicat

in

Ucrainenii au întocmit o listă extinsă privind asistența militară și tehnologică pe care încă o mai solicită sguvernului SUA, potrivit CNN care citează două surse familiare cu lista.

Racheta Stinger lansata de pe sistemul AvangerFoto: Fortele Aeriene Romane

Lista este organizată pe niveluri de necesitate, variind de la nevoi urgente la prioritate scăzută, au spus sursele.

În secțiunea cu prioritate maximă sunt incluse:

  • sisteme antiaeriene, inclusiv S300 și rachete și lansatoare Stinger,
  • arme antitanc, inclusiv de fabricație americană,
  • diferite tipuri de muniție de artilerie,
  • avioane,
  • vehicule blindate
  • și elicoptere,

Lista include, de asemenea, drone americane de tip kamikaze – drone de tipul SwitchBlade 300 – care pot fi ghidate de la depărtare și pot arunca în aer ținte la kilometri distanță.

Aceste arme au fost adăugate pe listă după ce ucrainenii s-au consultat cu partenerii din Congres în weekend cu privire la acest aspect.

SUA ar trebui să ofere pregătire pentru trupele ucrainene dacă SUA le oferă acele arme, dar sursele au spus că acest lucru se poate face de la distanță.

Dincolo de armament, solicitările Ucrainei includ și:

  • stații radar,
  • control automat pentru sisteme antiaeriene,
  • stații radio
  • truse medicale
  • și veste antiglonț.

Ucrainenii argumentează că au nevoie de sisteme de comunicații sigure în care rușii nu pot intra, au spus sursele.

SUA au furnizat anterior Ucrainei acest tip de tehnologie de comunicații și sunt gata să ofere mai mult din acest sprijin, au spus oficialii.

Președintele american Joe Biden a avertizat că „aceasta ar putea fi o bătălie lungă și dificilă” după ce a anunțat un ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit CNN.

Acest lucru ar aduce totalul promis la 1 miliard de dolari în ultima săptămână și la 2 miliarde de dolari de la începutul administrației Biden.

„Poporul american va fi neclintit în sprijinul poporului Ucrainei în fața atacurilor imorale și lipsite de etică ale lui Putin asupra civililor. Suntem uniți în condamnarea noastră față de atacul imoral al lui Putin și vom continua să stăm în spatele lor în timp ce luptă pentru libertatea lor, democrația lor, însăși supraviețuirea lor”, a spus el în discursul de la Casa Albă.

„Vom oferi Ucrainei armele necesare pentru a lupta și a se apăra în toate zilele dificile care urmează. Vom continua să mobilizăm ajutor umanitar pentru a sprijini oamenii din Ucraina și cei forțați să fugă din Ucraina”, a spus Biden.

De asemenea, el s-a angajat să mențină sancțiunile împotriva Rusiei. „Vom sprijini economia Ucrainei cu asistență financiară directă. Împreună cu aliații și partenerii noștri, vom menține presiunea în economia în prăbușire a lui Putin, izolându-l pe scena globală. Acesta este scopul nostru. Îl facem pe Putin să plătească prețul, să-și slăbească poziția în timp ce continuă întărirea poziției ucrainenilor pe câmpul de luptă și la masa negocierilor”, a spus el.

Noul pachet va include rachete antitanc, conform oficialilor familiarizați cu planurile Casei Albe.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

UE impune noi reguli de circulație: Când vor intra în vigoare în România

Publicat

in

De

Parlamentarii europeni au adoptat un nou set de reguli de circulație, cu accentul pus în primul rând pe îmbunătățirea cooperării între statele UE pentru sancționarea șoferilor străini periculoși. De asemenea, s-a extins lista încălcărilor rutiere care pot declanșa investigații transfrontaliere.

În prezent, aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de circulație rămân nepedepsite, conform ProMotor.

Din acest motiv, deputații europeni au decis să impună noi reguli pentru sancționarea conducătorilor auto străini care au încălcat legea rutieră.

Noile norme obligă autoritățile naționale să răspundă în termen de cel mult două luni la cererile din partea unei alte țări din UE.

În plus, la cererea statului membru în care a avut loc încălcarea, țara de reședință a șoferului poate colecta amenda rutieră.

Condiția va fi, însă, ca suma de plată să fie mai mare de 70 EUR și să nu fi fost achitată după epuizarea tuturor opțiunilor legale.

Se vor impune amenzi pentru încălcarea mai multor reguli de circulație. Normele actualizate vor extinde lista încălcărilor rutiere comise de conducătorii auto nerezidenți care declanșează cooperarea transfrontalieră și care pot duce la o amendă.

În prezent, se sancționează excesul de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau trecerea pe roșu la semafor. Lista va fi completată cu elemente noi precum parcarea periculoasă, depășirea periculoasă, încălcarea unei linii continue și părăsirea locului unui accident.

Interdicție pentru colectorii privați de datorii. Țara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziție 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. Notificarea încălcării regulilor rutiere trebuie să includă momentul și circumstanțele încălcării, precum și informații privind modul de contestare a amenzii.

La inițiativa eurodeputaților, entităților private li se va interzice să ajute țările UE să colecteze amenzi rutiere de la șoferii străini.

Când intră în vigoare în România

Va fi creat un portal online pentru a spori transparența și a facilita punerea în aplicare a noilor norme. Comisia are sarcina de a dezvolta acest portal online, care va conține informații precum noile norme, opțiunile de contestare și amenzile rutiere relevante.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Parlamentul European, raportorul PE, Kosma Złotowski, a declarat că: „Pentru a spori siguranța rutieră, țările UE trebuie să coopereze și să dispună de instrumente eficiente de pedepsire a celor care încalcă regulile de circulație din străinătate.

Normele actualizate vor contribui la realizarea acestui obiectiv, dar sunt benefice și pentru conducătorii auto, care vor primi informații într-un interval de timp strict, într-o limbă pe care o înțeleg și cu o descriere a procedurii de contestare. Interzicerea utilizării unor companii private pentru a încasa amenzile va proteja în mod eficace conducătorii auto împotriva escrocheriilor și a scurgerilor de date cu caracter personal”.

În ceea ce privește momentul implementării noilor norme pentru România, acestea vor deveni obligatorii după ratificarea lor de către Consiliul European. După ratificare, toate statele membre UE, inclusiv România, vor avea la dispoziție 30 de luni pentru a le pune în aplicare.

Citeste mai mult

NATIONAL

Team România, 81 de sportivi la JO 2024 după ce floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat pentru întrecerea de la Paris

Publicat

in

De

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an. Rezultatul a fost posibil după ce sportiva din România a câștigat turneul preolimpic de scrimă care a avut loc la Differdange (Luxemburg).

Mălina CălugăreanuFoto: IPA / ddp USA / Profimedia

În sferturi, Mălina a trecut de Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia) cu scorul de 15-8. Apoi, în semifinale a învins-o pe Irem Karamete (Turcia) cu 15-12, iar în marea finală a câștigat cu 10-9 contra sportivei Carolina Stutchbury (Marea Britanie).

Din păcate, Iulian Teodosiu a ratat pe ultima sută de metri calificarea la JO 2024, după ce a fost învins în finala probei de sabie de turcul Enver Yildirim, cu 15-11.

În sferturi, românul s-a impus cu 15-12 în faţa britanicului William Deary, iar în semifinale l-a învins pe polonezul Szymon Hryciuk.

Doar câştigătorii probelor obţin dreptul de a partica la JO 2024.

Mălina Călugăreanu este prima reprezentantă a scrimei româneşti calificată la Jocurile de la Paris, transmite Agerpres.

Duminică vor evolua Sabina Martiş (sabie), şi Alex Oroian (spadă).

Team România, 81 de sportivi calificați până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Team Romania are în acest moment 81 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi. Întrecerea de la Paris va avea loc în perioada 26 iulie – 11 august.

Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (3): 3 locuri cotă – echipa feminină;

Yachting (1):Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend