Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cătălin Cîrstoiu evită din nou să spună dacă a dat consultații sau nu la o clinică privată: „Am fost chemat să ajut atât în spitale de stat, cât și private și nu am ezitat să ajut”

Publicat

in

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a refuzat din nou, joi, în timpul unei emisiuni la Europa FM, să spună dacă a oferit consultații medicale la o clinică privată în timp ce ocupa și funcția de manager al Spitalului Universitar București.

Cătălin CîrstoiuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat despre despre consultația remunerată la clinica privată care e deținută de soția sa, Monica-Mihaela Cîrstoiu, despre care HotNews.ro a scris, Cîrstoiu a dat același răspuns ca zilele trecute: că din punctul său de vedere nu se află într-o stare de incompatibilitate.

„Părerea mea e clară: nu sunt în niciun fel de incompatibilitate. Nu am să ezit să îmi ajut un pacient chiar dacă e pe stradă, într-un alt spital, într-un spital de stat sau privat. Am fost chemat să ajut atât în spitale de stat, cât și private și nu am ezitat să ajut”, a spus candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

El a spus că a fost informat de către Agenția Națională de Integritate (ANI), „cu ceva timp în urmă” că se fac verificări, însă „nu am primit nimic că s-ar fi încheiat investigația”.

„Dreptul pacientului de a alege medicul care să îi ofere tratament este real: și la spitalul public și la spitalul privat. Cred că ambele variante trebuie luate în calcul. Nu ar fi de neglijat faptul că merg (n. red.: unii pacienți) în spitalul privat și sunt trimiși cu ambulanța la spitalul public pentru a rezolva situația. Dacă vrem să nu mai avem această discuție există soluții în alte state: lucrezi ori acolo, ori acolo. Ar trebui făcute niște analize foarte corecte. În statele unde există această regulă sunt sisteme de sănătate foarte bune. Pot fi imaginate tot felul de soluții complementare până la o astfel de soluție, chiar și în București”, a spus Cîrstoiu.

Investigația HotNews.ro care arată că doctorul Cîrstoiu a semnat și parafat un consult la clinica sa privată și facturat pe o altă firmă. Legea îi interzice acest lucru

Documentele contabile și medicale intrate în posesia HotNews.ro arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția managerului. În aceeași zi, au fost consultați mulți alți oameni, susține pacientul, în mărturia sa pentru redacție. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca și acum, managerul general al SUUB.

„Funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară (…)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății.

În 2020, Corpul de Control al Guvernului a constatat posibila incompatibilitate a prof dr. Cătălin Cârstoiu în relația dintre pozițiile sale de la spitalul de stat (SUUB) și clinica familiei (ANEMONA). Dr. Cîrstoiu a negat că are vreo funcție sau că încasează vreun ban pentru ce face la ANEMONA.

În octombrie 2020, în raport, dr. Cîrstoiu a susținut în scris că, la ANEMONA, face „formare profesională de medici și rezidenți”. Corpul de control n-a avut probe suplimentare.

În octombrie 2023, dr. Cîrstoiu a consultat la ANEMONA un pacient, i-a dat documente medicale pe care le-a semnat și parafat, iar pacientul a plătit 750 de lei pe factură. Aflate în posesia HotNews.ro, scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu au fost pe ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical. Praxis este firma soției lui Cătălin Cîrstoiu.

  • Dacă sunteți în situația în care ați fost pacientul dr. Cătălin Cîrstoiu la ANEMONA sau la orice altă clinică privată, câtă vreme el ocupa și poziția de manager la Spitalul Universitar, ne puteți contacta pe mirela.neag@gmail.com, lutacrazvan@gmail.com.

CITEȘTE ȘI:

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Evoluțiile pe front: Trupele ruse avansează la nord-vest de Avdiivka, civilii ucraineni fug / Bătrâna de 98 de ani care a parcurs 10 kilometri pe jos pentru a scăpa din satul atacat de ruşi

Publicat

in

De

Armata ucraineană, confruntată cu superioritatea trupelor ruse în materie de trupe şi armament, încearcă să oprească înaintarea rapidă a acestora din urmă la nord-vest de oraşul Avdiivka, în regiunea Doneţk, de unde localnicii fug pentru a scăpa de ocupaţia rusă.

Lidia Lomikovska (98 de ani) a fost nevoită să plece din satul său, atacat de ruşiFoto: Ukrainian National Police of Donetsk region / AP / Profimedia

Deşi limitate prin raportare la scara întregului front lung de peste 1.000 de kilometri, recentele înaintări ruseşti în apropierea satului Oceretîne (Ocheretyne), la nord-vest de oraşul ocupat Doneţk, reprezintă cel mai mare succes al trupelor ruse după ocuparea oraşului Avdiivka din apropiere, scrie marţi agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres. Pe lângă acel sat, pe care trupele ruse îl controlează în proporţie de circa 80%, acestea au ocupat şi altele în zonă.

Forţele Kievului s-au retras pe poziţii de rezervă deja pregătite către vest, iar comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a trimis întăriri în zonă.

O localnică din Oceretîne în vârstă de 98 de ani a parcurs 10 kilometri pe jos pentru a scăpa din satul atacat de ruşi. Casa i-a fost distrusă şi rude ale ei sunt rănite, afirmă bătrâna într-o înregistrare video difuzată de poliţia ucraineană.

„Am supravieţuit acelui război (al Doilea Război Mondial) şi supravieţuiesc şi acestuia. Nu mi-a mai rămas nimic. Dar am plecat pe propriile picioare şi îmi mai rămâne Ucraina”, spune ea.

„Toată industria militară rusă încearcă să ne omoare. Iar noi, blestemaţii, suntem încă vii”, scrie la rândul său pe social media scriitorul ucrainean Stanislav Aseiev, în prezent soldat în trupele de infanterie angajate în luptele din sectorul Oceretîne.

Avantajul „copleşitor” al Rusiei

Potrivit lui Aseiev, Rusia se bazează foarte mult pe bombele ghidate pentru a distruge poziţiile ucrainene şi a înainta mai departe, în timp ce Ucraina îşi imploră aliaţii să-i ofere mai multe sisteme antiaeriene.

Aceste bombe ghidate cu planare, dintre care cea mai mică are o greutate de o jumătate de tonă, au o mare putere distructivă şi un efect demoralizant asupra trupelor, iar armata ucraineană nu are antidot împotriva lor, doar să doboare avioanele ruseşti care însă le lansează de la o distanţă de circa 70 de kilometri. Este deprimant, pentru că „soldaţii ştiu că pot muri în orice clipă”, spune scriitorul ucrainean devenit soldat.

„Impresia este că unităţile armatei noastre în această zonă sunt pur şi simplu epuizate”, remarcă şi analistul militar ucrainean, Kostantin Maşoveţ, care subliniază avantajul „copleşitor” al Rusiei în efective şi echipamente pe acel sector de front.

Totuşi, el consideră puţin probabil ca trupele ruse să mai înainteze mult acolo, întrucât breşa de circa 10 kilometri lungime pe care au deschis-o le face vulnerabile atacurilor ucrainene dinspre flancuri.

Situaţia dificilă pentru armata ucraineană în acea zonă este rezultatul unor deficienţe existente de mult timp, potrivit grupului ucrainean de analiză militară Frontelligence Insight, care enumeră printre aceşti factori eşecul Occidentului de a furniza Ucrainei arme şi muniţii suficiente, mobilizarea lentă de noi soldaţi în rândurile armatei ucrainene şi ridicarea a prea puţine poziţii fortificate.

Este probabil ca armata ucraineană să se confrunte cu o vară dificilă, înainte ca intensificarea mobilizării şi sosirea mai multor arme şi muniţii occidentale să permită stabilizarea liniei frontului, anticipează acelaşi grup de analiză.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

Alfred Simonis se implică în alegerile din Capitală: Cred că domnul Piedone ar trebui să se gândească, poarte, la un exit din această poveste

Publicat

in

De

Alfred Simonis se implică în alegerile din Capitală: Cred că domnul Piedone ar trebui să se gândească, poarte, la un exit din această poveste

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), afirmă, marţi seară, că Popescu Piedone ar trebui să se gândească la ”un exit” din cursa electorală, întrucât nu poate câştiga.

”În acest moment, cred că domnul Piedone ar trebui să realizeze că nu poate câştiga alegerile pentru Primpria Capitalei, asta este cel puţin senzaţia şi percepţia mea, şi ar trebui să se gândească, poarte, la un exit din această poveste”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Alfred Simonis.

Simonis: Domnia sa să hotărască cum va face acest exit

Potrivit acestuia, ”fragmentarea votului anti-primar în funcţie nu face decât să avantajeze primarul în funcţie”, lucru care nu este valabil doaer pentru Bucureşti, ci pentru orice localitate din ţară.

Întrebat ce înseamnă ”exit”, Simonis a afirmat: ”Domnia sa să hotărască cum va face acest exit. Din punctul meu de vedere nu mai are nicio şansă să căştige Primăria Capitalei”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend