Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

BREAKING Carambol cu 5 mașini pe Autostrada Soarelui

Publicat

in

Un carambol cu cinci mașini a avut loc, vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

Amintim că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

***

Având în vedere faptul că și în această dimineață traficul rutier pe Autostrada Soarelui  este foarte intens către litoral, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

-să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

-să respecte limitele legale de viteză;

-să folosească luminile de întâlnire;

-să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

-să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

-să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

-să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

-în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Fostul avocat al lui Donald Trump face o mărturie gravă: declarația sa îl incriminează pe fostul președinte al SUA

Publicat

in

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a declarat în faţa unei instanţe din New York că a conspirat cu fostul său şef pentru a muşamaliza informaţii care ar fi putut afecta campania electorală a lui Trump din 2016, informează Rador Radio România.

Michael Cohen a depus mărturie ca martor cheie al acuzării, în cadrul procesul în care fostul preşedinte este acuzat de falsificarea unor registre de afaceri pentru a muşamaliza bani expediaţi către domnul Cohen pe care acesta i-a plătit unei actriţe de filme pentru adulţi în scopul ascunderii unei presupuse aventuri.

Mărturia sa este esenţială pentru ca acuzarea să poată dovedi că Donald Trump a ştiut despre plata cash către actriţa porno Stormy Daniels, pentru ca aceasta să nu facă publice declaraţii legate de o presupusă aventură cu fostul preşedinte.

Citeste mai mult

NATIONAL

Oamenii ar putea încetini îmbătrânirea datorită unui secret recent descoperit de către cercetători

Publicat

in

Corpul uman este dotat cu mai multe ceasuri interne care lucrează împreună pentru a ne regla funcțiile și pentru a se sincroniza cu lumea exterioară. Ultimele cercetări au făcut lumină asupra modului în care aceste ceasuri colaborează pentru a menține sănătatea țesuturilor și mai ales pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Cercetătorii s-au concentrat asupra a două tipuri principale de ceasuri biologice: ceasul circadian central situat în creier, gestionat de nucleul suprachiasmatic, și ceasurile circadiene periferice care sunt dispersate în tot corpul. Aceste ceasuri periferice controlează sincronizarea activităților celulare în diferite organe, mușchi și piele.

S-a descoperit că, atunci când ceasul central comunică eficient cu un ceas periferic în timpul zilei, procese critice precum repararea ADN-ului, gestionarea energiei, metabolismul și ciclul celular pot funcționa fără probleme.

Ceasurile creierului

Cele mai recente cercetări subliniază importanța interacțiunii dintre cel puțin două ceasuri tisulare – unul central și unul periferic – pentru a menține funcția optimă a țesuturilor, cum ar fi mușchii și pielea, și pentru a preveni deteriorarea și îmbătrânirea acestora.

Oamenii de știință au descoperit că restabilirea coordonării între ceasurile creierului și cel al mușchilor la șoareci poate proteja împotriva epuizării mușchilor și a pierderii forței. În plus, funcționarea corectă a ceasului pielii se bazează pe semnale de la ceasul central pentru a regla funcții cruciale precum replicarea ADN-ului.

Deși ceasurile periferice prezintă o anumită independență în gestionarea funcțiilor celulare și în urmărirea ciclurilor de 24 de ore, coordonarea lor cu ceasul central este esențială pentru sănătatea generală a țesuturilor, scrie incredibilia.ro.

Este interesant faptul că limitarea timpului de hrănire pentru șoarecii fără un ceas cerebral funcțional a demonstrat că îmbunătățește autonomia ceasurilor periferice în gestionarea activităților celulare de bază. Această cercetare evidențiază rolul semnificativ al ritmurilor circadiene în menținerea sănătății pielii și a mușchilor.

Perturbările acestor ritmuri, cum ar fi cele cauzate de decalajul orar sau de turele de noapte, pot avea implicații grave asupra sănătății generale. Prin deslușirea mecanismelor de sincronizare din interiorul corpului nostru, oamenii de știință consideră că munca lor ar putea contribui la conservarea performanțelor fizice pe măsură ce îmbătrânim.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend