Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Bogdan Stelea este sincer: ‘Nu meritam să fim la EURO 2020, ăsta e adevărul’

Publicat

in

Fostul portar al naţionalei de fotbal a României, Bogdan Stelea, a declarat joi, că echipa pregătită de Mirel Rădoi nu merita să se califice la EURO 2020.

“Nu sunt neapărat dezamăgit că ne uităm la televizor, îmi pare rău, dar ţinând cont de condiţiile pe care le-am îndeplinit în ultimii ani, era de aşteptat să se întâmple aşa ceva. Nu suntem noi favoriţi să ne calificăm în permanenţă la EURO. Trebuia să fie unii care nu participă, deşi sunt organizatori, acum suntem noi şi Azerbaidjanul, asta este. Nu ne aflăm în jumătatea bună, pentru că din păcate nu merităm. Şi am făcut lucrurile într-un anume fel şi nu merităm, ăsta este adevărul. Organizatoric cred că vom fi în regulă, dar din punct de vedere a fotbalist strict nu meritam, pentru că nu a făcut ce trebuia să facem”, a declarat Stelea.

”E greu să spun ce trebuie schimbat, pentru că în primul rând nici măcar nu este problema mea. Pentru asta sunt oameni acolo care ar trebui să facă asta. Nu ştiu dacă şi mentalitatea ar trebui schimbată. Eu cred că ar trebui să ne organizăm altfel şi fotbalul să însemne altceva, să dăm mult mai multă importanţă jucătorilor tineri. Dar nu cu genul ăsta de a promova jucători tineri cu forcepsul, să obligi oamenii să bage jucători în teren, nu sunt de acord cu asta. Nu poţi să promovezi un jucător doar pentru că are o anumită vârstă”, a mai spus fostul portar.

El crede că la această ediţie a Campionatului European selecţionata Franţei va reuşi să câştige trofeul.: “Cred că Franţa va câştiga acest EURO. Îmi place ca echipă, am văzut că sunt o echipă serioasă, pot juca şi spectaculos, dar sunt şi pragmatici atunci când trebuie să o facă, se apară foarte bine, asta este opinia mea”.

Foştii fotbalişti Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Daniel Pancu, Gheorghe Craioveanu, scrimera Ana-Maria Popescu (Brânză), luptătorul Cătălin Moroşanu, fostul baschetbalist Virgil Stănescu şi fostul boxer Mihai Leu au participat joi seara la lansarea revistei Super EURO, dedicată turneului final şi la deschiderea agenţiei Superbet Premium Store, agenţie VIP de pariuri sportive.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Publicat

in

De

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Senatul SUA a aprobat în unanimitate un proiect de lege care interzice importul de uraniu îmbogățit din Rusia. Întâlnirea a fost difuzată pe site-ul camerei superioare a legislativului. Anterior, inițiativa a fost aprobată de Camera Reprezentanților din Congres. Acum, documentul trebuie semnat de președintele american Joe Biden. Casa Albă a declarat că susține proiectul de lege – ceea ce înseamnă că restul acțiunilor sunt doar formalități.

Acesta va impune o interdicție asupra importurilor de uraniu rusesc în SUA la 90 de zile de la intrarea în vigoare, cu excepții temporare în vigoare până în ianuarie 2028. Astfel, inițiativa permite Departamentului de Energie al SUA, în coordonare cu secretarul de stat și secretarul Trezoreriei, să emită autorizații pentru importul de uraniu rusesc în cantitățile permise de legislația americană în vigoare. Documentul impune, de asemenea, obligații Ministerului Energiei de a găsi și de a oferi Congresului opțiuni pentru înlocuirea aprovizionării cu uraniu din Federația Rusă.

Pe 29 aprilie, Bloomberg a scris că administrația Biden are în vedere interzicerea importului de uraniu îmbogățit din Rusia. Atenția administrației americane asupra acestui subiect e datorată faptului că activitatea Congresului cu privire la această inițiativă la acel moment “a stagnat”.

Context

În ultimii ani, Statele Unite au încercat să înlocuiască uraniul de înaltă calitate, slab îmbogățit, pentru a-și alimenta reactoarele nucleare modulare. De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile americane au căutat în grabă oportunități de a utiliza o parte din rezervele lor de uraniu pentru a încărca noi reactoare în viitor. În Statele Unite, ideea dezvoltării și utilizării unei noi generații de reactoare mici este deosebit de răspândită.

Riscuri

Cu toate acestea, dezvoltatorii din Statele Unite se tem că nu vor putea obține comenzi pentru reactoarele lor dacă aprovizionarea cu uraniu îmbogățit nu este asigurată în volumul corespunzător. Secretarul pentru energie, Jennifer Granholm, a declarat că Statele Unite nu ar trebui să mai trimită Rusiei bani pentru uraniu sau orice alt combustibil. Potrivit ei, Washingtonul lucrează pentru a reduce importurile de uraniu din Federația Rusă prin creșterea capacității sale.

În februarie, Departamentul de Comerț al SUA a anunțat că Rusia a vândut uraniu în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari Statelor Unite, un record din 2009. Rusia a păstrat primul loc în ceea ce privește veniturile dintre țările care exportă uraniu îmbogățit în Statele Unite.

Citeste mai mult

NATIONAL

[P] Ce poate să facă un primar pentru antreprenori. Exemple de succes din România

Publicat

in

De

În Timișoara, Brașov, Bacău și alte locuri din țară, primarii USR au venit în sprijinul antreprenorilor, oferindu-le spații moderne și șanse de creștere și finanțare.

Primarii USR care au venit în sprijinul antreprenorilorFoto: USR

Primarul Lucian Stanciu Viziteu din Bacău a început încă de la preluarea mandatului o campanie de promovare a afacerilor locale intitulată “Made in Bacău”. În Timișoara, Dominic Fritz a fost preocupat să facă aceleași reguli pentru toți antreprenorii și să sancționeze șmecherii care au ocupat ani de zile ilegal spațiul public și se credeau mai presus de lege cu terasele sau barurile lor. Primarul USR Radu Mihaiu s-a oferit să ajute oamenii care aveau magazine în spațiile de la metrou din Sectorul 2 să își relocheze afacerile și să nu fie grav afectați de demolarea magazinelor.

Sunt doar câteva exemple de acțiuni pe care un primar le poate face pentru a ajuta antreprenorii și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale.

Primarul care a început programul “Made in Bacău”

În ultimii ani, Bacăul a devenit un loc în care antreprenorii locali își pot aduce visurile la viață și pot contribui activ la creșterea economică și bunăstarea comunității. Florin Lazăr este un tânăr băcăuan, care după mai mulți ani în străinătate, s-a întors în oraș și a deschis trei restaurante. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a fost în restaurant și l-a ajutat pe tânăr să își promoveze afacerea. Este una dintre vizitele făcute de primar în cadrul programului “Made in Bacău”, dedicat promovării și sprijinirii afacerilor locale. În fiecare weekend, Lucian Viziteu a vizitat câte o afacere locală și a făcut postări publice de promovare.

Apoi, primarul Lucian Viziteu a transformat un cinematograf abandonat într-o clădire modernă: Hub Orizont. Clădirea a devenit, în ultimii doi ani, un hub de incubare a afacerilor. Spații de birouri, săli de conferință, o sală de cinema și curând și un spațiu de socializare – toate și-au făcut loc în clădirea modernizată de la zero. Astfel oraşul oferă o șansă antreprenorilor băcăuani de a învăța cum să își creeze și să își dezvolte propriile business-uri.

Primarul care construiește noul centru vechi al Bucureștiului

La fel ca în Bacău, primarul USR al Sectorului 2 a început o campanie de promovare a restaurantelor din zonă. Radu Mihaiu vizitează în fiecare lună un restaurant și îl promovează pe internet. De altfel, primăria Sectorului 2 a organizat pentru prima dată un festival culinar în Piața Obor care a atras sute de gurmanzi din oraș.

Mai mult, primarul USR a anunțat două proiecte inovatoare care să ajute afacerile locale să prospere – noul Centru Vechi și reînnoirea Pieței Obor. Antreprenorii vor găsi în aceste zone nu doar spații comerciale, ci și un cadru logistic favorabil, care să le faciliteze dezvoltarea și creșterea afacerilor – parcări proiectate în funcție de necesități, acces facil în zonă. În plus, digitalizarea serviciilor primăriei de sector face ca multe dintre documentele necesare, avize, aprobări să fie extrem de ușor de obținut.

Noul centru vechi înseamnă reamenajarea totală a 20 de străzi din zona Plantelor-Mântuleasa-Sf. Ștefan. Nu este doar un simplu proiect de regenerare urbană, ci o viziune amplă pentru transformarea zonei într-un spațiu emblematic, unde se vor dezvolta restaurante, cafenele, afaceri locale, muzee, galerii de artă dar și festivaluri stradale.

Primarul Radu Mihaiu este un partener real al mediului de afaceri din Sectorul 2. A înțeles din start nevoile antreprenorilor și a pus accent pe crearea unui cadru favorabil dezvoltării mediului de business în sectorul său. De exemplu, cel mai mare lanț de cafenele de specialitate din capitală, Bolier, a pornit de la un spațiu de doar 16 metri pătrați, situat la un capăt de stradă în Piața Muncii, și a evoluat într-un loc unde comunitatea se adună.

„Este pentru prima dată când autoritățile locale au venit cu adevărat în sprijinul antreprenorului și al comunității create, au susținut un business mic să crească, au avut grijă ca oamenii ce ocupau o stradă, bucurându-se de familii și prieteni, să nu fie în pericol, să își lase copiii să joace șotronul și să calce iarba, au transformat un capăt de stradă în zonă pietonală de promenadă, lucru care a transformat strada într-un mini cartier… la Piața Muncii,” povesteşte Răzvan, unul dintre proprietarii rețelei de cafenele Boiler.

Primarul care pregătește tinerii pentru piața muncii

La Timişoara, Dominic Fritz transformă zona Pieţei Traian într-un al doilea centru vibrant și dinamic. Cu patru piețe și 12 străzi incluse în proiectul de renovare, zona Traian a devenit un hub urban plin de oportunități pentru antreprenori și investitori. Oportunitățile sunt nelimitate, iar potențialul de creștere este imens în acest nou centru.

Mai mult, primarul USR a impus aceleași reguli pentru toți proprietarii de restaurante sau baruri, fără ca unii să fie mai presus de lege și să ocupe ilegal spațiul public.

În plus, Primăria Timișoara a inițiat un proiect ambițios – campusul dual, care va forma specialiști în domenii precum mecatronică și inginerie, beneficiind de finanțare europeană prin PNRR de aproape 21 de milioane de euro. Acest campus, realizat în colaborare cu trei universități majore și numeroase companii private, este o piatră de temelie în strategia de dezvoltare a orașului, pregătind tinerii pentru piața muncii și întărind legătura dintre educație și necesitățile industriei locale. Aceste eforturi reflectă o viziune clară pentru viitor, una care îmbină inovația, sustenabilitatea și cooperarea strategică pentru a asigura un climat economic dinamic și competitiv.

Antreprenorii au nevoie de susținere ca să crească. Cresc ei, cresc și comunitățile în care și-au deschis afacerile, se îmbunătățește calitatea vieții localnicilor. Pentru asta este, însă, nevoie de primari are să susțină mediul antreprenorial, şi să gândească proiecte de infrastructură care să unească oameni și comunități. Eforturile făcute de primarii USR au transformat orașele în destinații atractive pentru dezvoltarea afacerilor, atrăgând atenția investitorilor și inovatorilor.

Articol susținut de USR

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend