Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Au inceput inscrierile la Stagii pe bune

Publicat

in

“Stagii pe Bune” este un proiect care susţine dezvoltarea tinerilor care studiază în domeniul tehnic şi îşi doresc să-şi înceapă cariera încă de pe băncile facultăţii. Aceştia au la dispoziţie oportunităţi de informare şi de alegere a stagiilor potrivite atât online, pe platforma www.stagiipebune.ro, cât şi participând la evenimentul care va avea loc pe 22 martie în holul Faultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Companiile interesate să se alăture celei de a zecea ediţii a programului sunt invitate să înregistreze gratuit stagii de practică în una dintre cele 10 categorii principale: Mobile, Web, Embedded, Business Software Development, Cloud computing, Consulting and Project Management, Gaming and Computer Graphics, Artificial Intelligence, QA & Technical Support, Summer Schools, Networking şi Foreign Internships. Până în prezent, categoriile de Mobile, Computer Graphics şi Cloud Computing au înregistrat cea mai mare creştere şi oferă un număr considerabil de stagii de practică tinerilor.

Peste 80 de poziţii de stagiu au fost adăugate pe platformă în mai puţin de o săptămână de la lansarea programului, iar organizatorii estimează că până la mijlocul lunii aprilie vor fi disponibile peste 800 de astfel de poziţii. În plus, până la finalul programului, cei peste 1200 de utilizatori ai platformei vor realiza peste 10.000 de aplicaţii pentru poziţiile disponibile.

Pentru a facilita dialogul deschis şi interacţiunea dintre tineri şi reprezentanţii companiilor, pe data de 22 martie va avea loc un eveniment special care va aduce în faţa studenţilor 16 companii de top din domeniu. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări tehnice şi discuţii cu profesionişti, iar studenţii prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă cum arată o carieră în diferite companii şi să aleagă poziţiile potrivite pentru ei, în deplină cunoştinţă de cauză.

În plus, la eveniment vor exista şi spaţii destinate unor discuţii informale între studenţi şi reprezentanţii companiilor participante, iar cei peste 300 de participanţi vor avea astfel ocazia să interacţioneze cu profesionişti din companii precum BitDefender, Adobe, Intel, Ubisoft, 4PSA, Ixia, Totalsoft, Teamnet, VMWare, Kapsch, Eau de Web, Advahoo, Endava, IBM, Zitec şi Luxoft.

Înscrierea în programul “Stagii pe Bune” este gratuită pentru studenţi şi masteranzi şi se face pe site-ul www.stagiipebune.ro. Companiile sunt invitate să se înscrie pe www.stagiipebune.ro până pe data de 7 aprilie. Înscrierea unei companii asigură înregistrarea unui număr nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei şi promovarea tuturor poziţiilor deschise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Comunicate de Presa

Peste 100 de tineri din întreaga lume au cântat și au dansat pe scena IFLC 2023

Publicat

in

O explozie de culoare și talent la Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), desfășurat joi seara pe scena Lumina Sport Arena din București. Festivalul, ajuns la a 21 a ediție, a adus la București peste 100 de copii din 11 țări ale lumii, care au cântat și au dansat pentru pace și iubire în lume, în fața celor peste 1000 de spectatori, care i-au răsplătit cu aplauze călduroase. 

Evenimentul,  organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, a fost prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, care a dat un farmec special festivalului.

„În această seară vom asista cu toții la o sărbătoare a culturii și a bucuriei de a trăi. Copii din întreaga lume ne vor transmite mesaje de pace, fraternitate și toleranță. Vor cânta împreună cântece de prietenie și de iubire față de omenire . Chiar dacă limbile noastre sunt diferite, limbajul „iubirii” este întotdeauna același. După cum a spus un poet, „Există o cale invizibilă din inimă la inimă, care merge din suflet la suflet „. Este limbajul care leagă inimile și ne aduce împreună. Este limbajul iubirii!

Copiii vor cânta pentru o lume nouă, o lume mai bună ! O lume în care nu există sânge și lacrimi, în care oamenii se trezesc în pace și liniște, în care mamele nu plâng și în care copiii se joacă bucuroși. Cu acest scop ne-am adunat cu toții  în această seară și vă mulțumesc tuturor pentru ca ați răspuns invitației noastre.”, a declarat președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, domnul Mustafa Oz, în deschiderea IFLC 2023.

Timp de circa doua ore, cântăreți și e dansatori din diferite colțuri ale lumii au cântat în limba lor natală sau în limba engleză, aducând multă emoție în rândul publicului. Tineri artiști din Albania, Moldova, Franța, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Germania, Ucraina, Kazahstan și România au obținut aplauze puternice pentru cântecele lor minunate sau pentru dansurile  extraordinare.

Surpriza serii a fost oferită de un grup de dansatori din Kenya, care au dansat binecunoscutul dans Călușul Românesc. Exotismul momentului artistic și performanța tinerilor dansatori kenyeni au fost răsplătite cu ropote de aplauze.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Citeste mai mult

Comunicate de Presa

Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “Supradoză de visuri spulberate”, ediția a II-a

Publicat

in

În perioada 20-21 noiembrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, a organizat cea de-a II-a ediție a campaniei “Supradoză de visuri spulberate” dedicată înțelegerii de către tineri a nevoii de a preveni consumul de substanțe interzise.

Campania a debutat luni, 20 noiembrie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane, unde experții antidrog, psihologii, medicii și juriștii au venit să răspundă tuturor întrebărilor tinerilor.

  • Psihologii specializați au vorbit despre dependență și cum pot tinerii să prevină pierderea controlului asupra vieților lor. Foștii dependenți și-au spus poveștile de viață ca reper pentru a înțelege ce e mai eficient: să previi sau să combați. Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul URA au invitat participanții să se alăture proiectului inițiat de ei și să contribuie la crearea conținutului platformei online #FiiResponsabil dedicată prevenției.  
  • Ediția curentă a campaniei include și o serie de workshop-uri desfășurate în paralel pe tema ”Gândește de două ori”, susținute de psihologii și doctorii de la Agenția Națională Antidrog.
  • În plus, pe 20 noiembrie participanții au avut parte de multe surprize – concursuri cu premii și provocări cu Simulatoare pentru Conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului și Ochelari virtuali pentru simularea stărilor generate de consum de droguri (holul principal URA, corp B, de la ora 12:30). 
  • În a doua zi de eveniment, pe 21 noiembrie, holul principal al Universității Româno-Americane a fost pentru participanți platforma ideală de a afla lucruri noi despre cum pot privi #altfel tentațiile, provocările periculoase ale unor prieteni și cum pot alege #independența fără #dependete.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend