Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANAR şi INHGA promovează o campanie de conştientizare cu privire la avertizările şi atenţionările hidrologice

Publicat

in

Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR) şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) vor desfăşura, în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie 2022, campania “Extremele hidrologice: de la secetă la inundaţii”, menită să atragă atenţia publicului asupra rolului esenţial al modului în care sunt transmise şi recepţionate avertizările şi atenţionările hidrometeorologice periculoase.

“Prin sloganul campaniei “O informare corectă poate schimba perspectiva!” atragem atenţia publicului larg asupra rolului esenţial al modului în care sunt transmise şi recepţionate aceste comunicări. De asemenea, diseminarea informaţiilor despre fenomenele hidrologice extreme constituie un mesaj pentru cei expuşi riscului contribuind astfel, la o educare şi informare corectă a populaţiei. Subiectele abordate în cadrul acestei acţiuni prezintă estimarea şi prognoza fenomenelor hidrometerologice extreme, potenţialul distructiv major al viiturilor rapide, dar şi interviuri despre istoricul acestora, marile secete şi inundaţii produse de-a lungul timpului, importanţa avertizărilor şi atenţionărilor hidrologice, metode şi măsuri de apărare împotriva fenomenelor hidrologice periculoase”, se arată într-un comunicat de presă al ANAR, transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit directorului INHGA, Nicolae Bărbieru, având în vedere impactul mare al extremelor climatice şi al evenimentelor hidrologice asociate în diverse domenii economice şi asupra vieţii umane, este necesară o informare corectă a populaţiei care joacă un rol esenţial în acest context”.

“Monitorizăm zilnic evoluţia fenomenelor hidrometeorologice pentru a asigura resursele de apă necesare dezvoltării durabile iar pentru fenomenele extreme ce produc inundaţii/viituri rapide, personalul din cadrul A.N. “Apele Române” monitorizează permanent şi asigură întreţinerea/exploatarea eficientă a sistemului de gospodărire a apelor din administrare”, a precizat directorul ANAR, Sorin Lucaci.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un mare lanț de supermarketuri dispare total din România: mai multe magazine vor fi închise definitiv

Publicat

in

De

Tranzacția prin intermediul căreia Carrefour a cumpărat magazinele Cora va face și victime. Pe lângă reorganizarea și transformarea hypermarketurilor Cora în Supernova, cei de la Carrefour au luat decizia de a închide definitiv mai multe supermarketuri din București. Este vorba despre patru dintre magazinele de proximitate deținute de Cora, în mai multe zone ale Capitalei.

“Într-o piață dinamică precum cea a retailului, încercăm să ne adaptăm rapid nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. Tocmai de aceea, un plan de expansiune solid impune o analiză riguroasă a actualei rețele de magazine și, câteodată, trebuie să luăm decizia de a renunța la magazinele ineficiente sau să schimbăm locația, pentru a putea explora noi opțiuni, mai potrivite cerințelor de astăzi. Scopul nostru final este de a le oferi clienților o experiență optimă atunci când aleg să facă cumpărături în Carrefour.

În acest sens, după o analiză riguroasă, cele patru magazine cora Urban, respectiv cora Urban Moșilor (Calea Moșilor 284), cora Urban Ștefan cel Mare (Șoseaua Ștefan cel Mare 58), cora Urban Rebreanu (str. Liviu Rebreanu 13) și cora Urban Giurgiului (Șoseaua Giurgiului 127), vor fi închise permanent. Echipa va rămâne în cadrul companiei și va fi relocată către alte magazine din rețeaua noastră, ulterior închiderii și fără întreruperi de activitate”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Carrefour.

Carrefour a cumpărat Cora

În noiembrie 2023, cei de la Carrefour au făcut un anunț oficial privitor la preluarea magazinelor Cora.

„Carrefour anunță finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate, Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024. Carrefour este determinat să le ofere clienților cea mai bună experiență în hipermarketurile și magazinele sale, astfel încât hipermarketurile vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar magazinele de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă de timp, pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express. Hipermarketurile Cora vor începe procesul de transformare la finalul anului 2023, atunci când se va lansa și campania Cora devine Carrefour, menită să vină în ajutorul consumatorilor și să îi familiarizeze cu noile beneficii.

Experiența actuală a clienților Cora va evolua treptat către universul Carrefour. Aceștia vor face cunoștință cu produsele și furnizorii deja consacrați, cu produsele locale, expertiza comercială și standardele de calitate Carrefour, dar se vor bucura în continuare și de vechile practici eficiente păstrate de noua echipă de angajați. Strategia va fi implementată treptat, asigurând o integrare cât mai bună ale ambelor universuri comerciale, astfel încât actualii și viitorii clienți să beneficieze cât mai curând posibil de campaniile promoționale Carrefour și de selecția de produse a retailerului. Aceeași abordare va fi aplicată și în relaționarea cu furnizorii și alți parteneri, pentru ca aceștia să adere cât mai curând posibil la toate procedurile și standardele Carrefour”, se preciza, la vremea respectivă, într-un comunicat de presă.

Sursa FOTO: Profit.ro.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Publicat

in

De

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Senatul SUA a aprobat în unanimitate un proiect de lege care interzice importul de uraniu îmbogățit din Rusia. Întâlnirea a fost difuzată pe site-ul camerei superioare a legislativului. Anterior, inițiativa a fost aprobată de Camera Reprezentanților din Congres. Acum, documentul trebuie semnat de președintele american Joe Biden. Casa Albă a declarat că susține proiectul de lege – ceea ce înseamnă că restul acțiunilor sunt doar formalități.

Acesta va impune o interdicție asupra importurilor de uraniu rusesc în SUA la 90 de zile de la intrarea în vigoare, cu excepții temporare în vigoare până în ianuarie 2028. Astfel, inițiativa permite Departamentului de Energie al SUA, în coordonare cu secretarul de stat și secretarul Trezoreriei, să emită autorizații pentru importul de uraniu rusesc în cantitățile permise de legislația americană în vigoare. Documentul impune, de asemenea, obligații Ministerului Energiei de a găsi și de a oferi Congresului opțiuni pentru înlocuirea aprovizionării cu uraniu din Federația Rusă.

Pe 29 aprilie, Bloomberg a scris că administrația Biden are în vedere interzicerea importului de uraniu îmbogățit din Rusia. Atenția administrației americane asupra acestui subiect e datorată faptului că activitatea Congresului cu privire la această inițiativă la acel moment “a stagnat”.

Context

În ultimii ani, Statele Unite au încercat să înlocuiască uraniul de înaltă calitate, slab îmbogățit, pentru a-și alimenta reactoarele nucleare modulare. De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile americane au căutat în grabă oportunități de a utiliza o parte din rezervele lor de uraniu pentru a încărca noi reactoare în viitor. În Statele Unite, ideea dezvoltării și utilizării unei noi generații de reactoare mici este deosebit de răspândită.

Riscuri

Cu toate acestea, dezvoltatorii din Statele Unite se tem că nu vor putea obține comenzi pentru reactoarele lor dacă aprovizionarea cu uraniu îmbogățit nu este asigurată în volumul corespunzător. Secretarul pentru energie, Jennifer Granholm, a declarat că Statele Unite nu ar trebui să mai trimită Rusiei bani pentru uraniu sau orice alt combustibil. Potrivit ei, Washingtonul lucrează pentru a reduce importurile de uraniu din Federația Rusă prin creșterea capacității sale.

În februarie, Departamentul de Comerț al SUA a anunțat că Rusia a vândut uraniu în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari Statelor Unite, un record din 2009. Rusia a păstrat primul loc în ceea ce privește veniturile dintre țările care exportă uraniu îmbogățit în Statele Unite.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend